Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Αστική εξερεύνηση σε ορυχείο, αποκάλυψε ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων, ερευνητική δραστηριότητα σε μεγαλουπόλεις, σε μέρη στοιχειωμένα και ξεχασμένα για δεκαετίεςΗνωμένο Βασίλειο,  Ουαλία, περιοχή Ceredigion, σε παλιό εγκαταλειμμένο ορυχείο σχιστόλιθου, αστικοί εξερευνητές  (urban explorers)**** ανακάλυψαν έκπληκτοι ένα νεκροταφείο οχημάτων.
στο ορυχείο που  άνοιξε το 1836 και έκλεισε γύρω στο 1960, σε βάθος 60 περίπου μέτρων, υπήρχαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα. Η αντανάκλασή τους στο στάσιμο νερό, που υπήρχε  στη βάση αυτής της περιοχής του μεταλλείου, δημιουργεί μια ανατριχιαστική εικόνα.
Ο 31χρονος
Gregory Rivolet διηγήθηκε στη Daily Mail, ότι πέρασε τέσσερεις ώρες εξερευνώντας αυτή την απίθανη, τελευταία κατοικία των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.
πιστεύει ότι ,τα αυτοκίνητα μπορεί να έπεσαν μέσα στο σπήλαιο από ατύχημα, λόγω της επικινδυνότητας  των κοντινών δρόμων και ίσως  κόστιζε πολύ, για να τα ανασύρουν από εκεί.
Όπως λέει «η εξερεύνηση του ορυχείου ήταν  πολύ επικίνδυνη γιατί, κομμάτια σχιστόλιθου αποκολλούνταν και έπεφταν πάνω από τα κεφάλια μας»
«υπήρχε κάτι σουρεαλιστικό σε αυτή την έρευνα, το σπήλαιο ήταν εντελώς σκοτεινό, υγρό, ολισθηρό και πολύ επικίνδυνο»
Στη βορειοδυτική Ουαλία, η εξόρυξη σχιστόλιθου κυριάρχησε στην οικονομία, στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.
το ορυχείο «
Oakeley slate mine» στο Blaenau Ffestiniog ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το 1898 απασχολούσε 17.000 άνδρες, αλλά μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, το εργατικό του δυναμικό και η παραγωγή του μειώθηκαν πολύ.
****
Η αστική εξερεύνηση (urban exploration) είναι η ερευνητική δραστηριότητα σε μεγαλουπόλεις, σε μέρη χωρίς σημάδια ανθρώπινης παρουσίας, που έχουν ξεχαστεί για δεκαετίες,  συχνά, απαντάται με τη συντομογραφία urbex. είναι η αναζήτηση στα θαυμαστά κρυμμένα και άγνωστα σημεία μιας πόλης [εγκαταλειμμένα κτίρια, εργοστάσια, νεκροταφεία, παλιά νοσοκομεία, ερειπωμένα ξωκλήσια, κάστρα, εγκαταλειμμένα στρατιωτικά κτίσματα, ξενοδοχεία  κλπ (η αστική υπόγεια εξερεύνηση σε  παλιά μεταλλεία, μυστικές υπόγειες στοές καταφυγίων, κατακόμβες, υπόγεια ρέματα, υδραγωγεία)]

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ  (urban explorations)
Δεν υπάρχουν σχόλια: