Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Το τατουάζ δείχνει επαναστατική προσωπικότητα, διαπίστωσαν Βρετανοί ερευνητές


Βρετανία, το τατουάζ δείχνει ότι έχεις μια πιο επαναστατική προσωπικότητα, διαπίστωσαν ερευνητές.
Παλαιότερα το τατουάζ συνδέθηκε με τους κατάδικους και τους φίλους της κλασικής μοτοσικλέτας « biker gangs » αλλά σήμερα ονομάζεται «body art »

από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, υπάρχει διαφορά στην προσωπικότητα όσων διακοσμούν με τατουάζ το σώμα τους, από εκείνους που δεν επιλέγουν αυτόν τον τρόπο έκφρασης.
Ο 35χρονος  καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας Viren Swami του πανεπιστημίου Anglia Ruskin University μελέτησε 378 ενήλικες, 181 γυναίκες και 197 άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 58 χρόνων.
από αυτούς οι 97 -δηλαδή ο ένας στους τέσσερεις- είχαν τατουάζ.
[The fact that one in four people had a tattoo in the study tallies with 2006 research by dermatologists in the United States, which found 24 per cent of people were tattooed.]

εκείνοι που είχαν τατουάζ, είχαν υψηλότερη βαθμολογία στην επιθετικότητα, (ιδιαίτερα στις δυο διαστάσεις της, το θυμό και τη λεκτική βία) και διαπιστώθηκε ότι είχαν πιο επαναστατική προσωπικότητα σε σύγκριση με τους ανθρώπους χωρίς τατουάζ.Όσο περισσότερα τατουάζ είχε ένα πρόσωπο, τόσο πιο θυμωμένο φαινόταν να είναι.
Μια εξήγηση είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλότερη αντιδραστικότητα (επαναστατικότητα) μπορεί όταν βιώσουν απογοητευτικά γεγονότα, να αντιδράσουν με το τατουάζ.
Δηλαδή όταν αυτά τα άτομα βιώνουν μια αρνητική συναισθηματική εκδήλωση, μπορεί να αντιδράσουν με μια πράξη που θεωρείται προκλητική. Η πράξη του τατουάζ γίνεται αντιληπτή ως επαναστατική, ή γενικότερα το ίδιο το τατουάζ μπορεί να σημαίνει περιφρόνηση ή διαφωνία.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα τατουάζ έγιναν «mainstream» χωρίς σημαντική διαφορά στο κοινωνικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο ανάμεσα σε εκείνους με τατουάζ και εκείνους χωρίς τατουάζ, ενώ είναι εξίσου πιθανόν τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες να διακοσμούν το σώμα τους με «body art »
Τα ευρήματα της έρευνας, οδηγούν σε καλύτερη κατανόηση των συσχετίσεων που αναφέρονται μεταξύ τατουάζ και επικίνδυνης συμπεριφοράς, στους ενήλικες.
Οι ερευνητές δεν εξέτασαν τα σχέδια των τατουάζ, είναι πιθανόν ένας που έχει σχεδιάσει ένα δελφίνι στο πόδι του (as sported by Samantha Cameron) να είναι λιγότερο επιθετικός από κάποιον που έχει ένα δάκρυ τατουάζ κάτω από το μάτι (λέγεται ότι είναι σημάδι για κάποιον που «πήρε» μια ανθρώπινη ζωή.

Ο καθηγητής Swami, έχει τέσσερα τατουάζ στα χέρια του, που περιλαμβάνουν μια ανθισμένη κερασιά ένα λουλούδι, και έναν φασιανό.
Δηλώνει πως τα τατουάζ δεν συμβολίζουν πια επιθετικότητα, έχουν γίνει αξεσουάρ και τονίζουν τη μοναδικότητα ενός ατόμου, επίσης έγιναν λιγότερο επώδυνα από ότι στο παρελθόν και η τεχνολογία για την αφαίρεση εντός τατουάζ έχει βελτιωθεί.

πηγή 16-10-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3275101/Why-tattoo-means-likely-aggressive-People-body-ink-rebellious-personality.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: