Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΩΜΩΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Η περίπτωση της Ελβετίας είναι χαρακτηριστική.

Στην Ελβετία οι Ισλαμικοί τρόποι λατρείας υπάρχουν και λειτουργούν ανεμπόδιστα. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα επιχειρείται μια ντε - φακτο επιβολή της παρουσίας του μιναρέ και οι λόγοι γι αυτή την προσπάθεια είναι σαφείς και εντελώς συγκεκριμένοι.

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΝΑΡΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Τι θα προσθέσει σ αυτό το τέμενος η κατασκευή του μιναρέ που θα αποτελεί σύμβολο εξουσίας στην Ελβετική πόλη??? Στη λατρευτική διαδικασία τίποτε. Στον εξουσιαστικό ισλαμισμό πολλά...

α. Ο μιναρές δεν έρχεται να προσθέσει τίποτε το ουσιαστικό σε ότι αφορά τη λατρευτική διαδικασία των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελβετία.

β. Η συντονισμένη προσπάθεια όμως να επιβληθεί η κατασκευή του σ αυτούς τους λατρευτικούς χώρους που έτσι κι αλλιώς ΚΑΙ υπάρχουν ΚΑΙ λειτουργουν ανεμπόδιστα, είναι γιατί ο μιναρές αποτελεί ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ του ισλαμισμού επάνω στους λαούς.

γ. Καλό είναι οι Ελληνες πολίτες μελετώντας την εμπειρία αυτού που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ελβετία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, προκειμένου να κατανοήσουν το πραγματικό περιεχόμενο των μεθοδεύσεων που επιχειρούνται και σοτν τόπο μας από την ανερυθρίαστη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

δ. Τα παραπλανητικά ψευδολογήματα περί δήθεν δημοκρατίας κι σεβασμού των δικαιωμάτων της διαφορετικότητας, δεν αποτελούν παρά ένα ολέθριο ψέμμα πίσω από το οποίο επιχειρείται να αποκρυβούν οι πλέον ΥΠΟΥΛΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ σε βάρος του τόπου μας.

ε. Το κίνημα ενάντια στην κατασκευή των μιναρέδων στην Αθήνα πρέπει να πάρει συγκεκριμένη μορφή και να συσπειρώσει και τον τελευταίο Ελληνα πολίτη, γιατί μέσα και από αυτό την επόμενη περίοδο ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να υπερασπίσει την ΕΘΝΙΚΗ του ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την ΕΘΝΙΚΗ του ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και τη ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ, ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ σε βάρος του Ελληνισμού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΝΑΡΕ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ

reporto

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΝΑΡΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Η Ελβετία έχει παράδοση στο να διενεργεί δημοψηφίσματα ακόμη και για το πιο ασήμαντο ή περιορισμένου ενδιαφέροντος ζήτημα- από τη μείωση του θορύβου που προκαλούν τα μαχητικά αεροσκάφη σε τουριστικές περιοχές ως την αύξηση της επιχορήγησης για τα συμπληρωματικά φάρμακα.

Το δημοψήφισμα που πραγματοποιείται σήμερα όμως αφορά ένα θέμα που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα της Ελβετίας και αγγίζει μια ευαίσθητη «χορδή» της Ευρώπης: οι ελβετοί ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιτρέπεται ή όχι η κατασκευή μιναρέδων στα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας. Μπορεί στην Ελβετία να υπάρχουν λίγα τεμένη και ακόμη λιγότεροι μιναρέδες και μόνο ένα μικρό ποσοστό των 300.000-

400.000 μουσουλμάνων να εξασκεί την πίστη του επισκεπτόμενο συχνά τους χώρους λατρείας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος δεν θα επηρεάσει την Ελβετία, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου τα ζητήματα της μετανάστευσης, της ενσωμάτωσης και της εθνικής ταυτότητας έχουν απασχολήσει κυβερνήσεις και πολίτες. Δεν είναι τυχαίο ότι ακροδεξιές οργανώσεις ή πολιτικοί σχηματισμοί εκμεταλλεύτηκαν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και την κοινωνική αναταραχή που προκλήθηκε από την οικονομική ύφεση για να αυξήσουν τα εκλογικά ποσοστά τους και να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Το δημοψήφισμα που διενεργείται σήμερα στην Ελβετία είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής που ακολουθεί το Λαϊκό Ελβετικό Κόμμα (SVΡ), το οποίο κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας μέσω μιας λαϊκιστικής και υπερσυντηρητικής ατζέντας. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος για τους μιναρέδες είναι μεγαλύτερο από εκείνα άλλων δημοψηφισμάτων που επεδίωξε το SVΡ ή οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό καθώς θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελβετίας με τον μουσουλμανικό κόσμο αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ορισμένοι μάλιστα ανακαλούν την κρίση που είχε ξεσπάσει στη Δανία μετά τη δημοσίευση σκίτσων που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ, φοβούμενοι ότι, αν οι ελβετοί ψηφοφόροι συμφωνήσουν στην απαγόρευση της κατασκευής των μιναρέδων, οι οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα θα είναι μεγάλες.

Η συμμαχική κυβέρνηση της Ελβετίας και επιχειρηματικοί ηγέτες προειδοποίησαν τους πολίτες για τους κινδύνους από την εκστρατεία κατά της κατασκευής μιναρέδων επικρίνοντας τη στάση του SVΡ. Μη κυβερνητικοί οργανισμοί και διεθνείς φορείς επίσης εκφράζουν την ανησυχία τους για ένα θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό δημοψήφισμα.

«Η ελευθερία της θρησκευτικής πίστης είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και η αλλαγή του ελβετικού συντάγματος προκειμένου να απαγορευτεί η κατασκευή των μιναρέδων θα καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων αυτής της χώρας» σημείωσε ο Τιμ Χάνκοκ της Διεθνούς Αμνηστίας. Η ηγεσία του SVΡ δηλώνει πως απλά κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει τις ελβετικές εθνικές αξίες υποστηρίζοντας ότι οι μιναρέδες δεν έχουν καμία θρησκευτική βαρύτητα αλλά αντίθετα συμβολίζουν την ισλαμική μισαλλοδοξία. Προειδοποιώντας κατά μιας υφέρπουσας «ισλαμοποίησης» της ελβετικής κοινωνίας, ο βουλευτής του SVΡ Ούλριχ Σλίερ δήλωσε: «Η πρωτοβουλία κατά της κατασκευής μιναρέδων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις νεότερες γενεές. Οι νέοι θα είναι εκείνοι που θα επηρεαστούν περισσότερο από μια πιθανή ισλαμοποίηση» .

Το μήνυμα του SVΡ συνοδεύτηκε από ενοχλητικές και προκλητικές εικόνες: μια αφίσα απεικόνιζε μια μουσουλμάνα καλυμμένη με μπούρκα να στέκεται πάνω σε μια ελβετική σημαία γεμάτη μιναρέδες που θυμίζουν πυραύλους. Μια άλλη αφίσα έδειχνε ένα λευκό πρόβατο να διώχνει από τη χώρα ένα μαύρο κλωτσώντας το. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εκστρατεία του SVΡ κατά των μιναρέδων αποτελεί μέρος της προσπάθειας να ενισχύσει τη δύναμή του συσπειρώνοντας τους Ελβετούς γύρω από την ανάγκη εκδίωξης του Ισλάμ από τη χώρα. Το κόμμα, το οποίο στις τελευταίες εθνικές εκλογές απέσπασε περίπου το 29% των ψήφων, ταλαιπωρείται από εσωτερικές έριδες και από την αποχώρηση από την κυβέρνηση του Κρίστοφ Μπλόχερ, ενός εκ των σημαντικότερων στελεχών του. Παρατηρητές υποστηρίζουν ότι, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος, η ζημιά για την Ελβετία μπορεί να έχει ήδη γίνει.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: