Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Εγείρεσθε Άγωμεν Εντεύθεν παιδιά! Πετάμε τις παρωπίδες και πέρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.


Εδώ σε αυτή την κοινή προσπάθεια, χωρίς υστεροβουλία και με προσοχή έχουμε εδώ και μήνες εστιάσει στην κοιτίδα και αιτία της κακοδαιμονίας που μαστίζει την Ελληνική πολιτική σκηνή. Δεν περιμέναμε την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ για να “γεννήσουμε” απόψεις. Ούτε γράφαμε ορμώμενοι από κάποιο κομματικό συμφέρον.

Ορθολογικά, με γεγονότα στοιχεία και αποδείξεις, φτάσαμε στο σημείο να δικαιωνόμαστε ακόμα και από τη “Νέα Διακυβέρνηση” που τώρα ανακαλύπτει επιθέσεις διεθνών τοκογλύφων και παγκόσμια κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας. Όχι, δεν είμαστε εξαίρεση, όλες οι χώρες βάλλονται ανάλογα με την αξία τους. Πέραν όμως της πνευματικής διαχρονικής υπόστασης, η Ελλάδα είναι ένα πολύτιμο, αειφόρο γεωπολιτικό “φιλέτο”. Γι’ αυτό και βρίσκεται συνεχώς στο μάτι του κυκλώνα του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού. Όχι τώρα αλλά ανέκαθεν. Όποιος δεν το βλέπει, είναι ή ανόητος ή κακόβουλος.

Το μακρύ χέρι λοιπόν της πιστωτικής επίθεσης δεν είναι άλλο από τη Siemens. Όπου Siemens, Βάλτε όλες τις μεθοδεύσεις του Γερμανικού νεοϊμπεριαλισμού (Αεροδρόμιο, ΟΤΕ, Ναυπηγεία, ΟΣΕ κλπ). Μόνο οι Γερμανοί μπορούσαν αβίαστα να υπεξαιρέσουν τα πακέτα της ΕΕ χωρίς να υπάρξει κοινοτική αντίδραση. Γι’ αυτό και η Siemens έστησε όλη τη νεότερη διαπλοκή του Ελληνικού πολιτικού σκηνικού μοιράζοντας αφειδώς χρήμα σε κάθε κατεύθυνση. Παντού, σε κάθε κόμμα, υπήρχε μία κάστα καλοταϊσμένη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του κερδοσκοπικού εγχειρήματος.

Στην Ελλάδα όμως, το κερδοσκοπικό εγχείρημα είχε υπόσταση και μίας Εθνικής Απειλής. Ο εμπνευστής του περιβόητου 2% της μίζας ήταν ο Τούρκος πεθερός του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αυτό σημαίνει πως ισχυρότατοι κύκλοι στην Τουρκία, γνωρίζουν κάθε έναν από τους αποδέκτες του μαύρου χρήματος της Siemens.

ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΕΡΙΑ;

Τόσο απλά παίζονται τα γεωπολιτικά παιχνίδια φίλοι. Ορθολογικά, με οικονομικούς όρους, όπως μία πολυεθνική ανταγωνίζεται κάποια άλλη. Δεν χρειάζονται ούτε Νεφελίμ ούτε φαντάσματα. Μόνο επίορκοι αδηφάγοι πολιτικοί άνδρες που βάζουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό πάνω από το συνολικό συμφέρον.

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ παρότι απομάκρυνε πολλούς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, με την επανατοποθέτηση Ζορμπά φαίνεται ότι σκοπεύει να συνεχίσει τη συγκάλυψη. Γι’ αυτό η επόμενη μέρα της ΝΔ είναι καθοριστικής σημασίας για τα δημοσιονομικά, την εξυγίανση του πολιτικού σκηνικού, την πραγματική ανεξάρτητη δημοκρατική διακυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση όταν έκανε το λάθος να σηκώσει το χαλί της Siemens, ήρθε αντιμέτωπη με φωτιές, λαύρες, εξεγέρσεις, Βατοπαίδια και άλλες φαντασμαγορικές καταστάσεις. Πίσω από αυτές κρύβονταν πάντα τα ίδια πρόσωπα. Πρόσωπα που σήμερα επανεμφανίζονται ως “εγγυητές της ενότητας και της επόμενης ημέρας”. Παυλόπουλοι, Πολύδωρες, Γιακουμάτοι, η πραγματική νύχτα των ζωντανών νεκρών.

Θαύμα ο καινούριος μου αποχυμωτής…

Δυστυχώς, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχει συνδέσει το όνομα της με αυτή την εγκληματική καταλήστευση της Ελληνικής κοινωνίας. Όχι ως επιτελικός φορέας αλλά ως φορέας πίεσης και προώθησης αυτών των συμφερόντων. Όταν πιέζεις τη Βάσω Παπανδρέου ως αντιπολίτευση κυρία Μπακογιάννη για να προωθήσει τα συμφέροντα του φίλου σας, κυρίου Χριστοφοράκου:

Από την πλευρά της Ν.Δ. τονίσθηκε προς τη διοίκηση του ΟΤΕ «ότι οφείλει εφόσον κρίνει ότι ορισμένες επενδύσεις και προμήθειες είναι απαραίτητες, να προχωρήσει χωρίς άλλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις σχετικές συμφωνίες βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε συναντηθεί η υπουργός Ανάπτυξης κ. Βάσω Παπανδρέου με την υπεύθυνη του τομέα αναπτυξης της Ν.Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη με πρωτοβουλία της κ. Παπανδρέου. Η κ. Μπακογιάννη είπε μετά τη συνάντηση ότι σε πολλά θέματα διαπιστώθηκε «ταυτότητα απόψεων με την κ. Παπανδρέου». Το υπουργείο Ανάπτυξης εκτίμησε στη συνέχεια ότι «θα προχωρήσουν πλέον γρήγορα οι συμφωνίες ΔΕΚΟ με εγχώριες βιομηχανίες για τις μεγάλες και μακροχρόνιες προμήθειες (εφημερίδα «Ναυτεμπορική» 19/9/1997).”

Όταν το όνομα το δικό σας και της οικογενείας σας έχουν αυτή την προνομιούχο θέση στα ημερολόγια ενός διαβολέα της πολιτικής σκηνής, ΟΧΙ κυρία Μπακογιάννη. Δεν μας εμπνέετε καμμία εμπιστοσύνη. Είναι ότι πιο ελαφρύ μπορούμε να πούμε και δεν το λέμε τώρα, το λέμε εδώ και μήνες.

Γι’ αυτό λοιπόν στηρίζουμε ανοιχτά και ειλικρινά Σαμαρά.

Δεν μας ελκύουν τα κελεύσματα σας για “βόλεμα”, για τα “δικά μας παιδιά”, για τον κομματικό θρίαμβο. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ” κυρία Μπακογιάννη. Αντίθετα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, κάθε πόλη, υπάρχουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Τα παιδιά που γεννιώνται χρεωμένα επειδή κάποιοι “φίλοι” σας λήστεψαν το μέλλον τους.

Αυτά τα παιδιά λοιπόν άναψαν μία άλλη φωτιά. Όχι σαν αυτές του Πολύδωρα και του Παυλόπουλου. Μία άλλη φωτιά που έγινε πυρκαγιά και φουντώνει από γειτονιά σε γειτονιά. Γιατί όπου μιλάν Ελληνικά έχει δικά μας παιδιά κυρία Μπακογιάννη. Ούτε γαλάζια ούτε πράσινα. Παιδιά που περνάν το μήνυμα από γειτονιά σε γειτονιά.

Εγείρεσθε Άγωμεν Εντεύθεν παιδιά! Και από Πύργο μεριά και από Αθήνα μεριά!πηγή:
olympia

1 σχόλιο:

Φειδίας είπε...

Ἀκούω φίλους ἐθνικιστὲς νὰ λέγουν ὅτι ἀδιαφοροῦν. Ν.Δ. εἶναι, τὸ κόμμα τοῦ κατεστημένου καὶ τῆς παρακμῆς, τὸ κόμμα ποὺ ἐπρόδωσε τὴν κληρονομιὰ τῆς πατριωτικῆς Δεξιᾶς.

Μά, φυσικά. Δὲν προσδοκοῦμε ὅτι ὁ Σαμαρᾶς θὰ μᾶς πάῃ στὴν Πόλι. Οὔτε κἂν ὅτι ἡ Ν.Δ. θὰ παύσῃ νὰ εἶναι Ν.Δ.

Ἀλλὰ ἡ ἐκλογικὴ ἀναμέτρησις ἔχει μεγάλη σημασία.

Συγκρούονται ξεκάθαρα ὁ παραδοσιακὸς πατριωτισμὸς μὲ τὸν ἐθνομηδενιστικὸ νεοφιλελευθερισμό, τὸν παλαιοκομματισμό, τὴν διαπλοκὴ καὶ τὴν παρακμή. Ἀρκεῖ νὰ δεῖτε ποιοὶ ὑποστηρίζουν τὸν μὲν καὶ ποιοὶ τὰ δέ. Ἀκόμη καὶ συμβολικῶς, ἡ ἧττα τῆς ἐκλεκτῆς τῶν ἐθνομηδενιστῶν θὰ εἶναι ἕνα ἠχηρὸ μήνυμα. Ὀφείλουμε νὰ πάρουμε θέσι.

Ἡ προτροπή μου: ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ!

Ἀνεξαρτήτως ποῦ ἀνήκετε, ἐντὸς ἢ ἐκτὸς Ν.Δ., δεξιὰ ἢ ἀριστερά. Παίζονται πολλά. Μὴν φοβάστε τὸ «μπλέξιμο». Κανένας κίνδυνος. Δύο εὐρώ μόνον, συμπληρώνουμε τὸ ἔντυπο ποὺ μᾶς δίνουν ἐκεῖ, καὶ κανένα πρόβλημα. Παροτρύνετε τοὺς δικούς σας.

ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.

Τὰ ἐκλογικὰ κέντρα ἐδῶ. Διαλέξτε ὅποιο θέλετε. Κοντὰ στὸ σπίτι σας, ἢ καὶ μακρυά.