Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Liberation προς κύριο Louiς Vuitton: Άντε χάσου πλούσιε μαλ…α!

Με έναν τίτλο που δεν χρειάζεται σχόλια, κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική (αριστερή) εφημερίδα Liberation επικρίνοντας την απόφαση του πλουσιότερου Γάλλου, Μπερνάρ Αρνό, να ζητήσει βελγική υπηκοότητα εγκαταλείποντας τα πάτρια εδάφη προκειμένου να αποφύγει το φόρο- μαμούθ που θέλει να επιβάλει στα υψηλά εισοδήματα η κυβέρνηση Ολάντ.
Η απόφαση του μεγαλοεπιχειρηματία, Αρνό του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο προκάλεσε πολιτικό σεισμό στον επιχειρηματικό αλλά και τον πολιτικό κόσμο στη Γαλλία και σίγουρα δεν ήταν τυχαίο ότι ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την πολύαναμενόμενη εφ’ όλης συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ στο κανάλι TF1.
Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε ότι εγκαταλείπει την πατρίδα του μόνο και μόνο για να αποφύγει τα σκληρά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το κανάλι France 24, θεωρούν ότι με την κίνηση αυτή ο Αρνό θέλει να απευθύνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στον Φρανσουά Ολάντ.
Ο Αρνό, με ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι επικεφαλής του ομίλου Louiς Vuitton-Moet Hennessy) που είναι η τέταρτη οικονομική δύναμη στον κόσμο για το 2012 , σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δεσμευτεί προεκλογικά «φορολογική δικαιοσύνη» με κορωνίδα τη φορολόγηση κατά 75% του τμήματος των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου ,που έχει αναστατώσει τα μεγάλα αφεντικά, διευθυντικά στελέχη, μεγαλοεπιχειρηματίες καλλιτέχνες και αθλητές.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: