Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Κριτική της DailyMail για την αύξηση τιμής εισόδου, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας


Δημοσίευμα της DailyMail για την αύξηση στις τιμές εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Μετά την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, οι τιμές εισόδου στα Ελληνικά τουριστικά αξιοθέατα θα αυξηθούν, έτσι, για την Ακρόπολη το εισιτήριο θα φτάσει πλέον στα 20 ευρώ (10 μειωμένο), από 12 ευρώ (6 μειωμένο) που είναι σήμερα, ενώ αντίστοιχες αυξήσεις θα γίνουν και στα άλλα κορυφαία τουριστικά μας αξιοθέατα, που προσελκύουν 26.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
Οι τιμές στους σημαντικότατους αρχαιολογικούς μας χώρους -που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.- είναι απαράδεκτα χαμηλές, όταν για παράδειγμα, 10.000 τουρίστες τη μέρα επισκέπτονται την Ακρόπολη στην περίοδο αιχμής.

Σύμφωνα με την Dailymail οι τιμές εισόδου σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας θα…τετραπλασιαστούν!

 (the nation’s spiralling debts)
«Η κυβέρνηση αποφάσισε για αυτές τις αυξήσεις, για να βοηθήσει το ... «σπειροειδές φορτίο του χρέους» της χώρας
Ωστόσο οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της χώρας φοβούνται ότι, η δραστικά ραγδαία αύξηση των τιμών, θα μπορούσε να τρομάξει και να διώξει τους επισκέπτες και έτσι ο τουρισμός να χτυπήσει ένα νέο χαμηλό αριθμό αφίξεων στην ταραγμένη χώρα.
ο κ.Λύσανδρος Τσιλίδης πρόεδρος Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATΤA). LTSILIDIS είπε στην εφημερίδα Guardian: «η οικονομική επιβάρυνση από τις αυξήσεις φόρων σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες τουρισμού, καθώς και οι ανακοινωθείσες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, θα διαμορφώσει τουριστικά πακέτα, που δεν θα είναι πλέον σε ανταγωνιστικά επίπεδα»

Η Dailymail συγκρίνει την τιμή εισόδου στην Ακρόπολη, με την τιμή εισόδου στον Πύργο του Λονδίνου αλλά και με την τιμή για την επίσκεψη στον Πύργο του ΄Αιφελ!
συγκρίνει επίσης την τιμή εισόδου στην Ακρόπολη, με τις τιμές σε άλλα τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο

[Ακρόπολη, Αθήνα: £ 38.55, στο Burj Khalifa, Ντουμπάι: £ 22, στο Empire State Building, Νέα Υόρκη: £ 20.82, στο London Eye: £ 19.35, στο Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη: £ 18.21, στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: £ 16.50,  στους Πύργους Πετρόνας, Κουάλα Λουμπούρ: £ 13.36, στον Πύργο του Άιφελ, Παρίσι: £ 12.62, στον Πύργο της Πίζας: £ 11.12 και στην Αψίδα του Θριάμβου, Παρίσι: £ 6,68]


Τα επιπλέον έσοδα από τους τουρίστες που επισκέπτονται τα μοναδικά Ελληνικά αξιοθέατα, θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τους διεθνείς πιστωτές της διάσωσης.
(η DailyMail φέρνει ως παράδειγμα την αύξηση της φορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση)
σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε «με την εισαγωγή της προσαρμογής των τιμών στα κρατικά μουσεία και στα τέλη εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, μπορούμε να καταργήσουμε και να αντικαταστήσουμε άλλα μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν τους περισσότερους Έλληνες»
Το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας επιβεβαίωσε ότι θα αυξηθούν οι τιμές στα 200 κρατικά μουσεία αλλά στους άνεργους Έλληνες θα χορηγείται δωρεάν είσοδος.
οι αξιωματούχοι είπαν ότι, τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα όπως η αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα Ολυμπιακών αγώνων και αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, και τα μινωικά ερείπια της Κνωσού στην Κρήτη θα υπερδιπλασιάσουν τα εισιτήρια εισόδου τους.

Οι πραγματικά προβλεπόμενες αυξήσεις
για την Ακρόπολη το εισιτήριο πλέον φτάνει στα 20 ευρώ (10 μειωμένο), από 12 ευρώ (6 μειωμένο) που ήταν, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το εισιτήριο ανεβαίνει στα 15 ευρώ και 8 το μειωμένο (από 6 και 3 ευρώ αντίστοιχα).
Για να μπει κανείς στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών θα καταβάλει 12 ευρώ- από 8- κάτι που θα ισχύει και για τον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Ιερού Ασκληπιείου Επιδαύρου (από 6 ευρώ).
Για τα μουσεία, η πρώτη κατηγορία αφορά τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, δηλαδή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στα οποία η τιμή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 το μειωμένο), από 7 που είναι στο πρώτο και 6 στο δεύτερο σήμερα (3 το μειωμένο).
Αυτές οι τιμές θα ισχύουν μόνο για τη θερινή περίοδο(από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο) ενώ το εισιτήριο θα είναι μειωμένο κατά 50% τους χειμερινούς μήνες. Η δωρεάν είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα για τους χειμερινούς μήνες θα παραμείνει σε ισχύ.

Η DailyMail κάνει επίσης αναφορά στο τρίτο πακέτο διάσωσης του Αυγούστου το συνολικό ύψος του οφειλών και την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας.

πηγή 15-10-15


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3273440/Acropolis-fees-soar-pay-Greek-debt.html

Περιφέρεια της γης και Παρθενώνας 
Η Ακρόπολη μιλάει τις 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, Αριθμητική, Γεωμετρία,Αρμονία και Αστρονομία
Η περιφέρεια της γης είναι κύκλος και ο κύκλος 360 μοίρες.
Η περιφέρεια της γης είναι 40.008.000 μέτρα, άρα 40.0008.000=360 μοίρες.
360 Χ 60 = 21.600 πρώτα λεπτά
360 Χ 60 Χ 60 = 1.296.000 δεύτερό - λεπτά
Το μήκος ενός δευτερολέπτου του κύκλου (περιφέρειας) της γης:
40.008.000 / 1.296.000 = 30.8703703703703 ή αλλιώς 30,87 μέτρα
ΜΑ 30.87 μέτρα είναι το πλάτος του Παρθενώνα...δηλαδή το πλάτος του Παρθενώνα είναι ίσο με το μήκος ενός δευτερολέπτου της περιφέρειας της γης...
Υ.Γ. ο Ερατοσθένης (Κυρήνη 276 π.Χ. – Αλεξάνδρεια 194 π.Χ.) μέτρησε την περίμετρο της γης 39.690.000 μέτρα, και η ΝΑΣΑ με δορυφόρους ορι λίγων ετών 40.008.000 μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: