Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Ζωολογικός κήπος με 300 εξωτικά ζώα στην Ουαλία, πωλείται στην τιμή ενός διαμερίσματος,   Ουαλία, ο βρετανικός ζωολογικός κήπος Animalarium 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο Borth, κοντά στο Aberystwyth, πωλείται £ 600.000, δηλαδή στην τιμή ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο.

Στο Animalarium ζουν 300 εξωτικά πλάσματα, φίδια, σαύρες, λεμούριοι, wallabies και ρακούν (Ronnie και Thelma the Racoon) , ψάρια, μια ολόκληρη σειρά από πουλιά - κουκουβάγιες, στρουθοκάμηλοι (rheas), παγώνια, παπαγάλοι cacatua, γερανοί και εμού (emus) επίσης συμπεριλαμβάνονται λιοντάρια, πίθηκοι, κροκόδειλοι (Lucy the Nile crocodile ) χελώνες, (Meerkat Mountains), ένα λύγκα (Nilly the Eurasian Lynx που ήταν ένα ανεπιθύμητο ζώο) και λεοπάρδαλη (African Leopard)

οι ιδιοκτήτες του, η 76χρονη Jean Mumbray  και ο 56χρονος σύζυγός της Alan, το πουλούν μετά από 15 χρόνια εκμετάλλευσης, γιατί θέλουν να συνταξιοδοτηθούν.
Η κ. Mumbray φοβάται ότι ο σύζυγός της θα "πέσει νεκρός" κάποια στιγμή, από την κουραστική εργασία στον τεράστιο κήπο.
Όπως λέει «Δεν είναι μόνο μια επιχείρηση, είναι ένας τρόπος ζωής. Ο νέος ιδιοκτήτης θα το απολαύσει, εάν θέλει πραγματικά να το κάνει,  αν και έχουμε πέντε φύλακες εδώ, που φροντίζουν τα ζώα,
θα βοηθήσει  πολύ αν ο νέος ιδιοκτήτης γνωρίζει πράγματα, για τα ζώα ζωολογικού κήπου»
««Θα πάρουμε κάποια ζώα μαζί μας - δύο πιθήκους, ένα ζευγάρι αλόγων και μερικά από τα φίδια που είναι προσωπικά κατοικίδια ζώα του Alan,  αλλά τα υπόλοιπα θα πουληθούν μαζί με το ζωολογικό κήπο.»

Όποιος αγοράσει το ασυνήθιστο ακίνητο θα πρέπει να υποβάλει αίτηση -άδεια για ζωολογικό κήπο , στο τοπικό συμβούλιο. Σχεδιάζεται επίσης, η δημιουργία
μέσα στο χώρο του Animalarium, ενός νέου African Antelope καταφυγίου.

Ο ζωολογικός κήπος Animalarium, που είχε 27.000 επισκέπτες το περασμένο έτος, είναι ανοιχτός όλο το χρόνο για τους επισκέπτες.
Αρχικά το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο σαν ένα αγρόκτημα με σπάνιες φυλές παραγωγικών ζώων όπως πρόβατα, κουνέλια και πουλερικά, έπειτα το μετέτρεψαν σε ζωολογικό κήπο
το Animalarium πουλιέται μέσω των κτηματομεσιτών Morris Marshall και Poole, που εδρεύουν στο Aberystwyth
Πολλά από τα ασυνήθιστα εκθέματα του είναι ανεπιθύμητα κατοικίδια ζώα, που οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν όταν συνειδητοποίησαν πόσο δύσκολο ήταν να τα συντηρήσουν, ή έχουν έρθει εκεί, από άλλους ζωολογικούς κήπους που δεν είχαν πια χώρο να τα φιλοξενήσουν.
Πολλοί αγοράζουν παρορμητικά εξωτικά κατοικίδια που μετά γίνονται πολύ μεγάλα ή πολύ επικίνδυνα για να τα κρατήσουν
το Animalarium εξυπηρετεί τη φιλοζωική οργάνωση RSPCA και τα κέντρα διάσωσης ερπετών, όταν βρίσκουν εγκαταλειμμένα εξωτικά ζώα. Επίσης δέχεται ζώα από pet shops, όπως τη Dana την squirrel monkey και το Uncle the Caiman.

Πηγή 25-1-16


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3415516/The-zoo-sale-price-London-flat-Welsh-farm-boasting-300-exotic-creatures-including-lions-monkeys-crocodiles-goes-market-600-000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: