Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Κατέσχεσαν 88 κροκοδείλειες ουρές και 70 σπάνιους κατεψυγμένους σιαμέζους κροκόδειλους στην Κίνα


Κίνα, στην Αυτόνομη Περιφέρεια Guangxi Zhuang νότια της Κίνας, στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, βρέθηκαν 70 κατεψυγμένοι Wild Siamese κροκόδειλοι, που τα σαγόνια τους ήταν κλεισμένα με σελοτέιπ και 88 κατεψυγμένες κροκοδείλιες ουρές.
Το παράνομο εμπόρευμα κατασχέθηκε,
όπως αναφέρει η People's Daily on-line, η μακάβρια ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίν.ας, σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη της Fangchenggang, κοντά στα σύνορα Κίνας-Βιετνάμ
Στη νοτιο-ανατολική Ασία, οι άγριοι Wild Siamese κροκόδειλοι θεωρούνται άκρως απειλούμενο είδος, από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης [International Union for Conservation of Nature (ICUN)] 


ελεγχόμενος αριθμός αυτού του είδους κροκόδειλων, εκτρέφονται σε φάρμες, για το δέρμα τους που χρησιμοποιείται σε πολυτελή δερμάτινα προϊόντα.

Όταν ο οδηγός σταμάτησε
στα σύνορα της πόλης Fangchenggang , οι ελεγκτές κατάλαβαν  ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν είδαν ότι η ποσότητα των εμπορευμάτων στο φορτηγό, ήταν διαφορετική από την αναγραφόμενη στο δελτίο αποστολής εμπορεύματος.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ανώνυμος οδηγός - ο οποίος ερχόταν από την πόλη  Dongxing - έδειχνε πολύ νευρικός όταν τον σταμάτησαν οι ελεγκτές και προσπάθησε να τους αποφύγει  όταν του ζητήθηκε να γίνει έλεγχος.
Λόγω της συμπεριφοράς του αλλά και του αλλόκοτου δελτίου αποστολής εμπορεύματος, η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω εξέταση του εμπορεύματος στο φορτηγό.
όταν οι αστυνομικοί μετακίνησαν μερικά από τα στοιβαγμένα κιβώτια, παρατήρησαν ένα παγωμένο κουφάρι ζώου μέσα σε ένα από αυτά.
Από την προσεκτικότερη εξέταση, προέκυψε ότι ήταν τμήμα από το σώμα ενός κροκόδειλου.
τα 16 κιβώτια βάρους περίπου 10 κιλών το καθένα, ήταν γεμάτα με κατεψυγμένα πτώματα κροκοδείλων
Ο οδηγός όταν ρωτήθηκε, ισχυρίστηκε ότι ήταν εντελώς απληροφόρητος για το είδος εμπορεύματος που μετέφερε, οι πελάτες του,  του ζήτησαν απλά  να μεταφέρει ένα φορτίο με ψάρια από τα σύνορα της πόλης του Dongxing στην πόλη Fangchenggang.

Η αστυνομία κατέσχεσε τα κροκοδείλια πτώματα και η έρευνα βρίσκεται σε περαιτέρω εξέλιξη.

Πηγή 22-1-16
http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3415641/Sickening-moment-88-frozen-crocodile-TAILS-truck-illegally-transported-China.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: