Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Που...Στρέλα.Gay σκηνοθέτης επιτίθεται κατά της Ελληνικής οικογένειας

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΨΙΠΡΩΚΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ
ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΠ ΩΜΟΥ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ.
Εσείς έχετε ξεπεράσει το πρότυπο οικογένειας, τα στερεότυπα, αξίες και ταμπού, με τα οποία προφανώς –όπως όλοι– μεγαλώσατε, ή ακόμη παλεύετε γι’ αυτό;

Π.: Ποτέ δεν ξεπερνάς πραγματικά τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις – απλά τα απομονώνεις και τα θέτεις σε καταστολή! Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό, την ομοφοβία, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία είναι καθημερινή. Όπως η πάλη σε κάθε μορφή αδικίας. Τίποτα και καμία στιγμή δεν πρέπει να θεωρείται κερδισμένο.

«Στρέλλα», «Κυνόδοντας», «Ακαδημία Πλάτωνος». Είναι σύμπτωση ότι τρεις νέες ταινίες ασχολούνται με τη δομή της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας;

Πολλοί στην Ελλάδα θέλουν την αλλαγή. Ζητούν να ξεφύγουμε από μια στενή ελληνορθόδοξη ηθική που περιθάλπει μοντέλα αναχρονιστικά, αντιδραστικά, τη μισαλλοδοξία και το συντηρητισμό.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι ερωτήματα ουσίας. Θέτουν υπό ερώτηση τη βάση. Και φυσικά η βάση είναι η οικογένεια.
Ειδικά όταν αυτή συνεχίζει να έχει την ιερότητα που έχει στην Ελλάδα – παρόλο που βλέπουμε πόσο έχει αποτύχει.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4548292&ct=84

Υπόθεση της ταινίας που βραβεύτηκε σε φεστιβάλ gay ταινιών.......

O Γιώργος, 48 ετών, αποφυλακίζεται μετά από δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού για ένα φόνο που διέπραξε στο χωριό που γεννήθηκε. Το βράδυ της αποφυλάκισης του διανυκτερεύει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα, μία όμορφη νεαρή τρανσέξουαλ πόρνη. Κάνουν έρωτα και δεν αργούν να ερωτευθούνπηγή:
vendeta

Δεν υπάρχουν σχόλια: