Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2008

Ο "ΙΟΣ"(Ελευθεροτυπία) ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Η τρελοπαρέα της Θεσσαλονίκης και τα φούμαρα για την φάρσα στον δημοσιογράφο κ.Σαββίδη - Ποιοι τελικά αποκρύπτουν τις πραγματικές διαθέσεις των ΗΠΑ; Γιατί διαμελίζουν τα ήδη διαμελισμένα κράτη των Βαλκανίων και ποιους χρησιμοποιούν ως "Δούρειους Ίππους";


ΟΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ -
ΠΩΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!
ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ !!!

Δημοσιεύτηκε στις 5/3/2008 - 2:43:00 μμ
Συντάκτης:γράφει ο Γιώργος Γ. Αδαλής

Απίστευτα πράγματα λέγονται αυτές τις μέρες για το Σκοπιανό ζήτημα . Και όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την προπαγάνδα των Σκοπίων και των αμερικανο-αναθρεμένων «λόρδων» που στα τριάντα τους , αποφάσισαν να Κυβερνήσουν το μικρό αυτό Κρατίδιο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι η ακατάσχετη «μπουρδολογία» από Ελληνες Δημοσιογράφους, οι οποίοι κάνουν απίστευτες «πατάτες» στο σκοπιανό Ζήτημα , αφού δέχονται apriori κείμενα και ντοκουμέντα τα οποία έχουν κατασκευαστεί στα υπόγεια της CIA και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες που αποκαλύπτουν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των ΝεοΣλάβων.

Ετσι, σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στα μέσα του Νοεμβρίου, δέχτηκα την ... «στοργική» επίθεση του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας» , που ούτε λίγο ούτε πολύ εξομοιώνει εμένα προσωπικά αλλά και τους Aegean Times , με τον Μητροπολίτη Ανθιμο και τον Καρατζαφέρη.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά, διότι αν οι θέσεις μου πλησιάζουν με αυτές του Ανθιμου , αυτό και μόνο αποτελεί απόδειξη, ότι πρέπει να είμαι κι εγώ ... Αγιος άνθρωπος!!!

Διότι ως «ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα» ο «Ιός» θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι πολιτικές μου καταβολές και οι θέσεις μου σε πολλά ζητήματα που χαρακτηρίζονται ως «Εθνικά» , είναι πολύ πιο «αριστερά» και «προοδευτικά», ακόμη και από τις δικές τους θέσεις!

Πέραν της φαιδρότητας του άρθρου του «Ιού» (στους συντάκτες του οποίου απέστειλα ήδη επιστολή) υπάρχει και μια αγωνιώδη προσπάθεια να «τυποποιήσουν» τους Aegean Times και να τους «αμπαλάρουν» με την ταμπέλα του «εθνικιστή».

Σε αυτή την προσπάθειά τους όμως, πρέπει να απαντήσουν σε ένα αμείλικτο ερώτημα .

Σε ένα ερώτημα που δεν έχει σχέση ούτε με «τέντες» ούτε με «χλοοτάπητες» αλλά πολύ περισσότερο ούτε με υποβρύχια που «μπατάρουν».

Το ερώτημα είναι πολύ απλό:

«Αν η θέση η δική μου και των Aegean Times, αποτελεί φτηνή Εθνικιστική προπαγάνδα, τότε ΠΩΣ γίνεται να συμφωνεί με αυτή το 80% των Ελλήνων»;

Πως είναι δυνατόν, όλοι οι Ελληνες να μην επιθυμούν την ονομασία των Σκοπίων με όνομα παράγωγο της λέξης Μακεδονία;

Δηλαδή , μήπως οι Ελληνες πάθαμε μαζικό ντελίριο και γοητευτήκαμε από τις θέσεις των Aegean times ;

Μα τόσο αποστειρωμένοι είναι πλέον ορισμένοι δημοσιογράφοι και δεν λένε πια να … βγουν από την γυάλα στην οποία ζουν απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμo;

Σήμερα δεν θα μπω σε κανενός είδους αντιπαράθεση με τον «Ιο» της Ελευθεροτυπίας γιατί η αριστερή μου ανατροφή μου επιβάλλει να αναμένω την απάντησή τους στην επιστολή που τους έστειλα.

Το ζήτημα σήμερα δεν είναι ούτε ο «ιός» αλλά ούτε και οι … «κόρες» του!

Στην Ελλάδα βλέπετε υπάρχει χώρος για όλους.

Και δόξα τω θεώ, υπάρχει «βήμα» για τον καθένας που μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του.

Οσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους «κρυπτοθαυμαστές» του «Αχμαντινετζάντ» και του «Χομεϊνί».

Θεωρώ λοιπόν απαραίτητο να ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα ζήτημα στο οποίο έχουμε αρθρογραφήσει πολλές φορές και σε εντελώς ανύποπτο χρόνο.

Στους Aegean Times, δεν έχουμε γράψει μόνο για το «χαρτονόμισμα» των Σκοπίων αλλά για πολλά ζητήματα που αφορούν στα Σκόπια, το Κόσσοβο και γενικά την «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης» που λέγεται Βαλκάνια.

Τα μεγάλα οικονομικά τραστ, είτε ως «εκπρόσωποι Κρατών» είτε ως «ιδιωτικοί οργανισμοί» αποφάσισαν να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη γύρω στις αρχές της δεκαετίας του ’70 χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους και δράσεις.

Προηγουμένως, κάποιες προσπάθειες τους αποδείχτηκαν άκαρπες, διότι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών που εποφθαλμιούσαν, βρισκόταν σε χώρες όπου υπήρχαν «στιβαρές» Κυβερνήσεις ή ακόμη και Καθεστωτικές – Δικτατορικές που δεν δέχονταν επιρροές ή ήταν προσκολλημένες στο άρμα Σοβιετικών ή Κομουνιστικών καθεστώτων.

Ως πρώτη λύση, χρησιμοποίησαν τις στρατιωτικές επεμβάσεις !

Ο έλεγχος της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου για παράδειγμα, αφορούσε κυρίως στην διαχείριση του πετρελαιοφόρου ορίζοντα και την δημιουργία μιας άτυπης «ελεύθερης ζώνης» διακίνησης (λαθραίων και μη) καυσίμων στην περιοχή.

Το πρόβλημα ήταν ότι η Κύπρος επιζητούσε την πλήρη ανεξαρτησία της και είχε απαιτήσεις για οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας της καθώς και της Οικονομικής της Ζώνης επιρροής, πολύ πάνω από τα 300 μίλια.

Αυτομάτως δηλαδή, η Κύπρος θα γινόταν μαζί με την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Λιβύη, συνέταιρος στην διαχείριση της πλουτοπαραγωγικής πηγής, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου ούτε στους Αμερικανούς αλλά ούτε και στους Αγγλους.

Την συνέχεια νομίζω την γνωρίζετε…

Τέτοιου είδους όμως επεμβάσεις ήταν οικονομικά δυσβάσταχτες και μάλιστα σε βάθος χρόνου, αρκετοί «οικονομικοί αναλυτές», τις χαρακτήριζαν μη αποδοτικές και πρότειναν άλλες μεθόδους.

Για παράδειγμα, επεμβάσεις τύπου Ιράκ, Σομαλίας, Γιουγκοσλαβίας ήταν οικονομικά ασύμφορες μπροστά στο τελικό «όφελος» που είχαν οι σύγχρονοι «σταυροφόροι».

Είναι γεγονός ότι για το πετρέλαιο έγιναν αρκετοί πόλεμοι αλλά κα αρκετές «ανίερες» συμμαχίες.

Οι Σαουδάραβες για παράδειγμα, είναι οι Νο 1 παραγωγοί πετρελαίου.Αντιπαθούσαν ιστορικά τις ΗΠΑ. Όμως οι ΗΠΑ αποτελούσαν τον Νο 1 καταναλωτή παγκοσμίως (άρα και τον Νο 1 πελάτη) του προϊόντος που παράγουν. Επρεπε λοιπόν οι δύο χώρες να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας ! Και τις ανέπτυξαν.

Και παρά την καταπίεση των αδελφών – Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς, οι Σαουδάραβες δέχονταν επί μισό αιώνα, δίχως να αντιδρούν, τα δεινά του Παλαιστινιακού λαού!

Η «Αλεπού της ερήμου» , απέδειξε ότι οι οικονομικές συνεργασίες των πετρελαιο-παραγωγικών κρατών, είχαν δημιουργήσει ολόκληρες γενιές πολιτικών στην Υφήλιο, που ήταν έτοιμες να δεχτούν μια τέτοια επέμβαση, σε μια χώρα όπως το Ιράκ.

Επρεπε να βρεθεί μια «επικοινωνιακή αφορμή» όμως. Και δεν ήταν άλλη παρά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ. Ένα πρόγραμμα, που όπως παραδέχτηκε αργότερα ο «δικός μας» Τζωρτζ Τένεντ, (αρχηγός της CIA) δεν υπήρξε ποτέ.

Και εύλογα αναρωτιέται κανείς! Γιατί έγινε αυτός ο πόλεμος;

Με μια μακροοικονομική ματιά, και χωρίς να σας κουράσω με νούμερα, η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, είχε συσσωρεύσει αποθέματα πολύ πάνω από τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς.

Οι Σαουδάραβες απαιτούσαν να ανεβεί κατά 40% η τιμή του βαρελιού η οποία ήταν «σταθερή» για μια δεκαετία. Ηθελαν λοιπόν οι Σεΐχηδες να έχουν από «Χ» κέρδος , «Χ*40%» . Οι Αμερικάνοι ως μεγαλύτεροι καταναλωτές, θα πλήρωναν σε παγκόσμιο επίπεδο, την αύξηση αυτή γεγονός που θα επιβράδυνε την ανάπτυξη της οικονομίας τους.

Από την άλλη όμως, εταιρίες Αμερικανικών συμφερόντων, στήριζαν και υποστήριζαν τις Σαουδαραβικές εταιρίες εξόρυξης πετρελαίου και πίεζαν στο εσωτερικό των ΗΠΑ για το αντίθετο.

Την ίδια περίοδο, οι εταιρίες παραγωγής οπλικών συστημάτων στις ΗΠΑ, είχαν συσσωρεύσει προβλήματα ρευστότητας, αφού είχαν δημιουργήσει τεράστια αδιάθετα αποθέματα στην παραγωγή τους και ειδικά στον κλάδο των πυρομαχικών, είχαν φτάσει στο σημείο να συσσωρεύσουν τεράστια αποθέματα.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις , βλήματα αεροσκαφών και αυτοκινούμενων πυροβόλων, δεν έβγαιναν ποτέ από τις αποθήκες τους και πήγαιναν σε τάφρους μαζικής καταστροφής μιας και είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους!!!

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Αμερική, «δέχτηκε» να επωμιστεί το κόστος της πολεμικής ενέργειας κατά του Ιράκ, καθώς και την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.

Διότι τελικά το «Χ*40» που ζητούσαν οι Σαουδάραβες ως κέρδος από την άυξηση στην τιμή του πετρελαίου, «ξεπεράστηκε» από την αμερικανική οικονομία, η οποία κατάφερε και πούλησε όλα τα αποθέματα της Βαριάς Βιομηχανίας οπλικών συστημάτων, προσκομίζοντας κέρδη που έφτασαν τελικά στο «Χ*55%».

Σε διαφορετική περίπτωση, αν έμεναν απούλητα τα προϊόντα των ΗΠΑ, τότε το πρόσημο θα ήταν σίγουρα αρνητικό αντί για το +55% που προέκυψε από τον πόλεμο στο Ιράκ και την «Συμμαχία των Προθύμων» που δημιούργησαν με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Αν σε όλα αυτά, προσθέσετε ότι σήμερα η διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Ιράκ, προσφέρει στην Αμερικανική Οικονομία, άλλη μια 30ετία αυτάρκειας σε πετρέλαιο τότε αντιλαμβάνεστε γιατί έγιναν όλα αυτά.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πόσο πολλαπλασιαστικά λειτουργεί για την Αμερικανική Οικονομία, η διατήρηση των κοιτασμάτων που έχουν ανέπαφα στο Τέξας.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, θα μπορούσαν να διαμελίσουν το Ιράκ, χωρίς πόλεμο, όπως διαμέλισαν την Σοβιετική Ένωση.

Στο πλαίσιο της διαχείρισης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη και συνεπώς τον έλεγχο των κρατών, οι Μεγάλες Δυνάμεις και οι Οικονομικοί Κολοσσοί, εφαρμόζουν πλέον μια άλλη τακτική, πιο φτηνή και πιο αποδοτική από μια πολεμική σύρραξη. Εφαρμόζουν πλεον το … «διαίρει και βασίλευε» !!!

Ετσι την δεκαετία του ’90 , υποδαυλίστηκαν εθνικά και Φυλετικά πάθη, χρηματοδοτήθηκαν οργανώσεις που «έσπερναν» μίση ανάμεσα σε Συντεταγμένα Κράτη. Μίση που ιστορικά ουδέποτε υπήρξαν ενώ σε αρκετές περιπτώσεις , οι … λαοί, τα ανακάλυπταν αίφνης στο … διαδίκτυο!!!

Σκοπός ήταν ο διαμελισμός ισχυρών κρατών σε μικρότερα, έτσι ώστε να ελεγχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι οικονομίες τους και οι πλουτοπαραγωγικές τους πηγές.

Αυτό δεν συνέβη μόνο στην πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια όπως και στην πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία. Και γενικά στο πρώην Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τους δορυφόρους του.

Δεν τους έφτανε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας και ο Εμφύλιος.

Σήμερα, διαμελίζουν ακόμη και τα … ήδη διαμελισμένα Κράτη, δημιουργώντας εστίες έντασης ανακηρύσσοντας ανεξάρτητα Κράτη, χρησιμοποιώντας ανυπόστατες Φυλετικές και Εθνικές διακρίσεις.

Ουδείς λέει για παράδειγμα, ότι στο Κόσσοβο υπάρχουν 11 μεγάλα ορυχεία και εκατοντάδες μικρότερα, όπου υπάρχουν τεράστια αποθέματα σε όλων των ειδών τα ορυκτά και όχι μόνο.

Παράλληλα, χρηματοδοτήθηκαν οργανώσεις με σκοπό την δημιουργία ανύπαρκτων αντιπαραθέσεων καθώς και ζητημάτων που αν μιλούσες γι αυτά πριν 30 χρόνια θα σε περνούσαν για τρελό. Ένα τέτοιο είναι και το Σκοπιανό ζήτημα.

Στα Σκόπια, για όσους γνωρίζουν, οι πολίτες αυτοχαρακτηρίζονται ως Σλάβοι. Η Ελλάδα για παράδειγμα και οι Ελληνες διπλωμάτες, δεν πρέπει να κουράζονται και να μοχθούν για να πείσουν την διεθνή κοινή γνώμη για την Σλαβική προέλευση των Σκοπιανών.

Αρκεί να εξευρεθεί το βίντεο του πρώτου Προέδρου των Σκοπίων κ.Κύρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε Ελληνικά ΜΜΕ το 1992, δηλώσει απερίφραστα ότι «οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΛΑ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΝ 6μ.χ. ΑΙΩΝΑ».

Οι 30χρονοι «λόρδοι» όμως των Σκοπίων, σήμερα εμφανίζονται ως … απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι πολίτες της Σλαβόφωνης «Δημοκρατίας της Βαρδαρίας» όπως αποκαλείται στο Σύνταγμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας που γράφτηκε το 1931, αυτοαποκαλούνταν Σλάβοι και δεν υπήρχε η παραμικρή δήλωση για «Μακεδόνες»

Ούτε και ουδείς είχε αλυτρωτικές τάσεις και πολύ περισσότερο ουδείς εποφθαλμιούσε την … Θεσσαλονίκη και είχε σκοπό την πρόσβαση στο Αιγαίο!

Όλα αυτά συνέβησαν αμέσως μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Τίτο, ο οποίος σε συνεργασία με το (τότε) ΚΚΕ στην Ελλάδα … ανακάλυψαν την … Μακεδονία .

Φυσικά ο Τίτο είχε ένα σπουδαίο λόγο να το πράξει, μιας και είχε διαβλέψει τις αποσχιστικές τάσεις των Αλβανών που ζούσαν στην περιοχή των Σκοπίων και θέλησε να δώσει μια ταυτότητα (έστω και πλαστή) στην περιοχή , έτσι ώστε να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα.

Για να αποφύγει την προσάρτηση εδαφών του στην Ελλάδα, με εντολή του Κομουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ενωσης, υπέγραψαν και μια συμφωνία, βάζοντας το Κ.Κ.Ελλάδος να αναγνωρίσει την … “Μακεδονικότητα” της περιοχής!!!

Σήμερα, Πάνω από 22.000 σκοπιανοί εργάζονται σε εκατοντάδες Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια.

Κοινώς «τρώνε ψωμί» από Ελληνικά χέρια και τα φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στα Σκόπια.

Οι σκοπιανοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς ότι ΑΛΛΟΙ είναι αυτοί που εποφθαλμιούν την ανεξαρτησία τους.

Ο τριαντάρης «Λόρδος» που βλέπετε να συνομιλεί με τον Ελληνα διαπραγματευτή, έχει πάρει εντολή από την Ουάσινγκτον!

Και η εντολή είναι μία!

Απεξάρτηση της σκοπιανής οικονομίας από τα Ελληνικά κεφάλαια.

Δημιουργία «πονοκέφαλου» στην περιοχή όπου θα υπάρχει ο τερματικός σταθμός «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη».

Προσομοίωση στον πληθυσμό των Σκοπίων μιας πλαστής εθνικής ταυτότητας που θα αντιμετωπίσει το «φάντασμα» της «Μεγάλης Αλβανίας» .

Όπως εξωπετάχτηκαν οι Ελληνικές επιχειρήσεις από το Κόσσοβο το ίδιο σχεδιάζουν σήμερα οι «λόρδοι» των αμερικανών.

Απαραίτητο «εργαλείο» όμως , είναι η δημιουργία τριβών και εντάσεων ανάμεσα στους δύο λαούς.

Και τέτοιες τριβές ξεκινούν στο εσωτερικό της Ελλάδος, από κάποιους οι οποίοι υιοθετούν μέσα σε μια νύκτα, απόψεις εργολάβων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το χαρτονόμισμα των Σκοπίων που ορισμένοι στην Ελλάδα, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι πρόκειται για μια … φάρσα!

Η αλήθεια είναι, ότι το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα που παρουσιάσαμε εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο εξυπηρέτησης των ΗΠΑ και Ελληνικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στ Σκόπια (όπως η Cosmote Makedonia – ήμαρτον κύριε!) και όχι σε μια φάρσα που κάποιοι έκαναν το 1992 στον γνωστό δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης κ. Χ.Σαββίδη.

Εχτές , μιλώντας με γνωστό δημοσιογράφο, μου «αποκάλυψε» ότι το 1992, μια παρέα, αποφάσισε να κάνει πλάκα στον κ. Σαββίδη και τύπωσε αυτό το χαρτονόμισμα, του το έδωσε κι αυτός το έκανε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Ως ιδέα για να «φύγει» η συζήτηση μακριά από τις αλυτρωτικές διαθέσεις των «λόρδων» και τα σχέδια των Αμερικανών για την περιοχή μας … καλό ακούγεται.

Ως «μαϊμού της Σκοπιανολογίας» με βάση αυτά που διαδίδουν κάποιοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, και πάλι καλό ακούγεται.

Πληροφορήθηκα λοιπόν ποια ήταν η παρέα που υποτίθεται ότι έκανε πλάκα στον κ. Σαββίδη.

Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το 1992, η συγκεκριμένη «παρέα της Θεσσαλονίκης», είχε δει ηλεκτρονικούς υπολογιστές ΜΟΝΟ σε νοκυμανταίρ του BBC !!!

Αρα, ποιος «έφτιαξε» το εν λόγω χαρτονόμισμα;

Και κάτι άλλο !

Τον Ιανουάριο του 1992, όσοι γνώριζαν από Η/Υ, χρησιμοποιούσαν τα Windows 2 άντε το πολύ τα windows 3.11 και κάποιοι άλλοι κάποια «πρωτόγονα» MAC.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η «δημιουργία» ενός τέτοιου και μάλιστα έγχρωμου χαρτονομίσματος απαιτούσε πολύ υψηλές γνώσεις (για την εποχή) και χρήση πανάκριβων μηχανημάτων που σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν ελάχιστα.

Υπενθυμίζω ότι σήμερα κάτι τέτοιο είναι εφικτό ακόμη και από πιτσιρικάδες. Αλλά το 1992, όλοι γνωρίζουμε ότι ελάχιστα άτομα είχαν τέτοιες ικανότητες.

Μάλιστα εχτές, ο Λέσβιος στην καταγωγή δημοσιογράφος του Alpha, κ. Κ.Βαξεβάνης, «αποκάλυψε» ότι πρόκειται για μια φάρσα που κάποιοι έκαναν στον κ.Σαββίδη (χωρίς να αναφέρει το όνομά του).

Πρέπει λοιπόν ο καλός δημοσιογράφος, να μας εξηγήσει, με ποιες γνώσεις οι τέσσερις φίλοι και με ποιο εξοπλισμό έκαναν αυτή την πλάκα στον κ. Σαββίδη το 1992!!!

Όπως επίσης, πως βρέθηκαν αυτά τα χαρτονομίσματα να κυκλοφορούν ευρέως στα Σκόπια και μάλιστα με διαφορετικούς αριθμούς , που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε … φωτοτυπημένα χαρτονομίσματα της … τρελοπαρέας !!!

Προσωπικά, πιστεύω ότι η φάρσα που σχετίζεται με το χαρτονόμισμα των Σκοπίων και τον κ.Σαββίδη, μπορεί να είναι υπαρκτή αλλά αφορά σε άλλο χαρτονόμισμα.

Το χαρτονόμισμα της «Μακεδόνισσας» είναι υπαρκτό 100%, κυκλοφόρησε τότε στα Σκόπια και αποσύρθηκε τελικά μετά από πιέσεις της Ελλάδας.

Αλλά ακόμη κι αν έχουμε άδικο με το χαρτονόμισμα, τι γίνεται με την αλυτρωτική διάθεση των Σκοπιανών Αμερικανο-αναθρεμένων «λόρδων»;

Ας υποθέσουμε ότι το χαρτονόμισμα των Σκοπίων με τον Λευκό Πύργο δεν … υπήρξε ποτέ!

Μήπως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, και η φωτογραφία του που δημοσιεύσαμε να καταθέτει στεφάνι μπροστά σε χάρτη των Σκοπίων που φτάνουν μέχρι το Αιγαίο, αποτελεί κι αυτό μήπως, άλλη μια φάρσα κάποιας … τρελοπαρέας που ήθελαν να κάνουν πλάκα στον κ. Σαββίδη;

Μήπως οι δεκάδες χάρτες που έχουν τυπωθεί από τους Σκοπιανούς (μερικοί εξ αυτών σε Αμερικανικά πιεστήρια) και εμφανίζουν τα Σκόπια να κυριεύουν μέχρι και την χερσόνησο του Αθω, αποτελούν άλλη μια φάρσα της τρελοπαρέας;

Γιατί λοιπόν τέτοια «πρεμούρα» από ορισμένους για το χαρτονόμισμα των Σκοπίων ενώ για τους χάρτες ουδείς λόγους γίνεται;

Η μήπως τελικά, η πρεμούρα δεν ήταν για το χαρτονόμισμα αλλά για την «ατάκα» που «ρίξαμε» ότι «ορισμένοι εργολάβοι δημοσίων έργων στα Σκόπια δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνονται ακόμη και με τέτοια χαρτονομίσματα αρκεί το παραδάκι να μπαίνει στην τσέπη» ;

Το χειρότερο όμως όλων, είναι ότι ουδείς στην Ελλάδα ασχολήθηκε σοβαρά με το Σύνταγμα των Σκοπίων (1991) για να διαπιστώσει ότι υπάρχουν υπέρμετρες αλυτρωτικές επιδιώξεις καθώς και πρωτάκουστα Συνταγματικά Αρθρα, σε μια χώρα που αν δεν υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ, σήμερα θα ήταν επαρχία της … Αλβανίας!

Συγκεκριμένα, τov Απρίλιο του 1991 εκλέγεται η πρώτη μετακομμουνιστική πολυκομματική βουλή και ψηφίζεται το νέο Σύνταγμά της νέας αυτής Δημοκρατίας, με την ψήφιση τροπολογιών ισχυουσών Συνταγματικών Διατάξεων, προς τη μετάβαση από καθεστώς σοσιαλιστικής δημοκρατίας, σε καθεστώς δυτικού τύπου δημοκρατίας,

Στο προοίμιο των άρθρων 3, 68 και 74, αλλά και περί προστασίας μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες άρθρο 49 παρ. 1 αναφέρεται:

«Η Δημοκρατία, μεριμνά για την κατάσταση και τα δικαιώματα του "σλαβομακεδονικού" λαού στις γειτονικές χώρες».

Εδώ αναφέρεται καθαρά σε πολίτες της Αλβανίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, τους οποίους τα Σκόπια θεωρούν αποτελούν «σλαβομακεδονική μειονότητα».

Παράλληλα στα επίμαχα άρθρα του Συντάγματος γίνεται λόγος για «αλλαγές συνόρων» γεγονός που αν μη τι άλλο καθιστά πρόδηλη την αλυτρωτική διάθεση των Σκοπιανών.

Και ενώ οι «Ιοί» και οι «κόρες» διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το χαρτονόμισμα, ουδείς από τους «δημοσιογράφους-ερευνητές» της ιστορίας , κάνει τον παραμικρό λόγο για τους χάρτες και το Σύνταγμα των Σκοπίων.

Ειδικά για το 2005, η «Ελευθεροτυπία» και ο «Ιός», ερεύνησαν το Σκοπιανό Ζήτημα και μας παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο (σύμφωνα με το δημοσίευμά τους) «φτιάχτηκε η κοινή γνώμη για το Σκοπιανό Ζήτημα».

Μάλιστα, στο τέλος του σχετικού άρθρου, παραθέτουν τις πηγές τους για να μας εξηγήσουν, τους «10 μύθους του Σκοπιανού» !

Στις πηγές του όμως δεν αναφέρουν καθόλου την ιστοσελίδα


Μήπως σήμερα ο «Ιός» έχει να μας πει κάτι για το Bulgarmak.org και τις θέσεις του οποίου, πιστά αντιγράφει ;;;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:
--------------


SITE ΓΙΑ ΤΑ "ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΠΙΣΤΑ !!!
ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ;;;

Πηγή:aegeantimes

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τους συντάκτες του "Ιού" έχω έρθει σε αντιπαράθεση για δημοσιεύματά τους και φυσικά αντέκρουσαν τη διαμαρτυρία μου με απάντηση του είδους "διαβάστε το τάδε βιβλίο". Οι άνθρωποι έχουν τόση προοδευτικότητα και ανεξαρτησία σκέψης που τους φτάνει να πλέξουν μαγιό με μανίκια. Ασχολούνται συνεχώς με θέματα τα οποία είναι λεπτά για τη χώρα και πάντα παίρνουν θέσεις που εξυπηρετούν τις άλλες πλευρές. Όταν παίρνω Ελευθεροτυπία, το πρώτο που κάνω πιά είναι να πετάξω τις σελίδες του "ιού"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε πρωτον -χωρις να σου κανω υποδειξη- κακιστα αγοραζεις την ελευθεροτυπια. Την συγκεκριμενη εφημεριδα αγοραζα περιπου 14 χρονια πιασμενος στο δοκανο της ..ανεξαρτητης δημοσιογραφιας [οχι σε καθημερινη βαση] ωσπου ..ηρθαν οι αλβανοι και η εφημεριδα εδωσε τα ..ρεστα της σε καθημερινη αλβανο-πλυση του εγκεφαλου των αναγνωστων της! Τιποτα δεν αλλαξε απο τοτε καθοτι επεσε στα χερια μου πριν αρκετο καιρο παλι με 2-3 σελιδες [οχι του ιου] αφιερωμενες στα '..κακομοιρα παιδια των μεταναστων και τον φασιστικο ρατσισμο των ελληνων'! Ολη η ελευθεροτυπια σαν φιλοσοφια ειναι ενας ανθελληνικος ΙΟς μοναδικο παγκοσμιο φαινομενο στα ΜΜΕ. Κατι ειχε γραφτει για αυτα τα παλικαρια του ιου και την αμερικανικη αιρεση σαιεντολογοι, για ψαξτο λιγο.