Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Χιλιάδες νυχτερίδες πεθαίνουν από τον καύσωνα στην Αυστραλία, ο εγκέφαλος τους βράζει, παθαίνουν σύγχυση και πέφτουν από τα δένδρα, στο έδαφος
Αυστραλία, Χιλιάδες νυχτερίδες  πέφτουν νεκρές στο έδαφος
Καθώς το βόρειο ημισφαίριο ξεπαγώνει από ένα ρεκόρ παγετού, το νότιο ημισφαίριο αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό κύμα καύσωνα.
κοντά στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, Φρουτοφάγες νυχτερίδες, γνωστές ως ιπτάμενες αλεπούδες (ή ιπτάμενοι κηπουροί) πέφτουν από τα δένδρα και πεθαίνουν.
Το είδος αυτής της νυχτερίδας (flying fox ή fruit bat), είναι απαραίτητο για να διατηρείται υγιές το περιβάλλον.
Οι νυχτερίδες πετούν τη νύχτα και αναζητούν  δένδρα με νόστιμα φρούτα ή λουλούδια με νέκταρ.
Διάφορα είδη φυτών εξαρτώνται από αυτές τις νυχτερίδες για την επικονίαση των λουλουδιών τους και το διασκορπισμό των σπόρων τους.
Αυτές οι νυχτερίδες δεν είναι όμοιες με τα άλλα είδη, δεν βρίσκουν την τροφή τους με ηχοεντοπισμό, αλλά με την όραση και την όσφρηση.
Τα μεγάλα τους μάτια είναι κατάλληλα για τη νυκτόβια δραστηριότητα τους.
Εθελοντές για την καλή διαβίωση των ζώων, κατάφεραν να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων μωρών και μερικών ενηλίκων, αλλά υπάρχει μεγάλη απώλεια ζωής.  Εκπρόσωπος της οργάνωσης για την άγρια ζωή "Help Save the Wildlife and Bushlands" στο Campbelltown, στη New South Wales, είπε στο " The Sun":"οι προσπάθειες των εθελοντών μας έγιναν σε  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εργάστηκαν ακούραστα και ηρωϊκά  με όλη τους την καρδιά και κάποιες ζωές σώθηκαν αλλά δυστυχώς πολλές χάθηκαν"
 η Kate Ryan (Campbelltown colony manager) είπε στο "the Cambelltown MacArthur Advertiser": "Βασικά οι ιπτάμενες αλεπούδες βράζουν, αυτό επιδρά στον εγκέφαλό τους, ο εγκέφαλος τους τηγανίζεται και παθαίνουν σύγχυση"
Η Αυστραλία βιώνει ένα κύμα καύσωνα που διαρκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
Την Κυριακή, στο Penrith, ένα προάστιο του Σίδνεϊ, η θερμοκρασία έφθασε στους πάνω από 117 βαθμούς Farenheit (47,3 βαθμούς Κελσίου), καθιστώντας την, την πιο ζεστή μέρα στην πόλη, σύμφωνα με τους New York Times  (είναι η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων 80 χρόνων)
Η Μελβούρνη βιώνει επίσης θερμοκρασία κοντά στο ρεκόρ, έχοντας φθάσει τους 104 βαθμούς Farenheit (40,1 βαθμούς Κελσίου).
Το κύμα καύσωνα, που εντοπίζεται σε τρεις πολιτείες, έχει προκαλέσει την τήξη της ασφάλτου και έχει συνδεθεί με πυρκαγιές και διακοπή ρεύματος που επηρέασε περίπου 400 σπίτια.
Οι αξιωματούχοι έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης στα αυστραλιανά κράτη της Βικτώριας και της Νότιας Αυστραλίας.
πηγή 9-1-18
http://www.foxnews.com/science/2018/01/09/thousands-bats-are-boiled-alive-freaking-people-out-as-fall-from-sky.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: