Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Μυστηριώδες πρόγραμμα για UFO του Πενταγώνου, Αεροσκάφος με λαμπερή αύρα, μαύρα χρήματα και παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου των ξένων δυνάμεων
Το μυστηριώδες πρόγραμμα  του Πενταγώνουγια τα UFO
το πρόγραμμα "Advanced Aerospace Threat Identification Program" (AATIP)
με Glowing Auras και 'Black Money'...
Στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα 22 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για το Προηγμένο Πρόγραμμα Αναγνώρισης Απειλών Αεροδιαστημικής "Advanced Aerospace Threat Identification Program" ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεθούν. αυτό ήταν, όπως το ήθελε το Πεντάγωνο.
Για χρόνια, το πρόγραμμα διερεύνησε αναφορές για αδιευκρίνιστα ιπτάμενα αντικείμενα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Τμήματος Άμυνας,
Σχετικές είναι οι συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και τα αρχεία που απέκτησε το "The New York Times".
το πρόγραμμα έτρεξε από τον αξιωματούχο Luis Elizondo, military intelligence official (on the fifth floor of the Pentagon’s C Ring, deep within the building’s maze).
Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ποτέ αναγνωρίσει την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο λέει ότι έκλεισε το 2012.
 Αλλά οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι, ενώ το Πεντάγωνο ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση της προσπάθειας τότε, το πρόγραμμα παραμένει σε ισχύ.
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι υπάλληλοι του προγράμματος συνέχισαν να διερευνούν τα περιστατικά που έφερναν σε αυτούς τα μέλη των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα διεκπεραίωναν και τις άλλα τους καθήκοντα στο τμήμα άμυνας.
Το σκιώδες πρόγραμμα - τμήματα του οποίου έχουν καταχωρηθεί - ξεκίνησε το 2007 και αρχικά χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό κατόπιν αιτήματος του Harry Reid, που ήταν τότε Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νεβάδα, ,επικεφαλής της πλειοψηφίας της Συγκλήτου και ο οποίος έχει από καιρό ενδιαφερθεί για τα φαινόμενα του διαστήματος.
Τα περισσότερα χρήματα πήγαν σε μια ερευνητική εταιρεία αεροδιαστημικής που διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Robert Bigelow  που είναι εδώ και πολλά χρόνια, φίλος του κ. Reid, ο οποίος συνεργάζεται επί του παρόντος με τη NASA, για την παραγωγή αρθρωτών (συναρμολογούμενων) συστημάτων σκάφους "expandable craft" για χρήση από τον άνθρωπο στο διάστημα.
[π.χ. η πρώτη «φουσκωτή» μονάδα, μήκους 4 μ. και διαμέτρου 3,23 μ. που προσαρτήθηκε  ποτέ σε διαστημικό σταθμό, το Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) της NASA, η πειραματική επεκτάσιμη κάψουλα-βιότοπος που συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) (για μείωση του όγκου των μεταφορών,  στις μελλοντικές αποστολές στο διάστημα)]
στο CBS’s “60 Minutes” τον Μάιο, ο κ. Bigelow είπε ότι ήταν "απολύτως πεπεισμένος" ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ότι τα UFO έχουν επισκεφθεί τη Γη.
 Εργαζόμενοι με το πρόγραμμα "Advanced Aerospace Threat Identification Program" και  συνεργαζόμενοι με την εταιρεία του κ. Bigelow, που εδρεύει στο Λας Βέγκας, εμφάνισαν έγγραφα -ντοκουμέντα  που περιγράφουν τα ίχνη αεροσκαφών, που φαινόταν να κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες, χωρίς ορατά σημάδια πρόωσης (προώθησης, propulsion) ή που αιωρούνταν χωρίς καμία προφανή έννοια ανύψωσης.
Οι υπάλληλοι στο πρόγραμμα έχουν επίσης μελετήσει τα βίντεο των συναντήσεων, μεταξύ άγνωστων αντικειμένων και αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών - μεταξύ των οποίων και αυτό που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, ένα λευκό οβάλ αντικείμενο, στο μέγεθος ενός εμπορικού αεροσκάφους, που κυνηγήθηκε από δύο μαχητικά αεροσκάφη ναυτικού F / A-18F --του παλαιότερου αερομεταφορέα του ναυτικού των ΗΠΑ, Nimitz-- στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο το 2004.
Ο κ. Reid, ο οποίος αποχώρησε από το Κογκρέσο φέτος, δήλωσε ότι ήταν υπερήφανος για το πρόγραμμα.  Δεν ντρέπομαι, ούτε λυπάμαι που εργάστηκα με αυτό το πρόγραμμα, δήλωσε ο κ. Reid σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Νεβάδα.
"Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλά πράγματα που έκανα στην υπηρεσία του Κογκρέσου. Έχω κάνει κάτι που κανείς δεν έχει κάνει πριν. "
 Δύο άλλοι πρώην γερουσιαστές και ανώτατα μέλη μιας υποεπιτροπής αμυντικών δαπανών - ο Ted Stevens, Δημοκρατικός της Αλάσκας, και ο Daniel K. Inouye, Δημοκρατικός της Χαβάης - υποστήριξαν επίσης το πρόγραμμα. Ο κ. Stevens πέθανε το 2010 και ο κ. Inouye το 2012.
 Αν και δεν ασχολείται με τα πλεονεκτήματα του προγράμματος, ο Sara Seager, ένας αστροφυσικός στο MIT, προειδοποίησε ότι η μη γνώση της προέλευσης ενός αντικειμένου δεν σημαίνει ότι προέρχεται από άλλο πλανήτη ή γαλαξία. «Όταν οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι παρατηρούν πραγματικά ασυνήθιστα φαινόμενα, μερικές φορές αξίζει να ερευνήσουμε σοβαρά», είπε. Αλλά, πρόσθεσε, "αυτό που μερικές φορές δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες είναι ότι συχνά έχουμε φαινόμενα που παραμένουν ανεξήγητα".
Ο James E. Oberg, πρώην μηχανικός διαστημικών λεωφορείων της NASA και συγγραφέας 10 βιβλίων σχετικά με τη διαστημική πτήση, ο οποίος συχνά καταγράφει τις παρατηρήσεις UFO,
είχε επίσης αμφιβολίες.  "Υπάρχουν πολλά κοινότοπα γεγονότα και χαρακτηριστικά της ανθρώπινης αντίληψης, που μπορούν να εξηγήσουν αυτές τις ιστορίες", δήλωσε ο κ. Oberg. "Πολλοί άνθρωποι δραστηριοποιούνται στον αέρα και δεν θέλουν οι άλλοι να το γνωρίζουν. Είναι ευτυχείς να παραμένουν αδιάγνωστοι στο θόρυβο, ή ακόμα και να το προκαλούν σαν καμουφλάζ ".
Ωστόσο, ο κ. Oberg δήλωσε ότι καλωσόρισε την έρευνα. "Θα μπορούσε να υπάρχει ένα μαργαριτάρι εκεί", είπε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του « The Times», οι υπάλληλοι του Πενταγώνου αυτό το μήνα αναγνώρισαν την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας. Οι υπάλληλοι επέμειναν ότι η προσπάθεια είχε λήξει μετά από πέντε χρόνια, το 2012.
"Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν άλλα ζητήματα υψηλότερης προτεραιότητας που αξίωναν τη χρηματοδότηση και ήταν προς το συμφέρον της DoD να πραγματοποιήσει μια αλλαγή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Thomas Crosson, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, αναφερόμενο στο Υπουργείο Άμυνας.
 Αλλά ο κ. Elizondo είπε ότι το μόνο που είχε τελειώσει ήταν η κυβερνητική χρηματοδότηση της προσπάθειας, η οποία σταμάτησε το 2012. Από τότε ο κ. Elizondo είπε σε συνέντευξή του ότι συνεργάστηκε με αξιωματούχους του Ναυτικού και της CIA.  Συνέχισε να ασχολείται εκτός του γραφείου του Πενταγώνου μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν παραιτήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για αυτό που χαρακτηρίζει ως υπερβολική μυστικότητα και εσωτερική αντιπολίτευση.
«Γιατί δεν ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια σε αυτό το θέμα;» Ο κ. Elizondo έγραψε σε επιστολή παραίτησης στον υπουργό Άμυνας Jim Mattis.
Ο κ. Elizondo είπε ότι η προσπάθεια συνεχίστηκε και ότι είχε διάδοχο, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει.
Τα UFO έχουν επανειλημμένα διερευνηθεί σε περασμένες δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού στρατού.
Το 1947, η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια σειρά μελετών που διερεύνησαν πάνω από 12.000 αιτήσεις για UFO θεάσεις πριν αυτό  τελειώσει επισήμως το 1969. Το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε μελέτη με τίτλο Project Blue Book, ξεκίνησε το 1952, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις αφορούσαν αστέρια, σύννεφα, συμβατικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη κατασκόπων, αν και 701 UFO θεάσεις παρέμειναν ανεξήγητες.
Ο Robert C. Seamans Jr., γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας εκείνη την εποχή, δήλωσε σε ένα υπόμνημα που αναγγέλλει το τέλος του Project Blue Book ότι «δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί ούτε για λόγους εθνικής ασφάλειας ούτε προς το συμφέρον της επιστήμης. "
Ο κ. Reid δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του για τα UFOs προέρχεται από τον κ. Bigelow. Το 2007, ο κ. Reid είπε στη συνέντευξη, πως ο κ. Bigelow του είπε ότι, ένας υπάλληλος της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας τον είχε προσεγγίσει θέλοντας να επισκεφτεί το ράντσο του κ. Bigelow στη Γιούτα, όπου διεξήγαγε έρευνα.
Ο κ. Reid δήλωσε ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους της υπηρεσίας σύντομα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Bigelow και έμαθε ότι ήθελαν να ξεκινήσουν ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τα UFO. Ο κ. Reid τότε κάλεσε τον κ. Stevens και τον κ. Inouye σε ένα ασφαλές δωμάτιο στο Καπιτώλιο.
"Είχα μιλήσει με τον John Glenn πριν από αρκετά χρόνια", δήλωσε ο κ. Reid, αναφερόμενος στον αστροναύτη και τον πρώην γερουσιαστή του Οχάιο, ο οποίος πέθανε το 2016.  ο κ. Reid, είπε ότι, ο κ. Glenn, σκέφτηκε ότι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να εξετάζει σοβαρά τα UFO και θα πρέπει να μιλάει με μέλη στρατιωτικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα πιλότους, οι οποίοι είχαν αναφέρει ότι είδαν αεροσκάφη που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ή να εξηγήσουν.
Οι παρατηρήσεις συχνά δεν αναφέρθηκαν στην αλυσίδα διοίκησης του στρατού, είπε ο κ. Reid, επειδή τα μέλη της υπηρεσίας φοβούνταν ότι θα γελοιοποιηθούν ή θα στιγματιστούν.
Η συνάντηση με τον κ. Stevens και τον κ. Inouye, είπε ο κ. Reid, "ήταν μια από τις πιο απλές συναντήσεις που είχα ποτέ".
Πρόσθεσε, « ο Ted Stevens, είπε : περίμενα να το κάνω αυτό από τότε που βρισκόμουν στην Πολεμική Αεροπορία. "(Ο γερουσιαστής της Αλάσκα ήταν πιλότος στις αεροπορικές δυνάμεις του Στρατού, που μεταφέρει αποστολές μεταφορών στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου .)»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Reid είπε, ότι ο κ. Stevens μίλησε για την ύπαρξη ενός παράξενου αεροσκάφους άγνωστης προέλευσης, το οποίο είπε ότι, είχε ακολουθήσει το αεροπλάνο του για μίλια.
Κανένας από τους τρεις γερουσιαστές δεν ήθελε δημόσιο διάλογο σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος για το πρόγραμμα, είπε ο κ. Reid. "Αυτό ήταν, τα λεγόμενα μαύρα χρήματα", είπε. "Ο Stevens το γνωρίζει, ο Inouye το ξέρει. Αλλά αυτό ήταν και έτσι το θέλαμε ». Ο κ. Reid αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για τα ταξινομημένα προγράμματα.
Οι συμβάσεις που δημοσιοποιήθηκαν από την "The Times"  δείχνουν πίστωση του Κογκρέσου ύψους μόλις 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκινώντας από τα τέλη του 2008 έως το 2011. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη διαχείριση του προγράμματος, την έρευνα και την αξιολόγηση της απειλής που δημιουργούν τα UFO αντικείμενα.
Η χρηματοδότηση πήγε στην εταιρεία του κ. Bigelow, Bigelow Aerospace, η οποία προσέλαβε υπεργολάβους και ζήτησε έρευνα για το πρόγραμμα.
 Υπό την επίβλεψη του κ. Bigelow, η εταιρεία τροποποίησε τα κτίρια στο Λας Βέγκας για την αποθήκευση μεταλλικών κραμάτων και άλλων υλικών τα οποία -όπως ανέφερε ο κ. Elizondo και οι ανάδοχοι του προγράμματος-  είχαν ανακτηθεί από αδιάγνωστα εναέρια φαινόμενα. Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης ανθρώπους που δήλωσαν ότι είχαν βιώσει φυσικά αποτελέσματα, από τις συναντήσεις με τα UFO αντικείμενα και τους εξέτασαν για τυχόν φυσιολογικές αλλαγές. Επιπλέον, οι ερευνητές μίλησαν σε μέλη στρατιωτικών υπηρεσιών που είχαν αναφέρει ότι παρατήρησαν περίεργα αεροσκάφη.
είμαστε στη θέση που θα βρισκόταν ο Leonardo da Vinci, αν του δίναμε ένα "garage-door opener"  δήλωσε ο Harold E. Puthoff, μηχανικός που διεξήγαγε έρευνα για την εξωαισθητική αντίληψη, για την CIA και αργότερα εργάστηκε ως ανάδοχος για το πρόγραμμα.
"Πρώτα απ 'όλα, θα προσπαθούσε να καταλάβει τι είναι αυτό το πλαστικό αντικείμενο. Δεν θα ήξερε τίποτα για τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ή για τη λειτουργία του."
Το πρόγραμμα συνέλεξε εγγραφές βίντεο και ήχου αναφερόμενων περιστατικών UFO, συμπεριλαμβανομένου και footage από F / A-18 Super Hornet του Ναυτικού που δείχνει ένα αεροσκάφος που περιβάλλεται από κάποιο είδος λαμπερής αύρας που ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα και περιστρέφεται καθώς κινείται. Οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού μπορούν να ακουστούν προσπαθώντας να καταλάβουν τι βλέπουν. "Υπάρχει ένας ολόκληρος στόλος", αναφωνεί ο ένας. Οι υπάλληλοι της άμυνας αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν τη θέση και την ημερομηνία του συμβάντος.
 *********************************
"Σε διεθνές επίπεδο, είμαστε η πιο καθυστερημένη χώρα στον κόσμο σε αυτό το θέμα", ανέφερε ο κ. Bigelow σε συνέντευξή του. "Οι επιστήμονες μας φοβούνται ότι θα εξοστρακιστούν και τα μέσα ενημέρωσης φοβούνται το στίγμα. Η Κίνα και η Ρωσία είναι πολύ πιο ανοιχτές και εργάζονται σε αυτό με τεράστιους οργανισμούς στις χώρες τους. Μικρότερες χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Αγγλία και οι χώρες της Νότιας Αμερικής, όπως η Χιλή, είναι επίσης πιο ανοιχτές. Είναι πρόθυμες και έχουν τη θέληση να συζητήσουν αυτό το θέμα, αντί να το κρατήσουν πίσω από ένα νεανικό ταμπού. "
 Έως το 2009, ο κ. Reid αποφάσισε ότι το πρόγραμμα είχε κάνει τέτοιες έκτακτες ανακαλύψεις που υποστήριξε την αυξημένη ασφάλεια για την προστασία του. "Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος με τον εντοπισμό πολλών ευαίσθητων και μη συμβατικών ευρημάτων που σχετίζονται με την αεροδιαστημική", δήλωσε ο κ. Reid σε επιστολή προς τον William Lynn III, τότε αναπληρωτή γραμματέα της άμυνας, ζητώντας να χαρακτηριστεί ως πρόγραμμα “restricted special access program” για περιορισμένη σε λίγους υπαλλήλους προσβασιμότητα.
 Μια περίληψη του προγράμματος του Πενταγώνου του 2009, για το πρόγραμμα που κατάρτισε ο διευθυντής του, δήλωσε τότε ότι «αυτό που θεωρήθηκε επιστημονική φαντασία είναι πλέον επιστημονικό γεγονός» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια σε κάποιες από τις τεχνολογίες, που ανακαλύφθηκαν. Το αίτημα του κ. Reid για ειδική επίσημη ονομασία απορρίφθηκε.
 Ο κ. Elizondo, στην επιστολή παραίτησής του στις 4 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στους "πολλούς λογαριασμούς του Πολεμικού Ναυτικού και άλλες υπηρεσίες ασυνήθιστων εναέριων συστημάτων που παρεμβαίνουν σε πλατφόρμες στρατιωτικών όπλων και εμφανίζουν δυνατότητες επόμενης γενιάς . "Εκφράζει την απογοήτευσή του για τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο πρόγραμμα, λέγοντας στον κ. Mattis ότι« παραμένει μια ζωτική ανάγκη να διαπιστωθεί η ικανότητα και η πρόθεση αυτών των φαινομένων προς όφελος των ενόπλων δυνάμεων και του έθνους ».
 Ο κ. Elizondo συνεργάζεται τώρα με τον κ. Puthoff και με έναν άλλο πρώην υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας, τον Christopher K. Mellon, ο οποίος ήταν αναπληρωτής βοηθός γραμματέας άμυνας για πληροφορίες, σε μια νέα εμπορική επιχείρηση που ονομάζεται "Stars Academy of Arts and Science" Μιλούν δημόσια για τις προσπάθειές τους, καθώς η επιχείρησή τους στοχεύει στην άντληση χρημάτων για την έρευνα των ΑΤΙΑ
Στη συνέντευξη, ο κ. Elizondo είπε ότι μαζί με τους κυβερνητικούς συναδέλφους του είχαν αποφασίσει ότι τα φαινόμενα που μελετούσαν δεν φαίνεται να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα. "Αυτό το γεγονός δεν είναι κάτι που πρέπει να ταξινομήσει κάποια κυβέρνηση ή θεσμικό όργανο για να το κρατήσει μυστικό από τον λαό", είπε.
Από την πλευρά του, ο κ. Reid είπε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα αντικείμενα. "Αν κάποιος λέει ότι έχουν τώρα τις απαντήσεις, αυτοί ξεγελούν τον εαυτό τους", είπε. "Δεν ξέρουμε."
Αλλά, είπε, "πρέπει να ξεκινήσουμε κάπου."
Πηγή 16-12-17
***********************************************************
το πρόγραμμα "Advanced Aerospace Threat Identification Program" ΑΑΤΙΡ θα ήταν παράθυρο για την παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου των ξένων δυνάμεων, ενώ οι φορολογούμενοι των ΗΠΑ ονειρεύονταν ότι πετούν πιατάκια
Το πρόγραμμα έλαβε το πράσινο φως πριν από δέκα χρόνια και εξακολουθεί να είναι ενημερωμένο. Τα UFO όχι μόνο κίνησαν την περιέργεια των ερασιτεχνών δημιουργών επιστημονικής φαντασίας αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση ήταν πολύ σοβαρή σχετικά με το θέμα, για πολλά χρόνια.
Αλλά το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο φαινόμενο UFO.
Μεγάλα χρηματικά ποσά προορίζονταν για μια εταιρεία αεροδιαστημικής έρευνας, μια εταιρεία με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Robert Bigelow, έναν φίλο του Harry Reid. Τον Μάιο του περασμένου έτους, ο Robert Bigelow δήλωσε σε μια εκπομπή της CBS ότι ήταν "απόλυτα πεπεισμένος" για την ύπαρξη εξωγήινων.
Ή μήπως κατασκοπεύουν τους Ρώσους;           
Το πρόγραμμα ΑΑΤΙΡ έτρεξε από τον Luis Elizondo, έναν από τους σημαντικότερους αξιωματούχους στο Πεντάγωνο (που έφυγε τον περασμένο Οκτώβριο)  ο οποίος δήλωσε ότι συνεχίστηκε και μετά το 2012, όταν αποσύρθηκε η χρηματοδότηση του.
Το AATIP ήταν τόσο μυστικό, που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν γνώριζε την ύπαρξή του.
Ένα πρώην μέλος του Κογκρέσου προώθησε την ιδέα ότι το πρόγραμμα έχει τεθεί σε εφαρμογή για να εποπτεύει την τεχνολογική πρόοδο των ξένων δυνάμεων και όχι για τα ιπτάμενα πιατάκια της Bigelow.
"Το Υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζει σοβαρά όλα τα περιστατικά και τις πιθανές απειλές που απειλούν τη χώρα και η αποστολή μας είναι να αναλάβουμε δράση κάθε φορά που αναπτύσσονται αξιόπιστες πληροφορίες", δήλωσε το Πεντάγωνο.
Από την άλλη πλευρά, το AATIP δεν είναι το πρώτο πρόγραμμα για UFO. Από το 1947, το έτος του περίφημου επεισοδίου Rosweli (που υποτίθεται ότι ανακτούσε εξωγήινα σημάδια συμπεριλαμβανομένων ξένων σωμάτων από ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που κατέρρευσε κοντά στο Roswell στην κομητεία Chaves του Νέου Μεξικού), η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ξεκίνησε μια σειρά από έρευνες για τη μαρτυρία της ύπαρξης UFOs. Πέντε χρόνια αργότερα ξεκίνησε το πρόγραμμα Blue Book. Μέχρι το 1969, όταν περισσότερες από 12.000 "περιπτώσεις" έκλεισαν επισήμως, το UFO μελετήθηκε από την Blue Book Commission.

Pentagonul a cheltuit 22 de milioane pe OZN-uri | national.ro
πηγή 17-12-17

Δεν υπάρχουν σχόλια: