Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

Στις 14 Μαϊου έρχεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν, συνοδεία 10 υπουργών (η νέα μας κυβέρνηση;), για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό "μας"(;), ώστε να συζητήσουν "για όλες τις εκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών"

Hurriyet Daily News

"In advance of Prime Minister Erdoğan’s official visit to the Greek capital Athens on May 14, no progress should be expected. But the visit could trigger a new process suggesting a comprehensive approach to all existing feuds between Turks and Greeks, including the Cyprus conflict. In the meantime, a serious and comprehensive crisis management is needed on the island."

"Κατά συνέπεια της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα στις 14 Μαϊου, καμιά πρόοδος δεν πρέπει να αναμένεται. Αλλά η επίσκεψη μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα διαδικασία, προτείνοντας μια συνολική προσέγγιση για όλες τις υπάρχουσες διαμάχες μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Στο μεταξύ, μια σοβαρή και συνολική διαχείριση κρίσεων χρειάζεται στο νησί"
14-15 Mαίου στην Αθήνα ο Τ. Ερντογάν για συζήτηση εφ'όλων των τουρκικών διεκδικήσεων

Στις 14 και 15 Μαΐου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, συνοδευόμενος από 10 υπουργούς της κυβέρνησής του, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην πρώτη σύνοδο του νεοσυσταθέντος Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. H επίσκεψή του θα έρθει την επαύριο ή τις ημέρες που θα έχει αποφασιστεί η πρσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και υπολογίζεται από την κυβέρνηση ότι το πακέτο παραχωρήσεων στην Άγκυρα θα πέράσει σε δεύτερη "μοίρα."

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινές δηλώσεις που έκαναν στο Ταλίν της Εσθονίας, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Ο Α.Νταβούτογλου χαρακτήρισε την επερχόμενη επίσκεψη "ιστορικής σημασίας" για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι θα ανοίξει νέα εποχή και στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.
Ήδη εκφράζονται φόβοι ότι έχουν προσυμφωνηθεί παραχωρήσει στην Άγκυρα στο πλαίσιο των όσων είχε αποδεχθεί η κυβέρνηση Σημίτη στην Μαδρίτη, περί "ζωτικών συμφερόντων τη Τουρκίας στο Αιγαίο".
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Δ.Δρούτσα στη γείτονα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τη χαρακτήρισε εξαιρετική και μιλώντας για την απόφαση σύστασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας έκανε λόγο για σημαντικά πρακτικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από 10 υπουργούς -μεταξύ αυτών οι υπουργοί Οικονομίας, Εξωτερικού Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ενέργειας, Μεταφορών, Παιδείας και Περιβάλλοντος- που θα μετάσχουν στην ορώτη Σύνοδο του Συμβουλίου.
«Είμαι πολύ ευτυχής που ανακοινώνω αυτό σήμερα από το Ταλίν . Είναι καλά νέα για τις δύο χώρες, για το μέλλον της περιοχής μας και για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που δίνουν τα διεθνή φόρα για να συναντηθούμε», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
«Ασφαλώς θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός η επίσκεψη, καθώς και η αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις των δύο χωρών, στις διαβουλεύσεις και στη συνεργασία», πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας και κατάλεηξε: «Σας περιμένουμε και προσβλέπουμε σ΄αυτή την επίσκεψη».


Η διχοτόμηση του Αιγαίου και η συνδιαχείριση του ελληνικού πλούτου του Αιγαίου κυκλοφορεί συνεχώς σαν φήμη, κάτι που αποτελεί ένδειξη πως πρέπει πλέον να το αναμένουμε. Άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου μας το δήλωσε ξεκάθαρα, "έχουμε απωλέσει την ελευθερία μας". Να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του "ηγέτη" της χώρας την εθνική μας κυριαρχία την έχουμε απωλέσει εδώ και μήνες, εξ ου και η παράδοση της χώρας σε ξένους διοικητές.

Προτείνω στις 14 και 15 Μαϊου που ο κ. Ερντογάν θα έρθει, για να παραλάβει τα "κλειδιά" του Αιγαίου, όλοι όσοι ενδιαφέρονται ακόμη για τον τόπο τους να βγάλουν τη σημαία στο μπαλκόνι (δεν είναι ντροπή να αγαπάς τη χώρα σου και την ελευθερία σου - μην ακούτε τους υπαλληλίσκους, αυτή έχουν χάσει την ελευθερία τους εδώ και δεκαετίες, την έχουν πουλήσει στα αφεντικά τους, γι' αυτό και φθονούν τους υπόλοιπους). Επίσης, στις 10 το βράδυ πάλι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να σβήσουν τα φώτα του σπιτιού τους για μια ώρα, την ώρα της Ελλάδας, όπως χιλιάδες από μας, υπακούοντας στο πρόσταγμα των καναλιών και των διασημοτήτων έκαναν για τη γη.


Νομίζω πως και "αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας" της Ελλάδας αξίζει μια ώρα απ' το χρόνο μας. Ας δείξουμε έστω μ' αυτόν τον απλό, φαινομενικά ασήμαντο τρόπο, την αντίθεσή μας στη δουλεία που μας επιβάλλουν, την αντίθεσή μας στα σχέδιά τους, την αντίθεσή μας στην παραγκώνισή μας από όλες τις μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ας δείξουμε την αγάπη μας για τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, για τη Θράκη που θα δοθούν βορά στην απληστία των αφεντικών του πλανήτη και των παλλακίδων τους, και για όσες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να ακολουθήσουν και για τους συμπατριώτες μας που ζουν εκεί. Ας δείξουμε για μια φορά πως η αξιοπρέπειά μας δεν είναι αυτή που κουρέλιασαν και κουρελιάζουν οι πολιτικοί μας. Ας δείξουμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας, όχι το ταμείο προς κάλυψη των λωβητούρων των πολιτικών μας. Ας δείξουμε ότι "τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα".

Εγώ θα το κάνω. Άλλωστε εδώ και καιρό έχουμε πένθος, πεθαίνει η Ελλάδα και οι Έλληνες Γιατί η Ελλάδα είναι οι άνθρωποί της, είμαστε όλοι εμείς: τα ελαττώματά της είναι τα δικά μας και οι αρετές της είναι οι δικές μας...

Φ. Χ. Γιαπουτζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: