Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Aναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με ψεύτικο βιογραφικό;

"Χαμένος στην μετάφραση" ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας - "Καθηγητής" με εισαγωγικά

Θέμα ηθικής τάξεως ανακύπτει για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από τα όσα δημοσιεύει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Το «πουλέν» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πολιτικός που διαβουλεύεται μυστικά με το «γεράκι» της Τουρκίας, τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, εν πάση περιπτώσει ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, εμφανίζεται από την «Κ.Ε.» να έχει ... «ανακριβές βιογραφικό» - για να το πούμε κομψά και διπλωματικά... Ας δούμε το σημείωμα της Βασιλικής Σιούτη:

«O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, εμφανίστηκε στην πολιτική ως καθηγητής Πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής».

Το Πανεπιστήμιό του, όμως, τον εμφανίζει ως απόφοιτο χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή.

Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικό.

Και εδώ γεννάται άλλο ερώτημα, καθώς ο ίδιος δήλωνε (στα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις) ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα «Την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην ερώτηση της «Κ.Ε.» ο Δ.Δρούτσας, απάντησε ότι το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στην μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει αλλά δεν το έχει καταθέσει στο Πανεπιστήμιο.

Εμείς θα προσθέταμε ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο ακριβείς».

Εμείς θεωρούμε ότι αν τα πράγματά είναι έτσι όπως τα γράφει η "Κ.Ε." οι εξηγήσεις που έχει δώσει ο συμπαθέστατος, κατά τα άλλα, Δ.Δρούτσας, δεν είναι αρκετές...

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: