Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ!BΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ! ΠΩΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια από εδώ

Όλοι μιλάμε για το άσυλο ιδεών όπου μπορεί να μιλάει ο κάθε καθηγητής και να λέει το οτιδήποτε. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχουμε ζήσει πολλές φορές την σκηνή όπου κάποιος καθηγητής προκαλεί το κοινό αίσθημα με κάποιες απόψεις και ιδέες που εκφράζει. Κάτι τέτοιο δεν είναι κατ' ανάγκην μεμπτό.

Όταν όμως οι απόψεις αυτές αποτελούν προπαγάνδα συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και πολιτικών κομμάτων και επιβάλλονται καθ' ολοκληρίαν στους φοιτητές, τότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Ένα από τα τμήματα που φιλοξενεί τέτοιους καθηγητές, με "περίεργες" απόψεις είναι το ΠΕΚΙ (Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας). Με αυτό το τμήμα είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα αφού θεωρείται το πλέον ανθελληνικό τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου, με απόψεις εξόχως προκλητικές που δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ενδεικτικοί είναι οι σύνδεσμοι που σας παραθέτουμε για παρόμοια περιστατικά (βλέπε εδώ,εδώ και εδώ)

Κοιτάξτε λοιπόν τι θέμα βάζει στις εξετάσεις ο "άξιος" καθηγητής (δες εδώ)

Για να μην απορήσετε, να σας πληροφορήσουμε για όσους δεν ξέρουν ότι ο εν λόγω φωστήρας-καθηγητής δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το ευρύ κοινό.

Είναι ο Δημήτρης Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής πλέον στο Τμήμα αυτό και με πλούσιο βιογραφικό (εδώ).Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την "Τουρκική" Ένωση Ξάνθης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων και για πολλά άλλα θέματα, μεταξύ αυτών και για το Βοτανικό στηρίζοντας την στάση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (τυχαιο; θα το δούμε παρακάτω). Δεν θα θέλαμε να παραλείψουμε τη σύνδεση της εν λόγω Ένωσης με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι (βλέπε εδώ).Ενεργό μέλος του ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) ένα κέντρο που θεωρησε οπισθοδρομικό να μην επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη την λειτουργία σκοπιανικής "Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα πριν κάποια χρόνια.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ημερίδες μεταξύ αυτών και της γνωστής Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης (με το Στέκι οπως αποκαλούν την καταπάτηση περιουσίας) στο Πολυτεχνείο. Δείτε ποιοι παίρνουν μέρος και τα θέματα συζήτησης και θα καταλάβετε (βλέπε εδώ). Αξέχαστη ήταν και η ημερίδα λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, στο Πάντειο, για την Τσαμουριά και τους Τσάμηδες, όπου ο κύριος Χριστόπουλος έδωσε ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδας.ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΟ καθηγητής, αποτέλεσε έναν από τους μάρτυρες του αντιρρησία Λάζαρου Πετρομελίδη. Μεταξύ των μαρτύρων πολλά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ας το θεωρήσουμε σύμπτωση προς το παρόν) [δες εδώ]!

Και επειδή το θέμα της εξέτασης έχει να κάνει με την Εκκλησία, ο φοιτητής έπρεπε να γνώριζε πως θα ήταν λάθος να υπερασπιστεί την Εκκλησία, αφού ο καθηγητής του καθαρά και ξάστερα είναι υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. Γι' αυτό άλλωστε έκανε και επίσκεψη πριν από κάποιο διάστημα στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέκο Αλαβάνο (δες εδώ άλλη μια σύμπτωση).

Όμως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, δείτε τον κύριο καθηγητή, τον αντικειμενικό κύριο Χριστόπουλο, να δηλώνει δημόσια υποστηρικτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ΕΔΩ)

Ορίστε και κάποια περαιτέρω στοιχεία για τον εν λόγω καθηγητή

1. Χωρισμός Εκκλησίας Κράτους (Ανανεωτική Πτέρυγα Συνασπισμού)

2. Ανακοίνωση της Ένωσης που προεδρεύει ο κύριος Χριστόπουλος στο Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι

3.Υπογράφει ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν

4. Η δυσκολία του να γίνεις Έλληνας

Η Φ.Ο.Σ. Παντείου ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις: Δεν θα ανεχτούμε ανοικτή ανθελληνική προπαγάνδα καθηγητών με κομματικές διαστάσεις . Επιστήμη σημαίνει να εξετάζεις τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Επειδή αυτοί οι καθηγητές βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν με τον τρόπο που βρέθηκαν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Απαιτούμε να σεβαστούν τους φοιτητές που έχουν αντίθετη γνώμη και να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους διάλεξη στο αμφιθέατρο.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Πηγή:fospanteion

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απορείτε?


Εδώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμόν 383/2009 απόφασή του δικαίωσε την συγγραφέα Έρση Σωτηροπούλου κατά της υπ' αριθμόν 511/2008 αποφάσεως του ιδίου δικαστηρίου που διέτασσε την προσωρινή απόσυρση του μυθιστορήματός της «Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Το βιβλίο μπορεί να βρίσκεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ πλέον στις σχολικές βιβλιοθήκες.Θυμίζω αποσπάσματα από το λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα:

«Πόσο υπέροχο είναι να είσαι άρρωστος, ότι ο πυρετός φτιάχνει την καλύτερη μαστούρα κι’ ότι το πιο άγριο σεξ γίνεται μετά το χειρουργείο όταν είσαι ακόμα ναρκωμένος, Κι’ ότι μιά φορά μέσα στην εντατική είχε δει ένα δικέφαλο πέος»!! (σελ. 18-19).Άμα ξεκινάς έτσι από το δημοτικό, τότε μια χαρά θέματα έβαλε ο Χριστόπουλος!

Ανοιχτή, σύγχρονη, ολοκληρωμένη παιδεία δεν θέλατε?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό για το Ζιγκ Ζαγκ στις Νεραντζιές ξαναπέστο... Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ το παιδί μου δε το στελνω σε δημόσιο σχολείο όσο φτωχός κι αν είμαι (ίσως αυτός ηταν και απότερος ο στοχος).

Και εαν σας ξαφνιάζει ο εν λόγω καθηγητής που να δειτε και άλλους απο το Αριστοτέλειο που ξέρω εγώ... (ευτυχώς αυτοί δεν μπορούν να βάλουν θέματα παρόμοια με αυτούνου, γιατι η ειδικότητά τους δεν εχει ουδεμία σχέση με Χριστούς/τέχνες/κτλ - αλλα αν μπορούσαν θα το εκαναν)

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η σελίδα που βρίσκεστε τώρα είναι σκέτο έργο τέχνης !
Απλά κοιτάξτε στο αριστερό μέρος την εικόνα-link για τον ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΛΙΓΟΡΙΕΒΙΤΣ (εναν ανθρωπο που απλά είπε την αλήθεια για το Σκοπιανο) και ακριβώς δίπλα την αναφορά στον Δημήτρη Χριστόπουλο (έναν άνθρωπο που ΕΠΑΝΕΛΗΜΕΝΑ 1.λέει ψέματα για το Σκοπιανό, 2.προτρέπει την ελεύθερη διάδοση προσβολών για τους Χριστιανούς της οικουμενης στο όνομα κάποιας ταχα ελευθερίας της τέχνης - με την ίδα λογική δολοφόνοι του στυλ "Bone Collector" θα πρέπει να παραμένουν απείρακτοι για να ολοκληρώσουν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας...)

Δε θα πρέπει έπειτα να μη σημειωθέι το που κατέληξε ο καθένας τους: ο πρώτος σε ψυχιατρείο των Σκοπίων, ενώ ο δεύτερος σε ελληνικό πανεπιστήμιο!

Τα συμπεράσματα δικά σας...
Συγνώμη εαν θα πάω ενάντια στη λογική του blog, αλλά εγώ τελευταία ντρέπομαι που είμαι Ελληνας και είμαι περίφανος μόνο που είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός.