Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

η Αντικοινωνικότητα, η ψυχοπάθεια και ο ναρκισσισμός συνδέονται με την προτίμηση σε τροφές που έχουν πικρή γεύση
Η προτίμηση για τροφές που έχουν πικρή γεύση συνδέεται με σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας. (αντικοινωνικές τάσεις, αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας)


σε δύο ξεχωριστά πειράματα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Innsbruck στην Αυστρία, αξιολόγησαν με μια σειρά από ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τους πέντε μεγάλους παράγοντες της προσωπικότητας ( BIG FIVE)*** , αλλά και τον μακιαβελισμό, την ψυχοπάθεια, το ναρκισσισμό, τον καθημερινό σαδισμό και το χαρακτηριστικό της επιθετικότητας, των συμμετεχόντων  στα πειράματα.

***( BIG FIVE –εξωστρέφεια (κοινωνικός, ομιλητικός), συγκαταβατικότητα (συνεργάσιμος, συμπονετικός, καλόκαρδος)  ευσυνειδησία (αξιόπιστος, οργανωτικός, υπεύθυνος), συναισθηματική σταθερότητα (ήρεμος, ασφαλής, δεν είναι νευρωτικός) δεκτικότητα στην εμπειρία (ανοιχτόμυαλος, καινοτόμος))


Δύο δείγματα Αμερικανικής κοινότητας  (σύνολο 953 ατόμων με μέση ηλικία 35,65 χρόνια και με 48% γυναίκες)  απάντησαν σε μια σειρά από ερωτηματολόγια της προσωπικότητας αλλά και των γευστικών τους προτιμήσεων…

Οι ερευνητές (Christina Sagioglou, Tobias Greitemeyer) ανίχνευσαν τη σύνδεση της προτίμησης ανάμεσα στις βασικές γεύσεις (γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό) με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των συμμετεχόντων, ωστόσο, η προτίμηση στην πικρή γεύση αποτελεί συνολικά τον ισχυρότερο προγνωστικό δείκτη σε σύγκριση με τις άλλες γευστικές προτιμήσεις.
Τα αποτελέσματα και των δύο μελετών επιβεβαίωσαν την υπόθεση ότι η προτίμηση των ατόμων σε τρόφιμα που έχουν πικρή γεύση σχετίζεται θετικά με κακόβουλες προθέσεις εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των γύρω τους.
«η προτίμηση της πικρής γεύσης αναδεικνύεται ως ένας ισχυρός προγνωστικός παράγοντας για μακιαβελισμό, ψυχοπάθεια, ναρκισσισμό και καθημερινό σαδισμό» έγραψαν οι ερευνητές στο περιοδικό Appetite.

Αν και οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν την αιτία, που οι άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά προτιμούν να τρώνε πικρές τροφές, θεωρούν ότι, μπορεί να αισθάνονται ένα είδος συγκίνησης από αυτές.
στην άγρια φύση, τα πικρά φυτά τείνουν να υποδηλώσουν ότι μπορεί να είναι δηλητηριώδη και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς αποστρεφόμαστε τις τροφές με την πικρή γεύση.

Η συγκαταβατικότητα στο χαρακτήρα, σχετίστηκε αρνητικά με την προτίμηση της πικρής γεύσης.
Τα στοιχεία αυτής της έρευνας παρέχουν νέες γνώσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ της προσωπικότητας και τις απανταχού παρούσες συμπεριφορές, που σχετίζονται με το φαγητό και το ποτό.
Τα πορίσματα της έρευνας αποδεικνύουν με συνέπεια, μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στην αυξημένη απόλαυση των πικρών τροφών και την αυξημένη σαδιστική ροπή του ατόμου.
πηγές
η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τους ειδικούς
Christina Sagioglou, Institut für Psychologie,  και Tobias Greitemeyer στο University of Innsbruck, Austria
http://www.researchgate.net/publication/282433323_Individual_differences_in_bitter_taste_preferences_are_associated_with_antisocial_personality_traits

8-10-15 http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3266083/Like-coffee-gin-tonic-probably-psychopath-Bitter-foods-drinks-l.html#ixzz3o979ycaJ

Το έγκλημα και οι εγκληματικές πράξεις διαπράττονται από αντικοινωνικές προσωπικότητες

Είναι σημαντικό να μπορούμε να διακρίνουμε και να απομονώνουμε αυτό το είδος ατόμων, έτσι ώστε να προστατεύεται η κοινωνία  από τις καταστροφικές συνέπειες που ακολουθούν, όταν αυτά τα άτομα τοποθετούνται  σε θέσεις εμπιστοσύνης (τομείς διακυβέρνησης, δράσεις αστυνομίας, καθώς και της πνευματικής υγείας) και είναι ελεύθερα να βλάπτουν τους άλλους.

Είναι σημαντικό λοιπόν να εξετάζουμε και να απαριθμούμε τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής προσωπικότητας, επειδή επηρεάζει την καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων.

Όταν ερευνήσουμε και βρούμε την αιτία για την οποία αποτυγχάνει μια επιχείρηση, θα ανακαλύψουμε αναπόφευκτα, κάπου ανάμεσα στους ανθρώπους της, την Αντικοινωνική Προσωπικότητα σε έντονη δράση.

Στις οικογένειες που διαλύονται, συνήθως βρίσκουμε ότι ένα από τα άτομα που είναι ανακατεμένα, έχει μια τέτοια προσωπικότητα.

Εκεί που η ζωή έχει γίνει σκληρή και γεμάτη αποτυχίες, μια προσεκτική εξέταση της περιοχής από έναν εκπαιδευμένο παρατηρητή θα αποκαλύψει ένα ή περισσότερα τέτοια άτομα σε δράση.
γύρω από ένα επικίνδυνο αντικοινωνικό άτομο βρίσκουμε φοβισμένους ή άρρωστους συνεργάτες ή φίλους, οι οποίοι, εάν δεν έχουν πραγματικά τρελαθεί, συμπεριφέρονται, παρόλα αυτά, σαν να είναι «ανάπηροι» στη ζωή, αποτυχαίνουν, δεν πετυχαίνουν.
τα άτομα που βρίσκονται κάτω από την επιρροή του Αντικοινωνικού Ατόμου, όταν δέχονται ιατρική περίθαλψη, δεν ανακτούν την υγεία τους στον αναμενόμενο χρόνο, αλλά χειροτερεύουν και έχουν ανεπαρκή ανάρρωση.

Η αντικοινωνική προσωπικότητα διαλέγει κατά συνήθεια λάθος στόχο. Αν σκάσει το λάστιχο επειδή πάτησε καρφιά, βρίζει ένα σύντροφο ή άλλον που δεν είναι η αιτία του προβλήματος, εάν το ραδιόφωνο στο διπλανό σπίτι είναι πολύ δυνατά, αυτός κλοτσάει τη γάτα…
Πολλά αντικοινωνικά άτομα, όταν εξαναγκαστούν, θα ομολογήσουν χωρίς ενδοιασμούς τα πιο τρομακτικά εγκλήματα, αλλά δεν θα έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης για αυτά.
Το να βοηθάς τους άλλους (ανθρώπους και ζώα) είναι μια δραστηριότητα που φέρνει την αντικοινωνική προσωπικότητα σε έξαλλη κατάσταση. Υποστηρίζει όμως τις δραστηριότητες εκείνες που καταστρέφουν στο όνομα της βοήθειας.


Για το επικίνδυνο αντικοινωνικό άτομο, κάθε άλλο όν είναι εχθρός, ένας εχθρός που πρέπει να καταστραφεί, κρυφά ή φανερά.
Όμως οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους ανθρώπους, δε δείχνουν κανένα εξωτερικό σημάδι παραφροσύνης. Φαίνονται πολύ λογικοί. Μπορούν να είναι πολύ πειστικοί. αν η κοινωνία αναγνώριζε πως τα άτομα μ’ αυτό το είδος προσωπικότητας είναι άρρωστα και τα
απομόνωνε, θα μπορούσε να επέλθει και κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. .

************************************
Η ευαισθησία στη γεύση καθορίζεται από το ποσό (αριθμό) γευστικών καλύκων που διαθέτει ένα άτομο.

σύμφωνα με τον Charles Spence, καθηγητή πειραματικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η ιδέα ότι οι άνθρωποι μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο πέντε βασικές γεύσεις (γλυκό, ξινό , αλμυρό, πικρό και τελευταία το ουμάμι) είναι «ξεπερασμένη » και θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

«Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν περίπου 20 διαφορετικές γεύσεις , συμπεριλαμβανομένου του λίπους , του μετάλλου του, ασβεστίου ,της δριμύτητας και της θερμότητας.
" Όλοι μας ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους γεύσεων και οι « σούπερ γευσιγνώστες» μπορεί να έχουν μέχρι και 16 φορές το ποσό των γευστικών καλύκων στη γλώσσα τους, από τους απλούς γευσιγνώστες .
" Αυτό σημαίνει ότι συχνά έχουν μια αποστροφή στην πικρία λόγω της ευαισθησίας τους στη γεύση , έτσι θα αντιπαθούν πράγματα όπως το γκρέιπφρουτ ,το Campari ,τον καφέ , τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις τανίνες στο κόκκινο κρασί , " πρόσθεσε ο Spence.


Ο καθηγητής συνεργάζεται με μια σειρά από σεφ σχετικά με το τι αντίκτυπο έχει η ατμόσφαιρα ενός εστιατόριου στην συνολική εμπειρία του φαγητού , με το φωτισμό , τη μουσική, το χρώμα και την υφή των χώρων σερβιρίσματος στην αντίληψη της γεύσης . 

«Οι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτό που βλέπουν , αν και οι σούπερ γευσιγνώστες επηρεάζονται λιγότερο από το περιβάλλον τους από τους συνηθισμένους γευσιγνώστες . Σκεφτόμαστε τα κόκκινα τρόφιμα ως πιο γλυκά και πιο ώριμα και τις πράσινες τροφές , ως πιο ξινές και ανώριμες, όπως τα φρούτα γίνονται από πράσινα σε κόκκινα καθώς ωριμάζουν.

" Σε ένα εκατοστό του δευτερολέπτου , έχουμε ήδη λάβει αποφάσεις για το πώς θα είναι η γεύση του φαγητού, ανάλογα με το πώς φαίνεται , " δήλωσε ο Spence στο db . 

"Έχουμε προγραμματιστεί να απορρίπτουμε το πικρό, διότι πολλές πικρές τροφές είναι δηλητηριώδεις και αυτό είναι επικίνδυνο για την επιβίωσή μας για να τις φάμε . Αντίθετα, το μητρικό γάλα είναι γλυκό , έτσι ώστε ερχόμαστε στον κόσμο με μια προτίμηση για τις γλυκές γεύσεις ", πρόσθεσε . 
πηγή   http://www.krasiagr.com/?p=58111.

Η διατροφή δεν είναι μια απλή καθημερινή και ανάξια προσοχής διαδικασία. Πίσω από την καθημερινή πράξη του να τρως, η Κοσμική Νοημοσύνη έκρυψε για τον καθένα μας τη δυνατότητα να εκπληρώνει μια ψυχική εργασία υψίστης σπουδαιότητας, γιατί η διατροφή αφορά την ολότητα του ανθρώπινου όντος.
πριν ακόμα λάβει το στομάχι την τροφή, τρέφεται το νευρικό μας σύστημα
Η σωστή διατροφή βελτιώνει τόσο τη φυσική όσο και την πνευματική μας υγεία.
Είναι ουσιαστικό να μην περιέχει κανένα δυσαρμονικό για τον οργανισμό μας στοιχείο.
Κάθε στοιχείο της διατροφής μας που δεν δονείται σε συμφωνία, σε αντήχηση με τις δυνάμεις του οργανισμού, τον ενοχλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: