Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Μπαράζ διαρρήξεων σε μοναστήρια και εκκλησίες


Έξι νεαρά άτομα, ηλικίας 15-22 χρόνων, που εντοπίστηκαν στην Κατσικά Ιωαννίνων, έχουν ομολογήσει στους αστυνομικούς μέχρι τώρα περί τις 24 κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως σε μοναστήρια, εκκλησίες και εξωκκλήσια.

Κινούμενοι με αυτοκίνητο, οι δράστες «χτυπούσαν» απομακρυσμένα μοναστήρια και εξωκκλήσια, «στοχεύοντας» στα παγκάρια, ωστόσο οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσον έχουν ανάμειξη και σε κλοπές ιερών κειμηλίων που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μνήμες.

Η σπείρα των νεαρών ευθύνεται και για τη διάρρηξη στο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Κουτσελιού. Όλες τις διαρρήξεις τις είχαν κάνει από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι πρόσφατα.

Οι νεαροί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία στάλθηκε στον εισαγγελέα Ιωαννίνων από το αστυνομικό τμήμα Κατσικά, που διενεργεί την προανάκριση.

Εξάλλου, στο Καναλάκι Πρέβεζας, άγνωστοι, αφού παραβίασαν την πόρτα του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Φαναρίου, μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και προσπάθησαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο. Προανάκριση για την απόπειρα κλοπής διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Καναλακίου.

Πηγή:Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: