Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Προώθηση της υιοθεσίας άστεγων γάτων, φωτογράφηση με αξεσουάρ που αποκαλύπτουν την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε ζώουΝέα Υόρκη, Μπρούκλιν, έναν «αλλιώτικο» τρόπο εφεύραν οι φιλόζωοι εθελοντές του Brooklyn Animal Action για να προωθήσουν την υιοθεσία των άστεγων γάτων που έχουν διασώσει.
Ενώ η διάσωση σκυλιών είναι ένα καυτό θέμα στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, εντούτοις, δεν δίνεται η απαιτούμενη προσοχή στα 3,4 εκατομμύρια άστεγων γάτων, που εισέρχονται στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο.

Η ομάδα του Brooklyn Animal Action συνεργάστηκε με την 33χρονη επαγγελματία φωτογράφο Shaina Fishman, από τη Νέα Υόρκη, (που ειδικεύεται σε φωτογράφηση ζώων) και τη στυλίστρια Ryen Blaschke για να δημιουργήσουν μια σειρά από ευφάνταστα πορτρέτα των γάτων, που φιλοξενούνται από εθελοντές και δίνονται για υιοθεσία.

Η Ryen Blaschke δημιούργησε χειροποίητα αξεσουάρ –κυρίως καπέλα- που αποκαλύπτουν την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γάτας του καταφυγίου, συνοδεύουν και τονίζουν τη μοναδική της εμφάνιση, για τη φωτογράφιση της από την Shaina Fishman.
Τα αξεσουάρ ταιριάζουν χρωματικά με τη γούνα των γάτων και την έκφραση των υπέροχων ματιών τους, έτσι, μοιάζουν ακαταμάχητες στην εξαιρετική τους φωτογράφηση.
Τόσο η Shaina όσο και η Ryen υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ζώων και εμπλέκονται ενεργά στη διάσωσή τους και τον εθελοντισμό.

Ένα από τα γατάκια φοράει περήφανα ένα καπέλο όμοιο με αυτό που φορούσε ο Pharrell Williams στα βραβεία 2014 Grammys (a vintage Vivienne Westwood hat)
μια άλλη γατούλα φοράει περούκα (εξτένσιον) που είναι ασορτί με την κοκκινόξανθη γούνα, στο μικρό της κεφαλάκι.
Καπέλο Ρομπέν των Δασών για τον ατρόμητο ασπρόμαυρο γαλανομάτη γατούλη
και ξανθιά περούκα με φράντζα που σκεπάζει τα όμορφα μάτια της κατάμαυρης γοητευτικής κυρίας.
Άλλα αξεσουάρ είναι εμπνευσμένα από το Halloween –ένα καπέλο Χάρι Πότερ και γυαλιά με τρομακτικό μαύρο σκελετό-


Πρόσφατα, η φωτογράφος Sophie Gammand, που εργάζεται στη Νέα Υόρκη, έντυσε τα pitbulls του καταφυγίου (από διάσωση) με περίτεχνες λουλουδάτες κορώνες σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει την ήπια πλευρά τους, να αμβλύνει την προκατάληψη εναντίον τους και βέβαια να γίνει προώθηση της υιοθεσίας τους.


Ωστόσο ο άνθρωπος, για να πάρει για πάντα κοντά του έναν τετράποδο φίλο, φτάνει μόνο ένα αντάμωμα ψυχής. Μια εσωτερική επικοινωνία μαζί του. Η ματιά μας συνήθισε να παγιδεύεται με αξεσουάρ που εντυπωσιάζουν, αλλά η καρδιά «νιώθει» το όμορφο ζεστό και ζωντανό στολίδι της φύσης, που έχει ανάγκη να αγαπηθεί και να βρει μια παντοτινή αγκαλιά.
Δυστυχώς αποζητάμε και έχουμε ανάγκη από ψεύτικα στολίδια για να εκτιμήσουμε με αυτά, την αξία των συντρόφων της ζωής μας.
Συνηθίσαμε να αποκτούμε ταυτότητα με τα ανάλογα αξεσουάρ μας και να ντύνουμε με αυτά, τα δύστυχα ζώα συντροφιάς.


Η προσπάθεια του Brooklyn Animal Action για μια ξεκαρδιστική φωτογράφηση των γάτων που διέσωσε, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα, και αποδεικνύει ότι το καπέλο (και το μαλλί) είναι το αξεσουάρ που μπορεί να απογειώσει μια εμφάνιση και να της δώσει προσωπικότητα.

Πηγή 8-11-15
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3306081/The-cats-hats-need-home-Woman-photographs-orphaned-kittens-wearing-funny-accessories-hopes-finding-adopt-them.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: