Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Οι άνθρωποι με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, έχουν το δικαίωμα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, υποστηρίζει τηλεοπτικός παρουσιαστής στην Αυστραλίαστην Αυστραλία, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Andrew Denton υποστηρίζει ότι, τα άτομα με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, πρέπει να έχουν νόμιμα το δικαίωμα να αυτοκτονήσουν, με τη βοήθεια ενός γιατρού.
Σύμφωνα με το Crikey, ο πρώην παρουσιαστής των σόου, τηλεοπτικών συνεντεύξεων με τίτλο «Enough Ropetelevision» επιβεβαίωσε ότι «ναι, νομίζω ότι οι άνθρωποι με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, έχουν το δικαίωμα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία»

Στο ετήσιο The Di Gribble Argument 2015 Dinner – στη Μελβούρνη, ο Andrew Denton διοργάνωσε ομιλία με θέμα «2015 argument: is it ever alright to help another person die?»
(Wednesday 28 October 2015, 7.00pm-10.00pm at Plaza Ballroom, Regent Theatre Melbourne)

Πριν από 18 χρόνια ο Andrew Denton είδε τον πατέρα του να πεθαίνει μετά από τρεις μέρες ανυπόφορου πόνου.
Η απώλεια του πατέρα του, τον οδήγησε να ταξιδέψει στο ΄Ορεγκον, το Βέλγιο και την Ολλανδία για να εξερευνήσει διαφορετικές εμπειρίες και νομικές προσεγγίσεις για την εθελοντική ευθανασία.
Του χρόνου, ο Denton θα παρουσιάσει μια σειρά podcast (ηχογραφημένες εκπομπές) όπου θα τεκμηριώνει τα πορίσματά του, στο αμφιλεγόμενο θέμα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.
στην Αυστραλία, η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι τώρα παράνομες, αν και τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξαν 16 αποτυχημένες προσπάθειες από τις κρατικές αλλά και τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις για τη νομιμοποίησή τους.

Η πρακτική της εθελοντικής ευθανασίας, είχε νομιμοποιηθεί το 1995, ύστερα από δυναμική εκστρατεία του γιατρού Φίλιπ Νίτσκε, που έλαβε ευρεία υποστήριξη από το κοινό και τους πολιτικούς. Δύο χρόνια αργότερα, το 1997, η τότε κυβέρνηση προχώρησε σε αναστολή της ισχύος της νομοθεσίας. Τώρα ασθενείς με ανίατες ασθένειες καλούνται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, που αποφασίζει κατά περίσταση για το δικαίωμά τους στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Πηγή 29-10-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3294744/Andrew-Denton-argues-people-mental-illnesses-allowed-commit-suicide.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: