Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Η οργάνωση Humane Society έκλεισε τρία από τα 17.000 αγροκτήματα "σκύλων για κρέας" στη νότια ΚορέαΟμάδα της Humane Society International (HSI ) διέσωσε δέκα κουτάβια από το βέβαιο θάνατο που τα περίμενε, σε αγρόκτημα για παραγωγή κρέατος σκύλου της Νότιας Κορέας και τα μετέφερε στις ΗΠΑ για να βρουν παντοτινό σπίτι.
Τα κουτάβια ήταν ανάμεσα σε 103 σκυλιά, που διασώθηκαν από την HSI στα τέλη Σεπτεμβρίου, από την  αγροτική εκμετάλλευση κρέατος σκύλου (dog meat market) στο Chungcheongnam-do, που τελικά έκλεισε μετά την παρέμβαση της HSI.

Δέκα κουτάβια και οι μητέρες τους, που προορίζονταν να σφαγιαστούν για το κρέας τους στη Νότια Κορέα, έκαναν το μακρύ ταξίδι για το Σαν Φρανσίσκο για να ξεκινήσει τη νέα ζωή τους και να γίνουν τα αγαπημένα κατοικίδια κάποιων ανθρώπων.

Κατά το χρόνο της διάσωσης, τα  10 νεογέννητα κουτάβια ήταν πολύ μικρά για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο έτσι, φιλοξενήθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες στη Σεούλ, μέχρι την περασμένη εβδομάδα που η Humane Society επέστρεψε για να τα παραλάβει.

ένα από τα διασωθέντα κουτάβια ονομάστηκε Adam και έπειτα το μετονόμασαν  Freedom.
σε δημοσίευση Q&A στο Humane Society's website, η HSI Vice President Kitty Block περιέγραψε τη στιγμή που ο μικρός Adam έκανε τα πρώτα του βήματα στο γρασίδι, έξω από το συρμάτινο κλουβί μετά τη διάσωσή του, και έκανε τα μέλη της ομάδας να δακρύσουν.


Τις επόμενες μέρες η ομάδα της HSI έκανε τον μικρό Adam, ανεπίσημα μασκότ, τον πήραν μαζί τους στο ξενοδοχείο που διέμειναν, στο συνέδριο που διοργάνωσαν  ακόμη και στο δείπνο τους. 

Η  Lola Webber, μέλος της ομάδας HSI, δήλωσε ότι, η επίσκεψη στις  εκμεταλλεύσεις κρέατος σκύλου, δεν είναι ποτέ μια εύκολη αποστολή και λέει χαρακτηριστικά πως « η καρδιά μου γεμίζει με χαρά για τα κουτάβια που γλίτωσαν από τον πόνο και το θάνατο και τώρα θα ζήσουν μια ζωή αγάπης, ελευθερίας και συμπόνιας»
Σύμφωνα με την ομάδα διάσωσης, περισσότερα από 2 εκατομμύρια σκυλιά εκτρέφονται στη Νότια Κορέα, για κατανάλωση  κρέατος σκύλου  από τον άνθρωπο.

Τα ζώα που κυμαίνονται από μικρά Chihuahuas μέχρι ογκώδη mastiffs, διατηρούνται σε συρμάτινα κλουβιά με ελάχιστο φαγητό και νερό και τελικά τα περισσότερα αποστέλλονται  για θανάτωση με ηλεκτροπληξία.

Στη συνέχεια πωλούνται σε εστιατόρια, ενώ άλλα σιγοβράζουν σε μια κατσαρόλα και πωλούνται απευθείας στους πελάτες.
Η διάσωση των 103 τυχερών σκυλιών στα τέλη Σεπτεμβρίου, κατέστη δυνατή  όταν η HSI, υπέγραψε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος Chungcheongnam-do, για το κλείσιμο της λειτουργίας του, με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια.

Αυτό ήταν το τρίτο εκτροφείο σκύλων που έκλεισε η HSI, μέχρι σήμερα. Αποστολή της οργάνωσης είναι να τεθεί τέλος στο εμπόριο κρέατος σκύλου στην  Ασία.
όπως δήλωσε ο Adam Parascandola  ( HSI director ) υπάρχουν χιλιάδες αγροκτήματα σκύλων  στην Κορέα  και βέβαια δεν μπορούμε να τα κλείσουμε ένα ένα.  Στόχος μας είναι να δείξουμε στην κυβέρνηση τον τρόπο για να τα κλείσει και να βοηθήσει αυτούς τους αγρότες να μεταβούν σε άλλα επαγγέλματα, αυτό βέβαια είναι εφικτό,
επί του παρόντος υπάρχουν 17.000 αγροκτήματα εκτροφής σκύλων για ανθρώπινη κατανάλωση, καταχωρημένα στη Νότια Κορέα.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ενδιαφέρεται για τη σταδιακή κατάργηση του εμπορίου κρέατος που έχει αποδειχθεί ότι δυσφημίζει τη χώρα, ενόψει μάλιστα των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 2018.

Η Humane Society International (HSI )  προσφέρει πρόθυμα χρήματα στους αγρότες για τη μετάβασή τους σε διαφορετικό είδος καλλιέργειας χωρίς ζώα.
Η τελευταία διακοπή λειτουργίας  του αγροκτήματος για κατανάλωση  κρέατος σκύλου, κόστισε στην οργάνωση $150,000, (το ένα τρίτο αυτών των χρημάτων αφορούσε έξοδα μεταφοράς)
πηγή 2-11-15
26-10-15


Δεν υπάρχουν σχόλια: