Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Το ποτάμι που βράζει στο Περού, είναι ένα φυσικό αληθινό θαύμα, ρέει στη Γη, όπως το ζεστό αίμα που κυλάει στις φλέβες του ανθρώπου
Περού, στην καρδιά του Αμαζονίου, στο Mayantuyacu, το θρυλικό ποτάμι που βράζει, είναι αληθινό!
Πανεπιστημιακοί εμπειρογνώμονες του Mayantuyacu είπαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει, διότι η λεκάνη του Αμαζονίου είναι μακριά από κάθε ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ωστόσο, το 2011 ο γεωφυσικός Andrés Ruzo το ανακάλυψε και από τότε έχει γράψει ένα βιβλίο (με τίτλο «The Boiling River: Adventure and Discovery in the Amazon») για το πώς θερμές ιαματικές πηγές διαρρέουν μέσα στο ποτάμι, που είναι τέσσερα μίλια μακρύ και κάνουν τα νερά - σε ένα μεγάλο τμήμα του - να βράζουν. Η θερμή αυτή ποταμίσια ζώνη έχει φάρδος 82ft (25 μέτρα), και βάθος περίπου 20ft (έξι μέτρα).

Όταν στη γύρω περιοχή βρέχει, το νερό συγκεντρώνεται μέσα στα πορώδη ιζηματογενή πετρώματα, καθώς κινείται μέσα στους βραχώδεις σχηματισμούς, θερμαίνεται από την αρχέγονη θερμότητα της Γης. Τελικά κυλάει με την ενέργεια της ώθησης (φυσική ώση) ή δια μέσου των ρωγμών,
καθώς το βρόχινο νερό πέφτει στο υπάρχον θερμό νερό, το αναγκάζει να κινείται στη λεκάνη απορροής κατά μήκος του υδατορεύματος και να έρχεται στην επιφάνεια σαν καυτή ή θερμή πηγή.

Ο Runzo ανακάλυψε το ποτάμι --που οι Asháninka κάτοικοι στο Mayantuyacu θεωρούν ότι το νερό του έχει ιερές θεραπευτικές ιδιότητες-- και σύμφωνα με αναφορά του στο Gismodo, το νερό είναι αρκετά θερμό ώστε να βράσεις τσάι. Όπως λέει «εάν βυθίσεις το χέρι σου μέσα στο ποτάμι θα υποστείς εγκαύματα τρίτου βαθμού, σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο»

Όπως ανέφερε σε ομιλία της TED (οργάνωση για τη διάδοση ιδεών "Technology, Entertainment, Design")    «όπως έχουμε ζεστό αίμα που τρέχει στις φλέβες και τις αρτηρίες μας, έτσι και η  Γη έχει ζεστό νερό που τρέχει μέσα από ρωγμές -διαρροές στους βραχώδεις σχηματισμούς, όταν οι αρτηρίες της γης φτάνουν στην επιφάνεια, έχουμε τις γεωθερμικές εκδηλώσεις, ατμίδες, θερμές πηγές και στην περίπτωσή μας, το ποτάμι που βράζει»
«τμήματα του ποταμού είναι τόσο ζεστά που τα ζώα που πέφτουν μέσα βράζονται αμέσως ζωντανά, έχουμε δει όλα τα είδη των ζώων που πέφτουν μέσα και είναι συγκλονιστικό, αφού η διαδικασία είναι λίγο πολύ η ίδια»
«μόλις πέφτουν μέσα, το πρώτο πράγμα που βράζεται, είναι τα μάτια τους, που αποκτούν αμέσως αυτό το γαλακτώδες λευκό χρώμα»
«προσπαθούν να κολυμπήσουν έξω, αλλά το κρέας τους επίσης βράζεται μέχρι το κόκκαλο, σιγά σιγά χάνουν τελείως τον έλεγχο και τη δυνατότητα να ξεφύγουν, έτσι το ζεστό νερό πηγαίνει στο στόμα τους και καίει τα σωθικά τους»
«το ποτάμι απολεί ένα φυσικό θαύμα, το δάσος στη γύρω περιοχή καταστράφηκε από την υλοτομία και εάν δεν ληφθούν μέτρα, η περιοχή μπορεί να εξαφανιστεί τελείως»

Ο Runzo άκουσε για το ποτάμι, από τον παππού του και τις ιστορίες του, για τους Ισπανούς κατακτητές που σκότωσαν τον τελευταίο αυτοκράτορα των ΄Ινκας και αναζητούσαν χρυσό, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
Όταν άρχισε την αναζήτηση του ποταμού, ήταν φοιτητής γεωφυσικής (PhD student in geophysics at Southern Methodist University) ξεκίνησε με την ερώτηση «θα μπορούσε να υπάρχει ένα ποτάμι που βράζει?»
Η απάντηση όλων των ειδικών ήταν ομόφωνα όχι, εάν δεν συνδέεται με μια ισχυρή πηγή θερμότητας (για παράδειγμα τα ηφαίστεια) που θα παράγει μια τέτοια μεγάλη γεωθερμική εκδήλωση.
Ωστόσο όταν διηγήθηκε αυτή την ιστορία σε ένα οικογενειακό δείπνο, μια θεία του, τον ενημέρωσε ότι έχει επισκεφτεί το ποτάμι και τον καθοδήγησε πως να το επισκεφτεί ο ίδιος, μετά από μεγάλη πεζοποριακή διαδρομή.
"η Γη είναι ζωντανή, έχει σώμα και μας επηρεάζει,  η ψυχή της αλληλεπιδρά με την ψυχή όλων των έμβιων όντων"
πηγή 17-2-16
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3451773/Don-t-fall-legendary-river-BOILS-victims-alive-discovered-deep-heart-Amazon.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: