Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους

Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.

Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.

Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...

Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...

Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Για λόγους δεοντολογίας παραθέτουμε παρακάτω και τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την χθεσινή απεργία:

«Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ’ εντολήν του οποίου η Κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής.

Αυτό έγινε παρ’ ό,τι έχω δημόσια δηλώσει κατ’ επανάληψη την πρόθεση της Κυβέρνησης –όχι μόνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών- να αποκαταστήσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων. Αυτό επαναλήφθηκε μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, ως κοινή επιθυμία και θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Είναι, όμως, εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους.

Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας.

Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».

Ο σχολιασμός δικός σας...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε δούλεψε ο "κύριoς δηλώσας" για να νοιωσει τον πονο να σου κλεβουν το μοχθο σου? Πότε πρόσφερε στον τόπο για να νοιωσει τον πονονα σου προσβαλουν την προσφορα σου?
Απλα αξιολυπητος!

Ανώνυμος είπε...

πότε ήταν η τελευταία μείωση μισθού του εν λόγω κ.Βενιζέλου?
δείχνει ότι υποφέρει και πεινάει, ότι ζεί με ψίχουλα..απο τα κουστούμια του να πάρεις?απο το πάχος του να πάρεις?
δεν μπορώ να δεχθώ ότι πρέπει να συνδράμω στο χρέος της χώρας, όταν αυτοί οι ίδιοι που χρέωσαν την χώρα, μια με τα δάνεια, μια με τις μίζες, μια με το χρηματηστήριο, μια με τα ολυμπιακα εργα που τωρα σαπιζουν και μια τώρα (τους 4 πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης, τα ιδιωτικά τζετ πήραν 1.000.000 ευρώ για να μεταφέρουν βουλευτές/υπουργούς/υφυπουργούς και το συνάφι..1.000.000 κόστισε η ιστοσελιδα της βουλής, 1.500.000 ευρω παίρνουν οι βουλευτες για αγορα pc, και χίλια δυο ακομη...) ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ.δεν ξέρει κανείς νομίζετε, τις εταιρείες που υπερτιμολόγισαν τα ολυμπιακά έργα και τα πληρώσαμε τρείς φορές πάνω?δεν ξέρει κανείς τους, ποιά εταιρεία κατασκεύασε την ιστοσελίδα?δεν ξέρει κανείς τους ποιά εταιρεία (προμηθεύετε) και προμηθευει στα πολιτικά στελέχη υπολογιστές έναντι 1.500.000 ευρώ?ή μήπως δεν ξέρει κανείς ποιά άτομα τσέπωσαν τα λεφτά του χρηματηστηρίου?
όχι, όσο όλα αυτά τα άτομα παραμένουν ατιμώρητα, χωρίς ΔΙΚΗ, χωρίς να πληρώσουν αυτά που πήραν, εγω αρνούμε να μπώ στο τρυπάκι του "δημόσιου χρέους".

Ανώνυμος είπε...

Με την ιδια λογικη αυτη η ιδιοφυια ο Βενιζελος να προτεινει ολοι οι στρατιωτικοι να εργαζονται δωρεαν, αφου το κανουν για την Πατριδα. Ως πολιτικος θα επρεπε να ξερει οτι οι παπαριες που λεει ειναι αντισυνταγματικες.
Σαν δεν ντρεπεται λιγο να εκμεταλλευεται τα πατριωτικα αισθηματα των πιλοτων μας το παχυδερμο. Αφου μιλαει για πατριωτισμο γιατι δεν χαριζει εκεινος στο κρατος τα 11.000 ευρω που παιρνει καθε μηνα?

NikiforosUranos είπε...

'Αλτ
Κάτω τα χέρια κλέφτες λωποδύτες απο τις ΕΔ \ΠΑ \Χειριστές.
Πέστε μας ποιός υπέγραφε δάνεια όταν χρήματα "τρέχαν" από προγράμματα και ιδιωτικοποιήσεις? Γιατί;
Πέστε μας ποιοί ήταν οι πρωθυπουργοί \Υπουργοί της "αέναης" ανάπτυξης (μέχρι προχθές)?
Παραδεχτείτε επιτέλους ότι κυνοβουλευτιζόμενοι, όλοι σας, είστε ψεύτες και χαραμοφάηδες!
Τώρα ψαλιδίζοντας το ξεροκόμματο του αγρότη ή την αξιοπρέπεια του (Ι), ζητάτε την "θυσία" μας για να συνεχίσετε την "χρηματοδότηση" των κάθε λογής λαμόγιων σας, και αυτό μέσω πολιτογραφημένων αλλοδαπών, ούτε καν Ελλήνων!
Βάλτε τους ΣΔΟΕδάδες σας στα περιουσιακά σας και αν αυτά συμβαδίζουν με τίς αποδοχές σας (πούναι το Θείον Βρέφος?) να με χέ...ε (Παρακαλώ όχι Βεν & Παγκ).
Το τωρινό "Δάνειο" γιατί το λέτε "βοήθεια";
Σε "ολομέλεια" πρέπει νά σας "χαιρετήσει" ένα Α-7, διαφορετικά θα σας χαιρετήσει κάποια στγμή ο λαός (βλέπε Τσαουσέσκου).

Νικιφόρος Ουρανός.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΟΙ ΑΠΛΑ, ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ...
ΑΥΤΟΙ ΟΙ Υ Π Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι,
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ.