Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Drones με ναρκωτικά προσγειώνονται σε φυλακές των ΗΠΑ


Οκλαχόμα, ένα drone προσγειώθηκε στο κρατικό σωφρονιστήριο Oklahoma State Penitentiary στο McAlester, στο οποίο ήταν δεμένο με πετονιά, ένα πακέτο με ναρκωτικά και άλλα παράνομα αντικείμενα.
Όπως ανέφερε το NBC News, το drone συνετρίβη όταν χτύπησε πάνω στο φράγμα από κοφτερό σύρμα.
Ο Robert Patton, ( DOC director) είπε στο NBC,  ότι μόλις το drone (UAV) προσγειώθηκε στο έδαφος των φυλακών, έγινε αμέσως αντιληπτό από άτομα του προσωπικού που έδρασαν με ταχύτητα και το παρέλαβαν, πριν κάποιοι τρόφιμοι το πάρουν και αξιοποιήσουν τα παράνομα αντικείμενα που μετέφερε.
Στο
πακέτο που ήταν ενσωματωμένο στο drone, υπήρχαν ναρκωτικά (5,3 ουγκιές μαριχουάνα, 0,8 ουγκιές μεθαμφεταμίνης και λιγότερο από ένα γραμμάριο ηρωίνης) ένα κοφτερό (με οδοντωτή λάμα) σιδηροπρίονο, ένα κινητό τηλέφωνο, μπαταρία κινητού, ακουστικά hands-free, τσιγάρα, πούρα και δύο σωληνάρια κυανοακρυλλική κόλλα ισχυρής δράσης Super Glue.
Στο σωφρονιστήριο διαβιούν 800 άρρενες τρόφιμοι και το 80% από αυτούς έχουν διαπράξει βίαια εγκλήματα.
Το γραφείο του γενικού επιθεωρητή,  ερευνά τώρα τον αποστολέα του drone και το σημαντικότερο, τον τρόφιμο που θα γινόταν αποδέκτης αυτών των επικίνδυνων αντικειμένων.
όπως δήλωσε ο Robert Patton «είναι αναγκαία η επαγρύπνηση και η καλή ενημέρωση για τα

νέα προϊόντα τεχνολογίας που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν μέσα ή γύρω από τις εγκαταστάσεις των φυλακών.
Η λαθραία μεταφορά παράνομων αντικειμένων σε κρατική φυλακή, αποτελεί κακούργημα στην Οκλαχόμα, όπου για πρώτη φορά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) χρησιμοποιήθηκε για λαθραία μεταφορά ναρκωτικών σε μια φυλακή.
Οι φυλακές σε άλλες πολιτείες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με drones που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις τους και προσπαθούν να ρίξουν τα λαθραία αντικείμενα.
Τον Αύγουστο, δύο άτομα συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και πορνογραφία σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μέριλαντ.
επίσης τον ίδιο μήνα, ένα drone με ναρκωτικά, προσγειώθηκε στην αυλή της φυλακής στο Οχάιο και πυροδότησε έναν καυγά ανάμεσα στους κρατούμενους.

πηγή 27-10-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3292193/Drone-carrying-meth-heroin-hacksaw-blades-cellphone-crash-lands-Oklahoma-prison-yard.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: