Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Η γηραιότερη παπαγαλίνα στον κόσμο γιορτάζει τα 90α της γενέθλια στην ΑγγλίαΑγγλία, Shropshire, μια πανέμορφη παπαγαλίνα που πρωταγωνίστησε σε σειρά ταινιών του Χόλυγουντ, γιορτάζει τα 90α της γενέθλια. Αν και συνηθισμένη στα λαμπερά φώτα του Χόλυγουντ, από το 2000 και μετά, ζει σε μια ταπεινή φάρμα στο Shrewsbury ( the county town of Shropshire, England) λόγω συνταξιοδότησης.
Η 90χρονη μακάο παπαγαλίνα Poncho (Green-winged macaw ) πιστεύεται ότι, είναι ο γηραιότερος παπαγάλος του κόσμου.

Η εντυπωσιακή παπαγαλίνα, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μεγάλου μήκους με τον Jim Carrey και τον Eddie Murphy

Η Poncho ανήκε στην εταιρεία «Birds and Animals Unlimited» που προμήθευε ζώα στο στούντιο Warner Brothers και επίσης στο Universal film studios.
όταν «συνταξιοδοτήθηκε » δόθηκε στην Rebecca Taylor που είναι ιδιοκτήτρια pet shop στο Shropshire.
Η συνταξιοδότησή της στη Βρετανία, ήρθε μετά τη συμμετοχή της στην ταινία «τα 102 σκυλιά της Δαλματίας» με τη Γκλεν Κλόουζ, καθώς θεωρήθηκε πολύ αδύναμη για να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της, στις ΗΠΑ.
Η μις Taylor λέει ότι, η παπαγαλίνα μοιάζει με δυσκίνητη πριγκίπισσα, έχει να πετάξει εδώ και 10 χρόνια και αυτό το αποδίδουν στην «τεμπελιά » της.
μόλις έφτασε στο pet shop, της έδωσαν ένα δικό της δένδρο εκεί, αλλά προτίμησε να ζει μέσα σε ένα ράφι τροφίμων, που το έκανε σπίτι της.

H εντυπωσιακή παπαγαλίνα αποζητά την προσοχή, αν δεν της δώσεις σημασία, κάνει φασαρία, αλλά  εάν πλησιάσεις πολύ κοντά της, ενοχλείται και φωνάζει.

Η Emma Small, μάνατζερ του « Becks Pet and Exotics» είπε: «η παπαγαλίνα είναι πραγματικά ένα πουλί πολύ μεγάλης ηλικίας, αλλά η υγεία της είναι καλή και διατηρεί τη ζωντάνια της»
«σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας μακάο παπαγάλος (Green-winged macaw) ζει περίπου 50 έως 60 χρόνια. Αλλά είναι φυσιολογικό για τους παπαγάλους, να ζουν περισσότερο από την αναμενόμενη διάρκεια της ζωής τους, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους παπαγάλους που ζουν σε αιχμαλωσία και έχουν καλή διατροφή. Η απουσία θηρευτών και ασθενειών που συναντώνται στην άγρια φύση, αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής τους,

Παρά το γεγονός ότι η παπαγαλίνα Poncho θεωρείται η γηραιότερη του κόσμου στο είδος της, η ιστοσελίδα Guinness World Records λέει ότι το ρεκόρ μακροζωίας ανήκει σε μια 80χρονη cockatoo που ονομάζεται Cookie.

πηγή 13-10-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3271477/Is-world-s-oldest-parrot-Green-winged-macaw-Poncho-starred-series-Hollywood-films-set-celebrate-90th-birthday.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: