Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Μοτοσικλετίστρια έσωσε γατάκι από βέβαιο θάνατο στο δρόμο, σε μεγάλη διασταύρωση


ΗΠΑ, η συγκλονιστική στιγμή που μια μοτοσικλετίστρια έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα τρομαγμένο γατάκι, που βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο, αποτυπώθηκε σε βίντεο, και βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας του Reddit’s home. 

στο youtube έχει ήδη 818.262 προβολές
I sound stupid, but I saved a kitten.


https://www.youtube.com/watch?v=oP5qPvCAyfE


Η γυναίκα κινούνταν με τη μηχανή της προς το φανάρι, στο κέντρο μιας μεγάλης διασταύρωσης,  όταν ξαφνικά είδε το γατάκι να πέφτει από ένα κόκκινο αυτοκίνητο μέσα στο δρόμο. Αμέσως σταμάτησε με χειρονομίες την κυκλοφορία, στάθμευσε τη μηχανή της και έτρεξε προς το τρομαγμένο ζώο.
ένα μεγάλο μαύρο τζιπ, παραλίγο  θα το πατούσε, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένα άλλο αυτοκίνητο κινούμενο με ταχύτητα μέσα στη διασταύρωση, έκανε απότομα στροφή προς τα αριστερά, μόλις ο οδηγός του αντιλήφθηκε το ζώο και προσπάθησε να το αποφύγει.

Καθώς ένα δεύτερο τζιπ κινήθηκε με ταχύτητα προς την ίδια κατεύθυνση, η γυναίκα έκανε νόημα στον οδηγό να σταματήσει και γρήγορα έσπευσε να πάρει το γατάκι από το δρόμο.

όπως φαίνεται στο βίντεο, το ζωάκι σε κατάσταση πανικού, τινάζεται και προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια της. Αλλά σε λίγο το κρατάει γερά  και είναι πλέον ασφαλές. Η γυναίκα τρέχει
προς το πεζοδρόμιο με το γατάκι  και το δίνει σε μια πεζή γυναίκα που παρακολουθεί έντρομη τη σκηνή. Έπειτα, επιστρέφει με τη μοτοσικλέτα της, ξαναπαίρνει το ζώο, το τοποθετεί στο κράνος της και ευχαριστεί την πεζή γυναίκα για τη βοήθειά της, αλλά και όλους τους οδηγούς που σταμάτησαν με προσοχή.

Το περιστατικό καταγράφηκε με την Go Pro κάμερα που ήταν ενσωματωμένη στο κράνος της. Καθώς το βίντεο διαδόθηκε με ρεκόρ προβολών στο MySpace και το YouTube, ενημερώθηκε και η εταιρεία Go Pro που έγραψε στα σχόλια του βίντεο «σας ευχαριστούμε που σώσατε αυτό το τρομαγμένο και αξιολάτρευτο γατάκι» η Go Pro είπε επίσης ότι θα κάνει μια δωρεά για τη φροντίδα του ζώου, ως ένδειξη εκτίμησης.
Κάποιος στο reddit πρότεινε τη δημιουργία μιας σελίδας GoFundMe για να καλυφθούν τα έξοδα για την κτηνιατρική του φροντίδα.
Η μοτοσυκλετίστρια που έγινε δημοφιλής ηρωίδα του διαδικτύου εκείνη τη μέρα (folk hero of the day), ποστάρει στο Reddit με το ψευδώνυμο Your_Brain_On_Pizza και απάντησε πως, αν και οι προσφορές για τη φροντίδα του ζώου είναι δελεαστικές, θα προτιμούσε αυτές οι δωρεές να προσφερθούν στα τοπικά καταφύγια προστασίας ζώων ή στην ASPCA τους.

Ονόμασε το γατάκι Skidmark, ή "Skids" για συντομία. Το πήγε στον κτηνίατρο που εκτίμησε ότι, είναι περίπου ενός μήνα, υγιές, ζυγίζει £ 1 και του έκανε αποπαρασίτωση. Έχει μια μικρή εκδορά στο πόδι του, αλλά γενικά φαίνεται εντάξει, σχολίασε στο νέο βίντεο, που δείχνει τον μικρό γατούλη Skids να παίζει στο σπίτι του, ενώ προσθέτει ότι « ο Skids είναι ένας trooper»

Όπως αναφέρεται στο reddit, το γατάκι φαίνεται να έπεσε και όχι να πετάχτηκε από ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είχε ένα εταιρικό λογότυπο και η μοτοσικλετίστρια ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο οδηγός. Κυρίως ήθελε να ξέρουν ότι το γατάκι είναι ζωντανό, σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο παιδί που κλαίει και το αναζητά. Αυτό που φοβάται είναι ένα τηλεφώνημα με το αίτημα «θέλουμε τη γάτα μας πίσω»
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανείς δεν το έχει ζητήσει και μάλλον ήταν ένα αδέσποτο ζωάκι που βρήκε καταφύγιο στο κάτω μέρος (φτερό) του αυτοκινήτου.
πηγή 21-10-15

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3282423/Dramatic-moment-female-motorcyclist-stops-traffic-busy-intersection-rescue-terrified-kitten-running-road.htmlhttp://www.irishexaminer.com/examviral/animal-life/video-motorcyclist-saves-kitten-from-busy-road-360560.html

GoPro have taken notice of the lady’s heroics, commenting under her YouTube video:

"The definition of a HERO! Thank you for saving that frightened and adorable kitten. Couldn’t help but notice the GoPro mount on your mirror, we’d like to send you a care package as our appreciation. Please keep an eye out for our email!"


Δεν υπάρχουν σχόλια: