Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

"Δεν είμαι ιστορικός" ομολογεί η ανιστόρητη και άπατρις Δραγώνα Γενική Γραμματέας του υπουργείου ΜΗ εθνικής παιδείας


Μετά από τις μεγάλες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν ύστερα από τον διορισμό της, η Θάλεια Δραγώνα βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθαρίζει την θέση της σε σχέση με την ελληνική ιστορία.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη δημόσια παρέμβαση μελών της Ακαδημίας Αθηνών, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την ανάληψη καθηκόντων σε γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας της Θάλειας Δραγώνα, όπως η παρέμβαση του κ. Κων/νου Δεσποτόπουλου, η εν λόγω κυρία απέστειλε προσωπική επιστολή στον τέως υπουργό Παιδείας και ακαδημαϊκό, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εξομολογείται την ασχετοσύνης της σε θέματα ιστορίας.

Ιδού τι γράφει στον κύριο Δεσποτόπουλο:
"Σας ενημερώνω ότι δεν είμαι ιστορικός και ότι όταν αναφέρομαι σε θέματα Ιστορίας, το κάνω αποκλειστικά μέσα από την οπτική της Κοινωνικής Ψυχολογίας".

Με αυτή τη δικαιολογία, η κυρία Δραγώνα σαφέστατα υποχωρεί από προήγουμενες δηλώσεις της για την ορθότητα των απόψεων της. Φαντάζομαι όμως πως αφού είναι άσχετη με την ελληνική ιστορία, δεν θα αναλάβει κάποιο πόστο που να αφορά το αντικείμενο διδασκαλίας της ιστορίας στα σχολεία. Ή κάνουμε λάθος;

Κλείνοντας, αξίζει να διαβάσουμε και τι συμβούλευσε ο κύριος Δεσποτόπουλος την ανιστόρητη "καθηγήτρια": "Να τη συμβουλεύσω προς αποφυγή μάλλον του ολισθηρού εδάφους της πολιτικής ιστορίας".

Αφού δεν το κατέχεις το άθλημα, τι το παιδεύεις; Περαστικά σου...

πηγή: Πρώτο Θέμα

δική μας πηγή:
Καραθεοδωρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: