Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μέσω Ηγουμενίτσας δρούσε διεθνής σπείρα ΡΟΥΜΑΝΩΝ σωματέμπορων!

 Διακινούσε Ρουμάνες γυναίκες στην Ιταλία

Ήθελαν να πολλαπλασιάσουν 50.000 ευρώ, αλλά έκαναν… φτερά


• Ακόμη μια σημαντική επιτυχία σημείωσε η Αστυνομία στην Ήπειρο, που εξάρθρωσε διεθνή σπείρα Ρουμάνων σωματέμπορων, που διακινούσε αλλοδαπές γυναίκες από τη Ρουμανία στην Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια τις προωθούσε στην πορνεία.
Όπως έγινε γνωστό χθες, μετά από καταγγελία 23χρονης Ρουμάνας και διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στη Ρουμανία αλλοδαπές γυναίκες και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τις μετέφεραν στην Ιταλία, όπου τις προωθούσαν στην πορνεία, αποκομίζοντας τεράστια ποσά.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 4 Ρουμάνοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 23,30,28 και 19 ετών,  μέλη της οργάνωσης. Βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Στην παθούσα 23χρονη παρασχέθηκε προστασία, ενώ θα φιλοξενηθεί σε ειδική μονάδα αρωγής.

Η απάτη
Στο μεταξύ, μια πρωτοφανής –από πολλές απόψεις- απάτη ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην Ήπειρο. Όπως έγινε γνωστό, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σχηματίστηκε δικογραφία,  κακουργηματικού χαρακτήρα, με κατηγορούμενους έναν 33χρονο Καμερουνέζο και έναν ακόμη άνδρα αφρικανικής καταγωγής, για απάτη.  Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και δύο Έλληνες, ηλικίας 66 και 35 ετών, κατηγορούμενους για ψευδορκία.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες αφρικανικής καταγωγής, προσέγγισαν τους δύο ημεδαπούς και τους έπεισαν να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ (σε γνήσια χαρτονομίσματα), ισχυριζόμενοι ότι μπορούν να το πολλαπλασιάσουν, εφαρμόζοντας  μέθοδο επεξεργασίας λευκών τεμαχίων χάρτου, με χρήση ειδικής χρωστικής ουσίας.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι διαπιστώθηκε, πως οι δύο Έλληνες είχαν καταγγείλει αρχικά ψευδώς την κλοπή του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ σε βάρος τους από δύο αλλοδαπούς δράστες, αποκρύπτοντας τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης!  Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

 proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: