Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Νοσοκόμα έκανε θανατηφόρα ένεση στη μητέρα της που βρισκόταν στο νοσοκομείο, για να μη της δώσουν εξιτήριο

Αγγλία, η 56χρονη νοσοκόμα Julia Knight έκανε ένεση στην 81χρονη μητέρα της Irene Robson, με μια θανατηφόρα δόση ινσουλίνης, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο Horton General Hospital στο Banbury, Oxfordshire, στις 7 Οκτωβρίου του 2014.
Η ηλικιωμένη γυναίκα που
δεν ήταν διαβητική, έπεσε αναίσθητη, άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα της και το προσωπικό του νοσοκομείου έσπευσε να τη βοηθήσει.
Οι γιατροί που της έσωσαν τη ζωή, ανακάλυψαν ότι είχε γίνει ένεση με ινσουλίνη, που συνήθως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου Ι και της είχε προκαλέσει υπογλυκαιμική κρίση.
Μετά από συνεχόμενη αδιαθεσία και άλλα προβλήματα υγείας, η κ.Robson πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Η κόρη της Julia Knight οδηγήθηκε στο δικαστήριο Oxford Crown Court με την κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας της μητέρας της.
Η Knight που εργαζόταν στο ιατρείο West Bar Doctors' Surgery,
στο Banbury, σαν νοσοκόμα με δικαίωμα συνταγογράφησης και με ειδικότητα σε παθήσεις αναπνευστικού συστήματος (άσθμα) έκανε εύκολα μια ψεύτικη συνταγή με στοιχεία του ασθενούς, αγόρασε την ινσουλίνη από ένα σουπερ μαρκετ και έπειτα πήγε στη μητέρα της που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου και της έκανε μια ένεση ινσουλίνης στην κοιλιά, με δόση 1 ml της ορμόνης.
Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι, ήθελε να φαίνεται η μητέρα της πολύ άρρωστη, για να την φροντίσουν
περισσότερο και να μη της δώσουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και ότι, η μητέρα της, ήταν όλος ο κόσμος της.
Η 81χρονη Irene Robson είχε λευχαιμία και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο, ενώ μια σειρά από πτώσεις, της προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.
Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε ότι, η Knight διέπραξε μια προσεκτικά σχεδιασμένη και υπολογισμένη πράξη για να οδηγήσει τη μητέρα της στο θάνατο και βέβαια χωρίς την παρέμβαση του προσωπικού στο νοσοκομείο,η 81χρονη θα είχε σίγουρα πεθάνει.
Ωστόσο η υπεράσπισή της δήλωσε ότι, δεν είχε κανένα κίνητρο για να σκοτώσει τη μητέρα της (είτε να τη θανατώσει από "ευσπλαχνία" είτε οικονομικά κίνητρα)
Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι η νοσοκόμα είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση ινσουλίνης το 2006, μετά τη διάλυση του γάμου της.

Η υπόθεση καλύπτεται ακόμη με μυστήριο, η κριτική επιτροπή (7 άνδρες και 5 γυναίκες) δεν έχουν ακόμη βγάλει πόρισμα και η δίκη συνεχίζεται.
Η
Julia Knight που αντιμετωπίζει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης εκ προθέσεως, αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τη μητέρα της.
πηγή 29-10-15


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3295575/Nurse-injected-non-diabetic-mother-potentially-lethal-dose-insulin-leaving-foaming-mouth-didn-t-want-discharged-hospital.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: