Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

10.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΙΜΑΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Πάνω από 10.000 Μουσουλμάνοι διοργάνωσαν πορείες διαμαρτυρίας το Σάββατο στο Μιλάνο και στην Μπολόνια και κατέληξαν σε μαζική... προσευχή μπροστά στους καθεδρικούς των δύο ιταλικών πόλεων. Με αυτό το εγχείρημα οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους της λωρίδας της Γάζας και κατήγγειλαν την ισραηλινή βαρβαρότητα. Οι πορείες διέσχισαν το κέντρο των δύο πόλεων και κατέληξαν στις κεντρικές πλατείες, μπροστά στους καθεδρικούς ναούς. Εκεί οι διαδηλωτές προσευχήθηκαν ομαδικά, στραμμένοι προς τη Μέκκα, δημιουργώντας την αντιφατική εικόνα που αιχμαλώτισε ο φακός της ισπανικής εφημερίδας el pais.

Αντιδράσεις στα ιταλικά ΜΜΕ

Η πράξη αυτή προκάλεσε θύελλα, αντικρουόμενων, αντιδράσεων στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθετη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός πως εμπνευστής του εγχειρήματος ήταν ο ιμάμης Αμπού Ιμάντ, ο οποίος έχει στο παρελθόν καταδικασθεί για συσχετισμό με την τρομοκρατία. «Όταν ένα τέτοιο πρόσωπο ηγείται 10.000 Μουσουλμάνων, δημιουργούνται ερωτηματικά για την ικανότητά μας να προστατεύουμε τη δημόσια τάξη», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Γκασπάρι, πρόεδρος του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας».

Από την άλλη, ο ιμάμης Αμπού Ιμάντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε ντε λα Σέρρα, υποστήριξε πως ο τόπος της προσευχής ήταν... τυχαίος. «Η πορεία κατέληξε στην πλατεία του καθεδρικού και έτυχε να είναι η ώρα της προσευχής. Έτσι, προσευχηθήκαμε όλοι μαζί», δήλωσε.

Σχόλιο...Αυτά αν τα κάνουν στην Ιταλία,φανταστείτε εδώ τι έχει να γίνει που είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι μουσουλμάνοι...

πηγή:Εγκληματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: