Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

η εκκλησία της Σαϊεντολογίας ζήτησε από μέλος της, να κάνει την "εκλογή της Σόφι" δηλαδή να επιλέξει μεταξύ του γιου και της κόρης τηςΦλόριντα, η πρώην υψηλόβαθμος  63χρονη Σαϊεντολόγος Sara Goldberg, ισχυρίζεται ότι  η εκκλησία της Σαϊεντολογίας διέσπασε την οικογένειά της, αφού  την ανάγκασε να επιλέξει μεταξύ του γιου και της κόρης της.
Συγκεκριμένα, της ζητήθηκε να διακόψει κάθε επικοινωνία με τον 22χρονο  γιο της Νικ Lister,  που κατηγορήθηκε ότι συνδέθηκε με αποστάτες της Σαϊεντολογίας.
Όταν η
Sara αρνήθηκε  να γυρίσει την πλάτη στο γιο της, έλαβε ένα σκληρό μήνυμα  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την κόρη της Ashley –επίσης ενεργό μέλος της εκκλησίας- που την ειδοποιούσε ότι έπρεπε να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί της, αλλά και με τη μοναδική της εγγονή- μέχρι να αποκατασταθούν οι σχέσεις της, με την εκκλησία της Σαϊεντολογίας.
Όπως ανέφερε η  «Tampa Bay Times» η Sara Goldberg, απάντησε ότι, νιώθει σαν να της ζητούν να κάνει την «εκλογή της Σόφι»
Η εκκλησία της Σαϊεντολογίας  ζήτησε από την
Sara Goldberg να κάνει μια δύσκολη, σκληρή, απάνθρωπη και νοσηρή επιλογή.  Η ίδια αισθάνθηκε σαν την ηρωίδα πολωνέζα Σόφι, -μη εβραϊκής καταγωγής-  που συνελήφθη από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί, οι Γερμανοί αξιωματικοί την ανάγκασαν να επιλέξει ποιο από τα δύο παιδιά της θα ζήσει και ποιο θα οδηγηθεί στο θάλαμο αερίων. Αν αρνιόταν να κάνει αυτή την φρικτή επιλογή, τότε θα έχανε και τα δυο παιδιά της. Αναγκαστικά λοιπόν επέλεξε. Αλλά το βάρος αυτής της επιλογής, μετέτρεψε την υπόλοιπη ζωή της σε κόλαση.
Ο Nick Lister, γιος της 
Sara Goldberg, εκδιώχθηκε από την Σαϊεντολογία για τους δεσμούς που διατηρούσε με  γνωστούς  αποστάτες της εκκλησίας και πληροφοριοδότες.
Το δόγμα αποσύνδεσης 'Disconnection' doctrine της εκκλησίας, υπαγορεύει ότι οι Σαϊεντολόγοι  πρέπει να διακόπτουν  κάθε επικοινωνία με τους ανθρώπους που προσπαθούν να βλάψουν την εκκλησία.
Η Goldberg ήταν μέρος της εκκλησίας για 36 χρόνια και έφτασε στην κορυφή της κατάταξης Operating Thetan VIII.
Οι ανώτεροι της εκκλησίας την πίεσαν  να αποκόψει τους δεσμούς με το γιό της Νικ Lister,  ή να γίνει παρίας και να αποξενωθεί από την κόρη της.
όταν η γυναίκα αρνήθηκε να αποσυνδεθεί πρόθυμα  από τον αποστάτη γιο της, όπως υπαγορεύει το δόγμα αποσύνδεσης '
Disconnection' doctrine της εκκλησίας, δικάστηκε από την ένωση της Σαϊεντολογίας στο Clearwater.
Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας ορίζει την πρακτική της «αποσύνδεσης». σαν πράξη διάλυσης των δεσμών και της επικοινωνίας με ένα πρόσωπο που είναι εχθρικό προς τις διδασκαλίες του Ron  Habbard, και ο ανταγωνισμός με αυτό, θα μπορούσε να εμποδίσει την πνευματική πρόοδο των γύρω του.
Ο Νικ Lister,  γιος της Sara Goldberg δημιούργησε πρόβλημα στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, όταν άρχισε να επικοινωνεί με γνωστούς αποστάτες,  ως εκ τούτου, έγινε ένας παρίας.
Χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως «Κατασταλτικό άτομο» (suppressiveperson SP), που θεωρείται εχθρός της Σαϊεντολογίας και της ανθρωπότητας. Κάποιος που χαρακτηρίζεται SP, δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε επαφή με Σαϊεντολόγους και δεν μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί τα σεμινάρια που είναι απαραίτητα για να τον διαφυλάξουν ως πνευματικό ον.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού, υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης του SP ατόμου. Ο ένας τρόπος είναι ο κατάλληλος χειρισμός του ταραχοποιού, με την παρουσίαση πραγματικών δεδομένων σχετικά με την Σαϊεντολογία, αλλά εάν αυτή η τεχνική (σαν έσχατη λύση) αποτύχει, η εκκλησία «αποσυνδέεται» από το «κατασταλτικό άτομο» και αρνείται να επικοινωνήσει μαζί του.
Όπως αναφέρουν τα γραπτά του  L. Ron Habbard η «αποσύνδεση» με το SP άτομο, γίνεται με τον τρόπο που η ευρύτερη κοινωνία  αντιμετωπίζει τους εγκληματίες.
Ο εγκληματίας αποσπάται από την κοινωνία και φυλακίζεται –αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημά του- έτσι παύει να διαπράττει εγκληματικές ενέργειες εναντίον των άλλων, όπως εξηγεί ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας.
[Οι αντικοινωνικές προσωπικότητες που διαπράττουν εγκληματικές πράξεις πρέπει να απομονώνονται, έτσι ώστε να προστατεύεται η κοινωνία  από τις καταστροφικές συνέπειες που ακολουθούν, όταν αυτά τα άτομα τοποθετούνται  σε θέσεις εμπιστοσύνης (τομείς διακυβέρνησης, δράσεις αστυνομίας, καθώς και της πνευματικής υγείας) και είναι ελεύθερα να βλάπτουν τους άλλους.
Η αντικοινωνική προσωπικότητα, επηρεάζει την καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων
Όταν ερευνήσουμε και βρούμε την αιτία για την οποία αποτυγχάνει μια επιχείρηση, θα ανακαλύψουμε αναπόφευκτα, κάπου ανάμεσα στους ανθρώπους της, την Αντικοινωνική Προσωπικότητα σε έντονη δράση.
Στις οικογένειες που διαλύονται, συνήθως βρίσκουμε ότι ένα από τα άτομα που είναι ανακατεμένα, έχει μια τέτοια προσωπικότητα.

Εκεί που η ζωή έχει γίνει σκληρή και γεμάτη αποτυχίες, μια προσεκτική εξέταση της περιοχής από έναν εκπαιδευμένο παρατηρητή θα αποκαλύψει ένα ή περισσότερα τέτοια άτομα σε δράση.
γύρω από ένα επικίνδυνο αντικοινωνικό άτομο βρίσκουμε φοβισμένους ή άρρωστους συνεργάτες ή φίλους, οι οποίοι, εάν δεν έχουν πραγματικά τρελαθεί, συμπεριφέρονται, παρόλα αυτά, σαν να είναι «ανάπηροι» στη ζωή, αποτυχαίνουν, δεν πετυχαίνουν.
τα άτομα που βρίσκονται κάτω από την επιρροή του Αντικοινωνικού Ατόμου, όταν δέχονται ιατρική περίθαλψη, δεν ανακτούν την υγεία τους στον αναμενόμενο χρόνο, αλλά χειροτερεύουν και έχουν ανεπαρκή ανάρρωση.

Η αντικοινωνική προσωπικότητα διαλέγει κατά συνήθεια λάθος στόχο. Αν σκάσει το λάστιχο επειδή πάτησε καρφιά, βρίζει ένα σύντροφο ή άλλον που δεν είναι η αιτία του προβλήματος, εάν το ραδιόφωνο στο διπλανό σπίτι είναι πολύ δυνατά, αυτός κλοτσάει τη γάτα…
Για το επικίνδυνο αντικοινωνικό άτομο, κάθε άλλο όν είναι εχθρός, ένας εχθρός που πρέπει να καταστραφεί, κρυφά ή φανερά. Όμως οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους ανθρώπους, δε δείχνουν κανένα εξωτερικό σημάδι παραφροσύνης. Φαίνονται πολύ λογικοί. Μπορούν να είναι πολύ πειστικοί. αν η κοινωνία αναγνώριζε πως τα άτομα μ’ αυτό το είδος προσωπικότητας είναι άρρωστα και τα  απομόνωνε, θα μπορούσε να επέλθει και κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη
.]
Η Sara Goldberg εντάχθηκε για πρώτη φορά στην κοινότητα της Σαϊεντολογίας, όταν ήταν 26 χρόνων και ζούσε στο Jacksonville. Μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό από τον αρραβωνιαστικό της, μετακόμισε στο Λος ΄Αντζελες και προσπάθησε να ακολουθήσει τις πνευματικές συμβουλές της Σαϊεντολογίας με "auditing," 
Παντρεύτηκε τον Σαϊεντολόγο Gale Lister. Η κόρη τους, Ashley, γεννήθηκε το 1984, και ο γιος τους ο Νικ το 1987.
Η οικογένεια μετακόμισε στο Clearwater το 1996, για να βρίσκεται κοντά στην έδρα των Scientology's spiritual headquarters, χώρος, γνωστός ως Flag Land Base.
Το 1998 η Sara χώρισε και το 2002 παντρεύτηκε τον επίσης Σαιεντολόγο Sheldon Goldberg. όταν όλοι  «αποσυνδέθηκαν» από τον αποστάτη γιο Νικ Lister,  (η αδελφή, οι παιδικοί του φίλοι ακόμα και ο βιολογικός του πατέρας) η μητέρα του Sara και ο πατριός του Sheldon Goldberg αρνήθηκαν να του  γυρίσουν την πλάτη, αγνόησαν τον Κώδικα Δεοντολογίας της εκκλησίας και κηρύχτηκαν  «κατασταλτικά άτομα»
Η «αποσύνδεση» μπορεί να σημαίνει όχι μόνο την σχεδόν πλήρη κοινωνική απομόνωση αλλά και τον οικονομικό κίνδυνο.
είναι εντυπωσιακά παράδοξο, μια εκκλησία που διατυμπανίζει ένα βαθύ ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να διατηρεί μια πρακτική που επιφέρει τη δυστυχία και τον πόνο σε όσους δεν συμμορφώνονται με το δόγμα της.

Η Sara Goldberg αισθάνθηκε συντετριμμένη όταν κατάλαβε ότι δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά την κόρη και την μοναδική της εγγονή.
Πηγή 16-3-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: