Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Ψυχική -ενεργειακή εικόνα ενός μοναχού αποτυπώθηκε σε φωτογραφία, που έβγαλαν σε μεσαιωνικό κάστρο


Οσοι πιστεύουν στο υπερφυσικό, γνωρίζουν ότι οι κάμερες μπορούν να "πιάσουν" πράγματα που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.
Σε φωτογραφία που τραβήχτηκε στο μεσαιωνικό κάστρο Eynsford , στο Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμφανίζεται στο φόντο, μια παράξενη φιγούρα.
Ο φωτογράφος είδε έκπληκτος αυτη τη φιγούρα, που μοιάζει με μοναχό και δήλωσε ότι δεν υπήρχε κανένας εκεί, όταν ο φακός του αποθανάτισε την εικόνα.
Ο 50χρονος (πατέρας δυο παιδιών)  Jon Wickes επισκέφτηκε με το 12χρονο γιο του Harry, το Eynsford, γιατί ο μικρός μελετούσε μεσαιωνικά κάστρα στο σχολείο. Εκεί έβγαλαν μερικές φωτογραφίες, που όταν τις εμφάνισαν, είδαν έκπληκτοι στο φόντο μιας φωτογραφίας, τη σκοτεινή φιγούρα ενός μοναχού.
Αμέσως έψαξαν στο web και διάβασαν για μυστηριώδεις θεάσεις ενός μοναχού φάντασμα στην περιοχή.
Είναι πιθανόν, αυτός ο μοναχός να είναι ο ιππότης William de Eynsford. ΄Εκτισε το κάστρο, μετά τη Νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας, που έγινε το 1066.
Αργότερα γύρω στο 1130, ο Eynsford έγινε μοναχός στο Canterbury, σύμφωνα με το British History Online.
Η Daily Mail αναφέρει ότι, ο Wickes πόσταρε τη φωτογραφία σε ένα  online paranormal group για να ακούσει την άποψή τους.
  Μερικά μέλη της ομάδας σκέφτηκαν ότι ίσως υπήρχε μια τρύπα στον τοίχο, αλλά άλλοι που πήγαν να ελέγξουν την τοποθεσία, είδαν ότι, πραγματικά δεν υπήρχε καμια τρύπα σε εκείνη τη συγκεκριμένη θέση.
τη φωτο εξέτασε επίσης ο 44χρονος ερευνητής Alan Tigwell, (paranormal investigator)
όπως αναφέρεται στη Daily Mail:  ο Alan Tigwell είπε "πήγα στο μέρος αυτό δυο φορές την περασμένη βδομάδα, το πρωί όταν άνοιξε και αργότερα, για να βεβαιωθώ αν υπήρχε κάτι σε εκείνους τους τοίχους, που να εξηγεί την εικόνα στη φωτο.
Το συμπέρασμά του: "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπήρχε τίποτα στο ίδιο το κάστρο που θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την εικόνα", είπε σύμφωνα με τη Mail.
"εγώ δεν μπόρεσα να βρω οποιαδήποτε πληροφορία για έναν μοναχό, που φέρεται να στοιχειώνει το κάστρο."
στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμη πληροφόρηση σχετικά με μεταφυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο Eynsford.
έχω βρει μόνο μια αναφορά, στον ιστότοπο GreatBritish Ghost Tour που λέει ότι «το κάστρο φημίζεται ότι είναι στοιχειωμένο»,
Μάρτυρες ανέφεραν ένα ιδιαίτερα κρύο σημείο, όταν έκαναν χωματουργικές εργασίες στην κενή τάφρο.
σχετική αναφορά
http://www.greatbritishghosttour.co.uk/Pages/England/Kent/Eynsford.html
και μια πιθανή " White Lady sighting"  σε ένα website που ονομάζεται "The Paranormal Database"
http://www.paranormaldatabase.com/kent/kentdata.php?pageNum_paradata=3&totalRows_paradata=255

στο Ηνωμένο Βασίλειο αφθονούν  θαυμάσια κάστρα - από αρχοντικές βασιλικές κατοικίες μέχρι τα ρομαντικά ερείπια. Πολλά φιλοξενούν φαντάσματα και θρύλους
http://www.greatbritishghosttour.co.uk/Pages/creepycastles.html
Οι λευκές κυρίες (White Ladies)- οι οποίες μερικές φορές είναι γνωστές και ως Women in White ή Weeping Women - είναι ιδιαίτερα είδη πνευμάτων. Συνήθως σχετίζονται με προσωπικές τραγωδίες: Ένα χαμένο παιδί, ένας πεθαμένος εραστής, τέτοια πράγματα.
Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν οποιεσδήποτε ιστορίες που να σχετίζονται με κάτι, που θα μπορούσε να εξηγήσει την παρουσία Λευκής Κυρίας στο Κάστρο του Eynsford.
*****************************************
Ο Alan Tigwell ερευνά την υπερφυσική δραστηριότητα για πάνω από 20 χρόνια, μάλιστα αναφέρεται ως Συντονιστής Διερεύνησης του Ghost Club, για το Kent. (σε ένα άρθρο, του 2002, σχετικά με τον ιστοχώρο του Ghost Club)
http://www.ghostclub.org.uk/winter02.htm
το Ghost Club ιδρύθηκε το 1862 και είναι ένας από τους παλαιότερους οργανισμούς έρευνας για παραφυσικά φαινόμενα στον κόσμο.
Ο Tigwell δεν βρήκε τίποτα στην ιστορία του κάστρου που να δείχνει ότι, ένας μοναχός έζησε ποτέ εκεί - ούτε καν ο William de Eynsford. (το Canterbury, όπου ο Eynsford φαίνεται να έγινε μοναχός, είναι περίπου 50 μίλια μακριά από το κάστρο Eynsford.)
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν βρήκε στοιχεία στην ιστορία του κάστρου, που να μαρτυρούν ότι έζησε εκεί ένας μοναχός. Πιστεύει ότι, μία από τις οικογένειες που έζησαν εκεί, είχε ένα γιο που έφυγε για να γίνει μοναχός, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται.
Η English Heritage, που διαχειρίζεται το κάστρο του Eynsford, δεν θέλησε να σχολιάσει.
******************************

ο Jon Wickes που έβγαλε την μυστηριώδη φωτογραφία δήλωσε ότι είχε μια "near-death experience" το 1995 που μπορεί να συνδέεται με πολλά παράξενα πράγματα που του συνέβησαν τις δεκαετίες που ακολούθησαν. «Είχα μερικές υπερφυσικές εμπειρίες στο παρελθόν», είπε στην Daily Mail .
"είχα ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1995, πέθανα και επανήλθα στη ζωή"
"όταν πέθανα συνέβη κάτι παράξενο, είδα τον παππού μου να μου λέει να γυρίσω πίσω, στην άλλη πλευρά"ο Wickes φαίνεται να έχει μια ρεαλιστική άποψη για τις εμπειρίες κοντά στο θάνατο, γενικότερα.
στις δηλώσεις του, πρόσθεσε: "δεν ξέρεις ποτέ. ΄Ισως να συνέβη επειδή μου είχαν δώσει αρκετή μορφίνη"
********************************************
 φαίνεται ότι η ζοφερή φιγούρα θα μπορούσε να είναι το φάντασμα του αρχαίου ιδιοκτήτη του κάστρου. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, ο ιππότης William De Eynsford κατέλαβε το κάστρο το 1130, για να αποσυρθεί και να γίνει μοναχός.


πηγές
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5307729/Ghostly-black-monk-appears-picture-castle.html

https://www.bustle.com/p/a-tourist-took-a-picture-of-a-creepy-figure-at-a-uk-castle-that-even-paranormal-investigators-cant-explain-8016004

Αλλά τι είναι ένα φάντασμα ή ένα poltergeist? τι τα προκαλεί? Πως υπάρχουν? γιατί άλλοι άνθρωποι τα βιώνουν  και άλλοι όχι?

Τα φαντάσματα δεν είναι το ίδιο με τα ανθρώπινα πνεύματα.΄οταν κάποιος βλέπει ένα φάντασμα, αυτό που βλέπει πραγματικά είναι μια ψυχική, ενεργειακή εικόνα που έχει
"προγραμματιστεί" στα ψυχικά πεδία δραστηριότητας που περιβάλλουν τους ίδιους τους τοίχους και την ατμόσφαιρα ενός κτιρίου.

ένα φάντασμα δεν είναι ένα αληθινό ανθρώπινο πνεύμα που κάνει μια επίσκεψη. είναι απλά μόνο ένα ψυχικό στιγμιότυπο "psychic snapshot"  Πολλα "hauntings" συμμορφώνονται με αυτό το μοτίβο. Τα φαντάσματα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με τον τρόπο που οι άνθρωποι με ζωντανό πνεύμα μπορούν.
ένα φάντασμα είναι μια ψυχική "εικόνα" του π.χ. αποθανόντος πατέρα σας που "επιπλέει" στην ατμόσφαιρα, δεν είναι η πνευματική παρουσία του πραγματικού αποθανόντος πατέρα σας, που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.
Δυστυχώς πολλά διάμεσα δεν έχουν μάθει την τέχνη της αναγνώρισης της διαφοράς, μεταξύ των τρόπων σκέψης και των πραγματικών πνευματικών οντοτήτων και συνεπώς το έργο τους μπορεί να συγχέει τους ερευνητές.

Η Γερμανική λέξη poltergeist σημαίνει θορυβώδες (ή ταραγμένο) πνεύμα, αλλά οι περισσότερες αναφερόμενες περιπτώσεις poltergeist αποδεικνύονται άσχετες με αυτή τη δραστηριότητα. Υπάρχει άγνοια σχετικά με τα ψυχικά φαινόμενα και όταν οι άνθρωποι αναφέρουν την υπερφυσική κίνηση οικιακών αντικειμένων, συχνά υποτιμούν λανθασμένα ότι είναι "στοιχειωμένοι" από ένα ενοχλητικό πνεύμα.
Η υπερφυσική κίνηση των αντικειμένων, που συχνά αναφέρεται ως τηλεκίνηση, δεν προκαλείται από ένα poltergeist, αλλά από μια συσσώρευση φυσικών ψυχικών ενεργειών που έχουν εκδηλωθεί αυθόρμητα στην ατμόσφαιρα από φυσικούς ανθρώπους που ζουν στο σπίτι.
Στην εφηβεία οι νέοι συχνά αποβάλλουν τεράστιες ποσότητες ψυχικής ενέργειας.
Πριν από την έρευνα οποιασδήποτε poltergeist δραστηριότητας, πρέπει να αναζητήσουμε είτε έναν νεαρό που περνά από την εφηβεία, είτε μια εξαιρετικά τεταμένη ή δυστυχισμένη συναισθηματική σχέση, που μπορεί επίσης να εκπέμψει αυτές τις ισχυρές ψυχικές ενέργειες.
Τα πραγματικά poltergeists, ή οι ταραγμένοι επισκέπτες από τον άλλο κόσμο, είναι σπάνια φαινόμενα. Αλλά κάθε φορά που υπάρχει μια γνήσια υπόθεση, το ανήσυχο πνευματικά άτομο, μπορεί να μετακινήσει φυσικά αντικείμενα, αντλώντας από τις ψυχικές ενέργειες που βρίσκονται στην περιοχή και αυτές εκπέμπονται συνήθως από φυσικούς ανθρώπους ή από την ψυχικά φορτισμένη ατμόσφαιρα του κτιρίου.
Παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να "δει" ένα ψυχικό διάμεσο τη μορφή σκέψης ενός άλλου ανθρώπου, να εμφανίζεται ως κινούμενη ψυχική εικόνα που αποτυπώνεται στα ενεργειακά πεδία του δωματίου.
Τα ψυχικά διάμεσα πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν τις εντυπώσεις σκέψης που προέρχονται από τους ανθρώπους που ζουν στον άλλο κόσμο και να τις διαχωρίζουν από τις ψυχικές εικόνες τους, που φθάνουν από ανθρώπους που είναι ακόμα ζωντανοί στη γη.
Σε μια πραγματικά στοιχειωμένη περιοχή, υπάρχει πάντα μια σοβαρή αίσθηση κατάθλιψης.
Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε εάν υπάρχουν ζώα στην περιοχή που ερευνούμε για υπερφυσική δραστηριότητα. Το είδος τους αλλά και την πιθανή περίεργη συμπεριφορά τους. Οι σκύλοι μπορεί να γαβγίζουν σε κάτι αόρατο, να φοβούνται χωρίς εμφανή λόγο, ή να αρνούνται να μπουν σε έναν χώρο, όπου συνήθως μπαίνουν. Οι γάτες μπορεί να φαίνεται πως «παρακολουθούν» κάτι που διασχίζει το δωμάτιο. Τα ζώα έχουν μεγαλύτερη αισθητική οξύτητα από τους ανθρώπους και πολλοί ερευνητές εικάζουν πως έχουν και πιο σαφείς παραψυχικές δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: