Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Υιοθετούν μαζικά νεογέννητα γατάκια και τα χρησιμοποιούν ως δόλωμα σε κυνομαχίες, στο ΛίβερπουλΛίβερπουλ, η φιλοζωική οργάνωση RSPCA ερευνά καταγγελίες για γατάκια, που πωλούνται ως δόλωμα για κυνομαχίες, μετά από τις σχετικές εικόνες που στάλθηκαν στο Facebook και τις αναφορές για γατούλες –δολώματα σε κλειστά κυκλώματα κυνομαχιών στο Merseyside.
Μια φωτογραφία δείχνει ένα σκυλί με τα δόντια του, γύρω από το κεφάλι της γάτας και τη λεζάντα «πιάσε την ευκαιρία! Ο καθένας μπορεί να βάλει στοίχημα για το ποιος θα νικήσει»
Μια άλλη φωτό, δείχνει μια λευκή γάτα και ενημερώνει ότι αναμένεται γέννα από γάτες, που θα προετοιμάσει τα σκυλιά για τις μάχες των Χριστουγέννων!
οι εκθέσεις για ζώα που χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν σε άλλα ζώα , είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Η RSPCA πιστεύει ότι οι πωλητές ζωντανών δολωμάτων (μικρών γατιών) για κυνομαχίες, κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα, συχνά εμφανίζονται ως γυναίκες, αλλά ενεργούν ως μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου
Οι λογαριασμοί των ύποπτων για συμμετοχή σε κυνομαχίες ατόμων, συχνά κλείνουν και ανοίγουν ξανά με διαφορετικά ονόματα. Οι πωλητές ζωντανών δολωμάτων χρησιμοποιούν επίσης το Gumtree.
Η αστυνομία στο Merseyside δήλωσε ότι  η παράνομη αγοραπωλησία ζώων δολωμάτων, είναι θέμα έρευνας για την RSPCA, αφού απαιτούνται ειδικές γνώσεις για τις κυνομαχίες, το είδος κακοποίησης των σκύλων μαχητών και των γάτων που χρησιμοποιούνται ως δόλωμα, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το κύκλωμα που υιοθετεί ή αγοράζει μαζικά  τα νεογέννητα ζώα συντροφιάς, να τα εμπορεύεται και ως πειραματόζωα.
πηγή 25-1-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: