Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Η Ελληνίδα εφευρέτης Φωτεινή Μαρκοπούλου και η ομάδα της, δημιούργησαν το βραχιόλι Doppel, που αλλάζει τη διάθεση του χρήστη του


Η πρωινή κατάθλιψη, υποτονικότητα και υπνηλία, εξαφανίζονται με παλμούς, που εκπέμπονται από ένα βραχιόλι.
το φουτουριστικό βραχιόλι Doppel είναι εφεύρεση (πνευματικό δημιούργημα) τεσσάρων βρετανών σχεδιαστών από το London College of Art.

Μοιάζει με φουτουριστικό ρολόι, αλλά η τελευταία συσκευή στον παράξενο κόσμο των προϊόντων wearables, δεν λέει το χρόνο, απλά, αλλάζει τη διάθεση του ατόμου που τη φοράει.
εάν ο χρήστης αισθάνεται υποτονικότητα, η συσκευή Doppel εκπέμπει μια σειρά από γρήγορους ηλεκτρικούς παλμούς, που βοηθούν στην εγρήγορση και τη συγκέντρωση.
εάν ο χρήστης νιώθει αγχωμένος, η συσκευή πάλλεται αργά για να ηρεμήσει το μυαλό του.

Οι εφευρέτες (δημιουργοί της Doppel είναι η ομάδα Team Turquoise -a company that researches psycho-physiology, the way in which a person's mind and body affect one-another to create technology that changes how we perceive, feel and behave.) λένε ότι η συσκευή δουλεύει με τη φυσική ανταπόκριση του σώματος του χρήστη, οι ηλεκτρικοί παλμοί μιμούνται τους χτύπους της καρδιάς, έτσι ο εγκέφαλος -που εξαπατάται-  λειτουργεί σε κατάσταση έξαψης ή ηρεμίας και πείθει το σώμα να ενεργήσει ανάλογα.
Ανάμεσά στους 4 εφευρέτες είναι και η 44χρονη Ελληνίδα Fotini Markopoulou- Kalamara, θεωρητική φυσικός που επιβεβαιώνει ότι, η συσκευή μπορεί επίσης να λειτουργήσει αντίστροφα και να χρησιμοποιηθούν πιο αργές δονήσεις που θα βοηθήσουν στον ύπνο.
Η κ.Markopoulou  ερευνά κυρίως  την εφαρμογή της ψυχοφυσιολογίας σε προϊόντα εμπορίου.
Η συσκευή Doppel ίσως γίνει η εναλλακτική λύση στην καφεΐνη –ίσως η Starbucks (Αμερικανική εταιρεία καφέ με έδρα το Σιάτλ) πρέπει να ανησυχεί, αφού η συσκευή θα σταματήσει το πρωινό τρέξιμο για καφέ-
Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την ταχύτητα των ρυθμικών δονήσεων της συσκευής από απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα smartphone app.
Το βραχιόλι Doppel δοκίμασε η Rosalyn Wikeley για την THE MAIL ON SUNDAY στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η
Rosalyn φόρεσε το βραχιόλι και μετρήθηκε ο χρόνος αντίδρασής της σε ειδικό παιχνίδι υπολογιστή, που επινοήθηκε στο πανεπιστήμιο.

Η Rosalyn Wikeley θεωρεί εντυπωσιακό ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμής, με τη συσκευή Doppel στον καρπό της, η εστίαση της (συγκέντρωση) στο παιχνίδι του υπολογιστή, διατηρήθηκε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το βραχιόλι Doppel θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και θα πουληθεί για £ 70.

πηγή 4-10-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3259120/Can-really-wake-flick-wrist-Futuristic-bracelet-change-wearer-s-mood-tired-lively.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: