Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Α.Αιγαίου απευθύνει o νομάρχης Χίου!

Μία επιστολή της οποίας το περιεχόμενο είναι πρακτικά αδύνατον να περιγραφεί και να χαρακτηριστεί - ίσως γιατί δεν αρκούν οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας για να περιγραφεί ο πόνος που αισθάνεται κάποιος όταν νιώθει προδομένος - έλαβε σήμερα το defencenet.gr.
Ο νομάρχης της Χίου στην εν λόγω επιστολή, ευθέως … απευθύνει κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!
Απίστευτο;
Όχι, δεν υπάρχουν πια απίστευτα σ'αυτή την χώρα.

Απίστευτο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι, όπως εμείς εδώ στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το defencenet.gr, το COCKPIT κλπ που πιστεύουμε σε αυτή την χώρα. Με όλες τις συνέπειες που έχει για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή η απόφαση.

Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίνουμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη βίζα στους Τούρκους και - πριν διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή - διαβάστε το επίμαχο απόσπασμά της:

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα.

Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».

Είναι πραγματικά φορές που ο νους σταματά. Που εν πάση περιπτώσει, βρε αδελφέ, λες «Κουράστηκα. Νικήθηκα. Ας είναι να γίνει ότι θέλει ο Θεός». Γιατί απλώς δεν τα καταφέραμε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν παλέψαμε, δεν πολεμήσαμε με όλη μας την ψυχή όχι από κάστρα ή από τα πεδία των μαχών, αλλά από τα δημοσιογραφικά γραφεία – εκεί μας έταξε η μοίρα - για να φέρουμε αντάξια τον τίτλο «Έλληνας».

Αλλά όταν ο Νομάρχης ενός ελληνικού νησιού και μάλιστα της Χίου του Ντελακρουά, καλεί τους Τούρκους να εποικίσουν όχι μόνο το νησί του, αλλά όλα τα νησιά του Α.Αιγαίου, επειδή «τα νησιά γερνούν και ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει», τότε μπορεί και να μην έχει νόημα πια ο αγώνας. Φαίνεται ότι κάποιοι άνοιξαν την Κερκόπορτα και αλωθήκαμε ξανά…

Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, ούτε ρατσιστές κύριε Νομάρχα. Και βέβαια πιστεύουμε στην ειρήνη, όχι στον πόλεμο. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, χιλιάδες σελίδες, για να σας απαντήσουμε, αλλά δεν θα το κάνουμε.

Σας παραδίδουμε στη συνείδηση των Ελλήνων.

Παραθέτουμε, για την Ιστορία, ολόκληρη την επιστολή:

"Αναφορικά με δημοσίευμά σας σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου σχετικά με το θέμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά μας, όπου αναφέρετε ότι «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία», οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η ρύθμιση του ζητήματος της βίζας για τους τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των μαζικών φορέων των νομών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και του νομού Δωδεκανήσου. Είναι λογικό να ζητάμε την ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος, τη στιγμή που για τόσες άλλες χώρες έχουν γίνει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας, και ταυτόχρονα η προσέλκυση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στην δοκιμαζόμενη λόγω της κρίσης τουριστική κίνηση των νησιών μας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα. Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά τη Χίο και τα μικρασιατικά παράλια ήταν ανέκαθεν στενές και η τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας προβλέπεται να αυξηθεί εφόσον ρυθμιστεί ευνοϊκά το ζήτημα της βίζας. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας κινείται στο πλαίσιο των στόχων που θέτουμε ως νομαρχιακή αρχή για τη βελτίωση των προϋποθέσεων ανάπτυξης του νομού μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολογηθούμε για τις επιλογές μας, οι οποίες και εκφράζουν τις επιλογές των μαζικών φορέων του νομού μας, σε όψιμους υπερπατριώτες των Αθηνών.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

18 σχόλια:

πανος είπε...

Οι Χιωτες τι εχουν να πουν γι αυτο;Αν ο νομαρχης τους μεινει αλιντσαριστος,παει να πει οτι συμφωνουν με τα λεγομενα του.Οποτε ειναι αξιοι της μοιρας τους.Θα το δειξει η πορεια

Ανώνυμος είπε...

H ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ , ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ..............ΞΑΝΑ ΠΡΟΔΩΜΕΝΗ !!!! Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Γδαρσιμο το τομαρι του και να μοιρασθει σε μικρα κοματακια..Οσοι θελουνε μπορουνε να τον φανε σαν τσιγαριδα μαζι με τον τραχανα..Εγω θα προτιμουσα ενα κοματι απ το τομαρι του να το μασησω σαν μαστιχα Χιου γιατι την εχω πολυ αδυναμια παο μικρο παιδι.Κρεμαλα σε ολους τους προδοτες!Δεν παει αλλο!!!
Υ.Γ
Θα ηθελα να δωσω μια ιδεα για ολους τους Ελληνες..Ας κρεμασουμε ολοι μια σφυριχτρα στο λαιμο και καθε φορα που θα βλεπουμε καποιο λαμογιο να ξεσηκωνουμε τον κοσμο με τα σγυριγματα..Θα παθαινουνε ψυχικο ταρακουλο καθε φορα που θα ακουγονται οι σφυριχτρες..Αν μας δοθει βεβαια η ευκαιρια να σπαμε και κανα πλευρο για να μαθουνε οτι τα εχουμε παρει στην κρανα!!!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ είπε...

http://www.dailymotion.com/video/xd6kqw

YpoPolemarchos είπε...

Πρεπει να πληρωσει κι΄αυτος οταν θα ερθει η ωρα, και να γιγουραρει αναμεσα στους αλλους προδοτες στα μελλοντικα βιβλια ιστοριας.
τερμα

Ανώνυμος είπε...

Πάντα το συμφέρον πανω απ' όλα. Ντροπη του κυριου Νομάρχη, ήταν να επισκευτώ την Χίο αλλα το ματαίωσα υστερα και απο τον αντιγραφο του πίνακα.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους.

re paidia ti lete?? malon den exete katalavei to arthro sosta!

edo leei poli apla pos kamia visa den einai empodio gia kanenan oste na paei na meinei monima se ena alo meros, vgazei mia visa kai erxete, i visa den sozei kanena kratos apo tin ksenofovia

DEN leei katargiste tin visa oste na kataklistoume apo tourkous!

kai meta milaei me sarkasmo legontas pos kati tetio tha eprpee na eksetastei thetika, diladi an kapioi tourkoi theloun na figoun apo tin mizeri xora tous kai na erthoun na meinoun sta dika mas nisia pou dipsoun gia zoi den tha prepei na tous empodisoume, sti xora mas erxonte skandinavoi alvanoi aggloi marokinoi kai tosoi aloi, tous tourkous giati tous fovomaste? afto lei

den leei doste tin xio stous tourkous, leei diefkolinete tous an theloun na erthoun edo eite monima eite san touristes

sto kato kato den iparxei pouthena kanenas nomos pou na apagorevei anthropous apo allo ethnos na erthei kai na zisei monima stin ellada


oson afora se kapio simeio tou keimenou tou xtesinou pou leei giati enas torukos na erthei edo pou eimaste 50% akrivoteroi, o logos einai aplos, ego giati pao se ena allo kratos kai ksodevo mesa se 10 meres osa den exo ksodepsei mesa se 1 mina?? epidi eimai touristas vre aderfe, kai thelo an to efxaristhitho!!! epidi kano diakopes se ena alo kratos kai as einai akrivotero!

skeftite ligo afta pou egrapsa,,, kai min ksexnate pos afta pou eipe o nomarxis mas (xiotis eimai) einai apantisi profanos se poly afstirous elenxous pou tou zitithikan... edo den exoume tourismo kala kala, elenxous tha kanoume??

Ανώνυμος είπε...

eiste vathia nixtomenoi oloi oi "ellinares"!

re pate kala? kserete na diavazete ellinika?

o nomarxis den mas leei na min tethoun ta themata ethnikis asfaleias se isxi, alla den einai dinaton na iparxoun kai tosoi poloi elenxoi otan i xios dipsaei gia tourismo, den tha pathoume tpt oute tha kataklistei i xios apo tourkous an ksafnika mia mera den einai aparetiti i visa,,,

siga gia 2-3 meres pou erxonte theloun kai visa?, den einai i al kainta oi touristes,,,,

kai pistevo ekei pou leei na ksanaskeftoume tin monimi metegkatastasi tous

Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει,
ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά
και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας,
του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας.

tha ithela poly na matho se pion sxoliasm anaferete kathos fenete pos afto to keimeno einai apantisi se kati pou eipothike/graftike apo alon...

ΘΕΑΝΩ είπε...

Τα εχω χαμένα με όσα διαβάζω,μήπως τελικά έχουμε στην πατρίδα μας κρυπτομουσουλμάνους και δεν το γνωρίζουμε;Και το υποχρεωτικό σχολείο να τελείωνε καποιος τελοσπάντων θα ειχε μάθει τα βασικά απ την ιστορία μας!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

re paidia giati trogeste??
apo pote einai thema ethnikis asfaleias to gegonos oti erxonte tourkoi me to karavaki sti xio kai to oti pame kai emeis apnanti etsi na doume pos einai?? giati afto to mikro taksidaki na einai thema ethnikis asfaleias??

Ανώνυμος είπε...

Theano an kserame to keimeno sto opoio dinei apantisi mafton ton tropo o vouleftis tote tha mporousame na krinoume kalitera...
kanenas xiotis den einai kriptomousoulmanos.
alla oxi na tithete thema ethnikis asfaleias an theloun touristes apo apenanti na erthoun edo, i kai to antitheto. giati profanos kati tetio exei eipothei

Ανώνυμος είπε...

tosa xronia pigenoerxete to karavaki sto tsesme kai smirni kai pigenoerxonte touristes!
giati ksafnika tithete thema ethnikis asfaleias? egine tpt?

Ανώνυμος είπε...

pou diavasate oti o nomarxis leei oti den exei provlima na kataklistei i xios apo tourkous re???

afti einai i epistoli tou

Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Π.Λαμπρινούδης.

Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.

ta peri ethnikis asfaleias ta prosthese to defencenet,gr epidi den goustarei tourkous oute gia touristes

pia themata ethnikis asfaleias prokiptoun?? tha mas valoun vmpompes oi touristes??

Ανώνυμος είπε...

PAIDIA AFTI EDO EINAI I EPISTOLI!
AN ESAS SAS FENONTE PARAKSANA TA OSA ANAGRAFONTE PAO PASO,, DEN GRAFEI MESA TIPOTA GIA NA KATAKLISTEI I XIOS APO TOURKOUS KAI VLAKEIES!!
AFTA TA SXOLIA PROEKIPSAN APO TIN KAKOPROERETI KRITIKI TOU DEFENCENET.GR

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό η αξιοποίηση της ροής επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία προς τα νησιά μας, αποκτά ουσιαστική σημασία. Ωστόσο, η υποχρέωση έκδοσης τουριστικής βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες λειτουργεί αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων, στερώντας τελικά από τα νησιά έναν πολύτιμο πόρο τουριστικής ανάπτυξης.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα, θα παρακαλούσα στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στη χώρα μας, να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης της τουριστικής βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, για τις αυθημερόν επισκέψεις.

Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη σημασία του θέματος και ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Ανώνυμος είπε...

Την επιστολή την έχει η ανάρτηση. Και όσοι έχουν μάτια βλέπουν και καταλαβαίνουν τι εννοεί ο δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Ελεος ρε δικηγόρε του νομάρχη. Δεν είμαστε στραβοί. Βλέπουμε καλά ακόμα και έχουμε σώας τας φρένας.

Ανώνυμος είπε...

kalispera!!

Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους.

enoite! den tha gemisoume tourkous epidi tha katargithei an katargithei i visa! siga! pios exei teties fovies?? den ginonte afta ta pragmata.

to zoumi einai stin epistoli pros ton prothipourgo, i apantisi pros to defencenet.gr einai diforoumeni kai mporei efkola na pareksigithei.

den mporo na katalavo to defencenet.gr giati paraksigithike? i epistoli pros ton prothipourgo einai mia xara kai safis,,,

ti lete eseis re paidia?? i mipos ego den piano kala to noima?

Ανώνυμος είπε...

αν δεν ξεσηκωθουν οι χιωτες και οι αλλοι νησιωτες τοτε να επικοιθουν...