Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΕΞΩ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!Γερμανία: Τουρκικής καταγωγής υπουργός προκαλεί αντιδράσεις

Μια μουσουλμάνα πολιτικός η οποία επελέγη για μια σημαντική θέση σε κρατιδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία αντιμετώπισε θύελλα επικρίσεων μετά την δήλωσή της ότι οι σταυροί, το γνωστότερο χριστιανικό σύμβολο, πρέπει να απομακρυνθούν από τα δημόσια σχολεία.

Μέσω εκπροσώπου της, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση της Αϊγκιούλ Εζκάν, 38 ετών, μέλους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ. Η Εζκάν πρόκειται να ορκιστεί αύριο Τρίτη υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Εζκάν πρότεινε οι σταυροί και τα κεφαλομάνδηλα, καθώς και άλλα θρησκευτικά σύμβολα, να απαγορευθούν από τις τάξεις των κοσμικών σχολείων. Οι σταυροί εξακολουθούν να αναρτώνται στους τοίχους σχολείων σε περιοχές όπου ο Καθολικισμός είναι πολύ ισχυρός--πιο σπάνια στα σχολεία στις πόλεις.

Στο Ανόβερο, όπου αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα, η Εζκάν ζήτησε συγγνώμη από τους βουλευτές του CDU στην κρατιδιακή βουλή και δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει τόσο θόρυβο. Ο νέος της επικεφαλής, ο κρατιδιακός πρωθυπουργός Κρίστιαν Βουλφ, είπε ότι της έχει εμπιστοσύνη.

"Θα είναι υπουργός πρώτης τάξεως", δήλωσε. "Η Εζκάν αποδέχεται ότι οι σταυροί είναι καλοδεχούμενοι στα σχολεία στην Κάτω Σαξονία".

Η Εζκάν - Γερμανίδα υπήκοος γεννημένη στο Αμβούργο - είναι η πρώτη πολιτικός Τουρκικής καταγωγής που αναλαμβάνει υπουργός σε οποιοδήποτε επίπεδο της Γερμανικής ομοσπονδιακής δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οποία ειρωνία: μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) να θέλει να απομακρυνθούν οι χριιστινικοί σταυροί... Θρασύτατο μογγολικό υβρίδιο. Κτήνη Τούρκοι Μογγόλοι!!!!