Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

«Γεννήθηκες εδώ, είσαι Έλληνας»-Τι ψυχή θα παραδώσεις γεροξεμωραμένε;;


Η γλώσσα όμως που μιλούσε ο Αλέξανδρος δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν!!!!!!

Ο Εμμανουήλ Κριαράς κλείνει σήμερα τα 103 χρόνια και δίνει ρεσιτάλ ανθελληνισμού.Το γήρας ου γάρ μόνον έρχεται

απο την συνεντευξη του στα ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4548335

Θα πρέπει αυτούς που γεννιούνται εδώ και μορφώνονται εδώνα τους δεχτούμε ως Έλληνες;

Αυτό είναι πρόθεση της κυβέρνησης και το δέχομαι ανεπιφύλακτα. Γεννήθηκες εδώ, είσαι Έλληνας. Σε προστατεύω για να μπορέσεις να ζήσεις. Εγώ έχω βαφτισιμιό ο οποίος γεννήθηκε στο Παρίσι. Με το που γεννήθηκε έχει ταυτότητα γαλλική.

Και οι δεσμοί αίματος;

Έλληνες είναι εκείνοι που αισθάνονται ότι είναι Έλληνες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Τη βοηθό μου εδώ τη γνωρίσατε. Ήταν στη Γεωργία, ήξερε ότι είναι ελληνικής καταγωγής, δεν ήξερε λέξη ελληνικά, αλλά είχε τη συνείδηση ότι είναι Ελληνίδα.

Και Ευρωπαίος ποιος είναι; Ο Τούρκος είναι Ευρωπαίος;

Κακά τα ψέματα, δεν είναι και τόσο Ευρωπαίος... Κάποιοι το βλέπουν οικονομικά, αν συμφέρει ή δεν συμφέρει, αλλά δύσκολο να πούμε ότι η Τουρκία είναι Ευρώπη. Ακόμη και όταν έφθανε ώς τη Βιέννη, και τότε δεν ήταν. Άλλο αν θέλουμε να μπει στην Ευρώπη για να μην τσακωνόμαστε, για να έχουμε την ησυχία μας.

«Το “Βόρεια Μακεδονία” δεν θα με πείραζε»

Θα δεχόσασταν να λέμε τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία»;

Αυτό το «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα με πείραζε. Προσδιορίζει ότι αυτοί βρίσκονται πάνω κι εμείς είμαστε κάτω. Διότι ένα μέρος της Μακεδονίας είναι ελληνικό άλλο βουλγαρικό και άλλο σλαβικό. Αυτοί βέβαια θέλουν να πάρουν αξία από τον Μεγάλο Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος όμως δεν ήταν Σκοπιανός. Είναι γελοίο. Ο Αλέξανδρος ήταν μαθητής του Αριστοτέλη και ο Αριστοτέλης του δίδαξε ελληνικά.

Υπάρχει μακεδονική γλώσσα;

Αυτοί όταν λένε «μακεδονική γλώσσα» εννοούν τη σλαβική διάλεκτο. Η γλώσσα όμως που μιλούσε ο Αλέξανδρος δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν. Οι γλωσσολόγοι μελετούν το θέμα και υποστηρίζουν ότι ήταν συγγενική της ελληνικής.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: