Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Selfies με τίγρεις, που έχει ως κατοικίδια ο μπόξερ Floyd Mayweather. Το Instagram αποτρέπει την δημοσίευση Selfies με άγρια ζώα και προειδοποιεί τους χρήστες του, για την προστασία της άγριας ζωής
ΗΠΑ, ο 40χρονος πρώην "Welterweight μπόξερ", Floyd Mayweather  «Money Money», πυροδότησε την οργή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όταν το 2015 μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram, με ένα εξωτικό μωρό τίγρη (μόλις δυο μηνών) από την Ινδία, που έλαβε σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο (από την family @themoneyteamrussia) κατά την επίσκεψη του στη Μόσχα.
Ο Mayweather που ζει στη Νεβάδα, στο προάστιο του Enterprise του Λας Βέγκας  (ένα από τα οκτώ κράτη όπου είναι νόμιμο να έχουν μια τίγρη ως κατοικίδιο ζώο) δεν έκανε σαφές που θα κρατούσε αυτό το άγριο ζώο.
Τώρα προκαλεί και πάλι τον κόσμο, καθώς φωτογραφίζεται με μια τεράστια λευκή τίγρη στη Μόσχα.
Η εικόνα δείχνει τη μεγάλη λευκή τίγρη να εκτείνεται σε ολόκληρο το τραπέζι, καθώς ο Mayweather έχει το χέρι του στην πλάτη της.
*******************************************
εκπροσωπώντας  την PETA, η Lisa Lange, (PETA's Senior Vice President) δήλωσε στο DailyMail.com.  «Ο Floyd Mayweather μπορεί να έχει οτιδήποτε θέλει και αυτό που πρέπει να θέλει είναι να σταματήσει το εμπόριο άγριων ζώων, και να μην το διευκολύνει. »
«οι τίγρεις δεν αποτελούν κατοικίδια ζώα, ανήκουν στα φυσικά τους ενδιαιτήματα και όχι σε κλουβί, στο σπίτι των διασημοτήτων. Είναι 100% σίγουρο, ότι θα εγκαταλειφθούν σε κάποιο πάρκο ή φθηνό τσίρκο, ή θα έχουν κάποιο άλλο φρικτό τέλος, όταν γίνουν πολύ δυνατές για να τις χειριστεί κάποιος και επιδείξουν τη δική τους θέληση.»
«Τα άγρια ​​ζώα που κρατιούνται ως ψυχαγωγία, δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία για μια φυσική ζωή.»
«Έχοντας απομακρυνθεί από τη μητέρα τους, πολλά καταλήγουν βίαια χτυπημένα από τους εκπαιδευτές και στερούνται εντελώς, ό, τι είναι φυσικό, φυσιολογικό και σημαντικό για αυτά.»
«Η PETA απευθύνει έκκληση στον Floyd Mayweather να είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής για τα ζώα και να επιτρέψει στο « Χριστουγεννιάτικο δώρο » του, να μεταφερθεί σε καταφύγιο άγριας φύσης».
Το κόστος για την αγορά μιας τίγρης είναι συγκλονιστικά φθηνό, μερικές φορές τόσο μικρό όσο η αγορά ενός σκύλου, αλλά οι μηνιαίες δαπάνες είναι χιλιάδες δολάρια καθώς και το κόστος ετήσιας μίσθωσης ενός εκπαιδευτή ζώων.
Ωστόσο, η σπάνια τίγρη του Mayweather θα μπορούσε να κοστίσει έως και 20.000 δολάρια, ίσως ακόμη περισσότερο.
Ο Mayweather κατηγορήθηκε επίσης για δυο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και κακοποίηση γυναικών (όπως για την κακοποίηση της φίλης του Josie Harris, μητέρα των τριών από τα 4 παιδιά του)
Νωριτερα φέτος, ο 40χρονος πυγμάχος, φωτογραφήθηκε πάλι με δύο τίγρεις.
Δεν είναι το πρώτο αστέρι του μποξ που δείχνει ενδιαφέρον για μεγάλες γάτες. Ο Mike Tyson κατέχει τρεις τίγρεις της Βεγγάλης, που του κοστίζουν £ 57.000 η καθεμία.
πηγή  4-12-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3346112/Floyd-Mayweather-sparks-outrage-showing-rare-exotic-tiger-received-Russian-friends-Christmas-present.html
πηγή 9-12-17
http://www.dailymail.co.uk/sport/boxing/article-5162247/Floyd-Mayweather-continues-tiger-love-affair-Moscow.html
****************************************
Στις 5 Δεκεμβρίου του 2017, η Instagram ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα ειδοποίησης για να ενημερώσει τους χρήστες ότι οι φωτογραφίες της άγριας ζωής που ψάχνουν μπορεί να συνέβαλαν στη βλάβη των ζώων.
αν κάποιος από τους 800 εκατομμύρια χρήστες του ιστότοπου ψάχνει ή κάνει κλικ σε συγκεκριμένα hashtags, όπως το #slothselfie, θα λάβει ένα αναδυόμενο μήνυμα, εν μέρει: "Η κατάχρηση των ζώων και η πώληση απειλούμενων ζώων ή τα μέρη τους δεν επιτρέπονται στο Instagram. "
Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κλικ στην ειδική σελίδα για να μάθουν περισσότερα.
https://help.instagram.com/859615207549041
***********************************
Andrew Evans That cute animal selfie you took on vacation encouraged animal abuse
The exploding black market for animal selfies is a response to social media’s economy of followers, likes and impressions.
9-12-17
https://www.nbcnews.com/think/opinion/cute-animal-selfie-you-took-vacation-encouraged-animal-abuse-ncna827911
**********************************
οι selfies με άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, διευκολύνουν ή οργανώνουν εγκληματική δραστηριότητα που προκαλεί σωματική βλάβη στα ζώα. 
Διαπιστώθηκε ότι το Instagram είναι μια τεράστια γκαλερί εκμετάλλευσης ζώων, με τα 800 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως να δημοσιεύουν περίπου 90 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά.(το 41% των εικόνων με ζώα προέρχεται από τις ΗΠΑ)
 Το Instagram, αριθμεί τώρα  800 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού
Αν σκέφτεσαι να ποστάρεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το pic όπου καβαλάς έναν ελέφαντα στις διακοπές σου στην Ταϊλάνδη, πρέπει να το ξανασκεφτείς
οι ελέφαντες και τα δελφίνια υποβάλλονται σε εξαντλητικές και επώδυνες διαδικασίες «εξημέρωσης» πριν χρησιμοποιηθούν στις εκδρομές για "κολύμπι με δελφίνια" και "πεζοπορία με ελέφαντα" που αναζητούν πολλοί τουρίστες στο εξωτερικό.
Το  instagram στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα για τα hashtags  (όπως #lionselfie, #exoticanimalforsale.)  που συνδέονται με κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, όπως να ποζάρεις και να κρατάς άγρια ζώα.
https://help.instagram.com/859615207549041
πηγή 9-12-17
https://www.huffingtonpost.com/entry/instagram-wild-animal-selfies_us_5a25ca66e4b07324e83ffd5b

Instagram Now Warns Users Against Wild Animal Selfies
The social media platform worked with several wildlife organizations ― the World Wildlife Fund, TRAFFIC, and World Animal Protection ― to identify the most commonly used hashtags associated with abusive behavior toward animals, including animal tourism and the wildlife trade.
“Animals may look happy in selfies. But they’ve often been taken illegally from their natural home and repeatedly baited with food. All this excessive human contact causes extreme trauma.”

Η Cassandra Koenen, η οποία εργάστηκε με την Instagram για να καταρτίσει τον κατάλογο των hashtags που εκδίδουν την προειδοποίηση,ως μέρος της εργασίας της με την Παγκόσμια προστασία των ζώων, δήλωσε
 ότι απαγορεύεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν το site για να «διευκολύνουν την εγκληματική δραστηριότητα που προκαλεί σωματική βλάβη στα ζώα» και ότι το περιεχόμενο αφαιρείται αν «προωθεί τη λαθροθηρία απειλούμενων ειδών ή την πώληση ζώων για οργανωμένο αγώνα, και αυτό περιλαμβάνει πράξεις κακοποίησης ζώων.
Η «κοινωνική ακρόαση» αποκαλύπτει πώς χτυπάμε, δημοσιεύουμε και μοιραζόμαστε αλληλεπιδράσεις με απειλούμενα, ευάλωτα είδη
η Kim Kardashian αγκαλιάζει ένα κοάλα? Ο Justin Bieber νανουρίζει ένα λιοντάρι. Ο Floyd Mayweather παρουσιάζεται με τη νέα του τίγρη ως κατοικίδιο ζώο. Αυτές οι ενέργειες από διασημότητες, με τα εκατομμύρια των οπαδών τους, επιδεινώνουν το πρόβλημα, λέει η Koenen.
Το WAP  καλεί τα δίκτυα κοινωνικών μέσων να προσαρμόσουν τους όρους υπηρεσίας τους.
https://help.instagram.com/859615207549041
Environmental Considerations
Whether you're trying to capture a perfect photo or take a selfie, we encourage you to be mindful of the environment around you. It's easy to get caught up in the moment when you're surrounded by nature's beauty, but risking damage to the environment—whether it's walking on wildflowers, moving a nest or carving initials—is never worth a few likes.
Interactions with Wild Animals
We also encourage you to be mindful of your interactions with wild animals, and consider whether an animal has been smuggled, poached or abused for the sake of tourism. For example, be wary when paying for photo opportunities with exotic animals, as these photos and videos may put endangered animals at risk.
Instagram works with wildlife groups to identify and take action on photos or videos that violate our community guidelines, such as posts depicting animal abuse, poaching, or the sale of endangered animals and their parts.
To learn more about endangered wildlife and exploitation, visit:
World Wildlife Fund
TRAFFIC
World Animal Protection

Δεν υπάρχουν σχόλια: