Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Η εταιρεία Zenefits απαγόρευσε στους εργαζόμενους της, να κάνουν σεξ και να πίνουν αλκοόλ στον εργασιακό τους χώρο


Η εταιρεία Zenefits με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έκανε μια «ιδιαίτερη κίνηση» για την πρόληψη οποιασδήποτε κακής συμπεριφοράς των εργαζομένων της.
Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, (CEO Zenefits ) David Sacks θέσπισε νέους κανόνες καλής συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο.
Με αυτές τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις, απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ και το σεξ στο γραφείο.
Το περασμένο καλοκαίρι (σύμφωνα με μηνύματα που απέκτησε η Wall Street Journal) κάποια μηνύματα που εστάλησαν από την Emily Agin, (Zenefits Director of Real Estate and Workplace Services) περιγράφουν την κατάσταση των εργαζομένων που έχουν σεξουαλικές σχέσεις στον εργασιακό χώρο, ως «ανάρμοστη συμπεριφορά»
Συγκεκριμένα, για τα γραφεία της εταιρείας,
που λειτουργούν στο Σαν Φρανσίσκο,  γράφει ότι
«έχει υποπέσει στην αντίληψή μας, ότι τα κλιμακοστάσια χρησιμοποιούνται ανάρμοστα… τσιγάρα, πλαστικά ποτήρια γεμάτα με μπύρα, και αρκετά χρησιμοποιημένα προφυλακτικά βρέθηκαν στο κλιμακοστάσιο.
»

στη φωτογραφία από το Facebook των εργαζομένων, απεικονίζονται οι ίδιοι σε μια εορταστική τους εκδήλωση, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτοί οι εργαζόμενοι ενεπλάκησαν σε οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά.
Η εταιρεία αναπτύσσει λογισμικό το οποίο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να απλοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τις δραστηριότητες των τμημάτων Ανθρωπίνων Πόρων (Human Resources) συμπεριλαμβανομένων και παροχών όπως είναι τα συμβόλαια για ασφάλιση υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για υπηρεσίες cloud (ελεύθερο λογισμικό) το οποίο τυπικά εκτιμά την απόδοση χρησιμοποιώντας μια οικονομική μονάδα μέτρησης γνωστή ως ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα. Αυτός είναι ένας συνήθης τρόπος για να υπολογιστεί κατά πόσο μια πλατφόρμα cloud είναι υγιής ενώ έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι υπενθυμίζει στους επενδυτές ότι τα έσοδα από τις συνδρομές θα εξακολουθήσουν αν έρχονται κάθε χρόνο.

Η Zenefits startup ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 και γρήγορα σημείωσε μεγάλη άνοδο, ήδη συνεργάζεται με 10.000 εταιρείες και η αξία της (με εκτίμηση που έγινε το Μάη του 2015) αποτιμάται στα 4,5 δισ. δολάρια. Τα κέρδη της, το 2014 άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια δολάρια, το 2015 τριπλασίασε τα επαναλαμβανόμενα έσοδά της υπερβαίνοντας τα 60 εκατ. δολάρια,

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, η εταιρεία ελπίζει ότι η νέα χρηματοδότηση (από τους διάσημους επενδυτές της) θα τη βοηθήσει, για να ωθήσει τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα της ύψους $ 100 εκατομμύρια, τον Ιανουάριο του 2016.

Στις αρχές Φεβρουαρίου η εταιρεία Zenefits ασχολήθηκε με την παραίτηση του ιδρυτικού της μέλους και CEO Parker Conrad, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ύστερα από πιέσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και την απώλεια του μεγαλύτερου πελάτη τους.
Σχετικά με την απαγόρευση αλκοόλ στον εργασιακό χώρο, ο Kenneth Baer εκπρόσωπος της Zenefits, είπε ότι «είναι σαφές ότι είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα στην εταιρεία και να αγκαλιάσουμε ένα νέο σύνολο αξιών πολιτισμού.
» «επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πρακτικών που θα εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις, ώστε η εταιρεία να λειτουργεί με ακεραιότητα και με υποδειγματικό αξιακό σύστημα»

πηγές  23-2-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3459686/Billion-dollar-startup-bans-employees-drinking-office-caught-having-sex-stairwell-staff-parties.htmlhttp://www.wsj.com/article_email/zenefits-once-told-employees-no-sex-in-stairwells-1456183097-lMyQjAxMTI2MjIzMzMyMTMwWj

τα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο

Δεν υπάρχουν σχόλια: