Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑ 25 ΔΙΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο SOROS ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ!

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε.... !!!!

Δεν ενέκρινε ο SOROS την λύση αυτή , γιατί ΔΕΝ θα κερδοσκοπούσε, οπότε ΔΕΝ έγινε!

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!

Από το Καστελλόριζο απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε υψηλά ποσοστά.

Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν.

Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως:

The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece's decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters).

Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου:

[Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας.

Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία).

Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου.

Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια.

Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου:
η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις,
όχι δάνειο
και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%,
το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε....

Π.Α.
http://ksipnistere.blogspot.com/

Διαβάστε σχετικά:
Ενα 48ωρο του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα Ποιους είδε (Σπέκχαρντ και άλλους), πού πήγε και τι αντιδράσεις προκάλεσε


1 σχόλιο:

YpoPolemarchos είπε...

Να σημειώσω οτι αυτο δεν ειναι ακριβές αλλα περισσοτερο φημολογια.
Οι Κινεζοι δεν δινουν στον αγγελο τους νερο, εμας θα προσεξουν; Να προσεχουμε λιγο τι λεμε. Ενα παραδειγμα, μπηκαν σε χωρες της Αφρικης και τις γδυνουν τελειως και οχι μονο τις γδυνουν αλλα περνουν και τις δουλεις των ντοπιων που μεναν. Στην Αλγερια για παραδειγμα με περιπου 50% ανεργεια εκει που πηγαν Κινεζοι πηραν και τισ μονες δουλεις που μεναν στους Αλγερινους, χαμαλικι και οικοδομη και τα δωσαν σε δικους τους που δουλευουν σαν μηρμυγκια.
Οσο για τους Ρωσους, μπορει να μας υποστηριζαν καποτε αλλα τωρα τον Γιωργακη τον ξαποστειλαν γιατι ξερουν ποιος ειναι.

Θελω να πω, στην απογνωση μας μην ανοιξουμε και αλλες κερκοπορτες κατα λαθος.