Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!!ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

(ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)

ΑΡΘΡΟ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: «Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό»

Άρθρο 3 - Ερμηνευτική δήλωση(πρόταση ΠΑΣΟΚ)

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει και θα υπάρχει ένα θεσμικό έλλειμμα στη λειτουργία του συνταγματικού μας πολιτεύματος όσο δεν αποσαφηνίζεται το ζήτημα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης διακριτών ρόλων. Η ύπαρξη διακριτών ρόλων δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αντιπαλότητα. Ο ιστορικός και κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας είναι σημαντικός και αναμφισβήτητος. Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο είναι αναγκαίες όχι για να μειώσουν το ρόλο της Ορθοδοξίας ως ιδιαίτερης συνιστώσας της ιστορικής και πολιτισμικής μας παράδοσης αλλά για να δώσουν τη δυνατότητα, στις συνθήκες της σημερινής εποχής, στην Εκκλησία να ρυθμίσει με σύγχρονους όρους τα του οίκου της και τα της σχέσης της με τους πιστούς με αυτονομία και αποτελεσματικότητα.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε την εισαγωγή ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 3 με αντικείμενο την εννοιολογική αποσαφήνιση του όρου «επικρατούσα θρησκεία» προς την κατεύθυνση της έμφασης των αναγνωριζόμενων ήδη διακριτών ρόλων Κράτους και Εκκλησίας και του πλήρους σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας και ισότητας.

-Δηλαδή προτείνουν την κατάργηση της έννοιας επικρατούσας θρησκείας!! Άρα της κατάργησης της πνευματικής σχέσης πολιτείας-εκκλησίας!!

ΑΡΘΡΟ 13 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ:

«Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται».

Άρθρο 13 (Κατάργηση της απαγόρευσης του προσηλυτισμού) Αρθρο 13 παρ. 5 (Κατάργηση του όρκου)πρόταση ΠΑΣΟΚ

«Προτείνουμε την κατάργηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 2 σχετικώς με την απαγόρευση του προσηλυτισμού. Η συνταγματική απαγόρευση του προσηλυτισμού δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και γι' αυτό δεν απαντάται σε καμία άλλη συνταγματική τάξη (βλ και την πρόσφατη από 29-3-2006 παρατήρηση στην Έκθεση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης: «... και μόνη η ύπαρξη των παραπάνω διατάξεων του ποινικού δικαίου ... ασκούν ως μη όφειλαν πίεση σε θρησκευτικές και πνευματικές ομάδες που θα ήθελαν να μοιρασθούν τις πεποιθήσεις τους με νόμιμο τρόπο»). Δεν συνάδει με τη γενικότερη, συνταγματικά κατοχυρωμένη, αρχή της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών η συγκεκριμένη συνταγματική ρύθμιση. Ο προσηλυτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την διαπάλη των ιδεών που πρέπει κατά το Σύνταγμά μας να είναι ελεύθερη.

Προτείνεται η κατάργηση της παραγράφου 5 περί όρκου ούτως ώστε το ζήτημα να ρυθμίζεται από την κοινή νομοθεσία στο πλαίσιο της θρησκευτικής ελευθερίας».

-Προσηλυτισμός σημαίνει προπαγάνδα και όχι διακίνηση ιδεών!! Το ΠΑΣΟΚ θέλει να βοηθήσει τους Ιεχωβάδες και τις αιρέσεις να στρατολογήσουν κόσμο. Όποιος δεν πιστεύει δεν εξαναγκάζεται σε θρησκευτικό όρκο. Προς τι η επίθεση;;

ΑΡΘΡΟ 33 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ:

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού».

Πρόταση ΠΑΣΟΚ: «Αντίστοιχα αναδιαμορφώνονται τα άρθρα 33 (όρκος Προέδρου Δημοκρατίας) και 59 (όρκος Βουλευτών) έτσι ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να ορκίζονται στην τιμή και την υπόληψή τους για το σεβασμό του Συντάγματος και των Νόμων και του δημοκρατικού πολιτεύματος».

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΖΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΓΟΝΕΑ (ΑΡΘΡΟ 31) ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΤΡΙΑΔΑ….

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Κώστας Σημίτης

Απόστολος Κακλαμάνης

Φίλιππος Πετσάλνικος

Χαράλαμπος Καστανίδης

Δημήτριος Ρέππας

Θεόδωρος Πάγκαλος

Έπονται οι υπογραφές όλων (!!) των βουλευτών….

http://www.metharros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: