Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ τα δίνει ΟΛΑ στους ΛΑΘΡΟμετανάστες


Ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς, προσωρινή άδεια στους παράνομους, συμμετοχή στις τοπικές εκλογές, ευνοϊκότερη ρύθμιση του καθεστώτος των αδειών μακράς παραμονής. Σε ανεξάρτητη υπηρεσία το άσυλο, υποβαθμίζεται ο ρόλος της αστυνομίας.

Στόχος των αλλαγών, να βγουν από το περιθώριο δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα μας και να κερδίσουν «ανάσα» ζωής Η μεταναστευτική πολιτική μπαίνει στην κορυφή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων.
Η εξαγγελία-δέσμευση του πρωθυπουργού για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι ένα από τα εργαλεία κοινωνικής ενσωμάτωσης των αλλοδαπών, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται πολλά χρόνια στη χώρα. Δεν είναι όμως το μόνο.

Στο κυβερνητικό τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις μέτρων που θα βγάλουν από το απόλυτο κοινωνικό περιθώριο της βαθιάς παρανομίας δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, δίνοντάς τους ανάσα ζωής, κίνητρα για το μέλλον και ασφάλεια για όλους μας.

Η χορήγηση προσωρινής άδειας σε όσους αλλοδαπούς δεν μπορούν να απελαθούν, όπως εισηγήθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη Γ. Καμίνης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μελετάται σοβαρά από το κυβερνητικό επιτελείο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης αυτής, θεωρείται σκοπιμότερο να καταγραφούν όλοι όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα παρά να στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Το καθεστώς αυτών των ανθρώπων θα είναι προσωρινό, θα επιτρέπει όμως σε έναν μεγάλο όγκο ανθρώπων-φαντασμάτων να βγουν από το περιθώριο.

Με τον τρόπο αυτό και οι παράνομοι αλλοδαποί (εκτιμάται ότι υπερβαίνουν σήμερα τις 100.000) θα αποκτήσουν, έστω για το μικρό χρονικό διάστημα της προσωρινής τακτοποίησής τους, πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαίωμα εργασίας και ασφάλισης. Το πρόσωπο της θεσμικής ανοχής θα αποτρέψει επίσης φαινόμενα μαύρης εργασίας και εμπορίας προσώπων, όπως αυτά που καταγράφηκαν πρόσφατα στη Μανωλάδα και αλλού.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: