Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Παράξενος σκύλος-αρκούδα βρέθηκε στους δρόμους της Ρωσίαςένας περίεργος σκύλος, που μοιάζει με αρκούδα, βρέθηκε εγκαταλειμμένος στους δρόμους του Chelyabinsk, στη Ρωσία.
Το ζώο Βρέθηκε να βγαίνει από το ρωσικό δάσος και 
 μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων στην πόλη Chelyabinsk στη νότια κεντρική Ρωσία.
Η ειδική DNA εξέταση στο ζώο, που έχει  παχιά καφετιά γούνα και μοιάζει με αρκούδα αλλά έχει σώμα λύκου, έδειξε τελικά ότι, είναι σκύλος. Πρόκειται για σκόπιμη διασταύρωση διαφορετικών φυλών σκύλου, σε εκτροφείο.
Οι εικόνες του έγιναν ιογενείς στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, όπου οι χρήστες έκαναν διάφορες εικασίες για το είδος του.
Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είπαν ότι «δεν είδαν ποτέ κάτι τέτοιο, πριν».
πηγή
https://www.thesun.co.uk/news/5142471/mysterious-dog-like-creature-with-the-face-of-a-tiny-bear-baffles-locals-after-wandering-out-of-a-russian-forest/
****************************************
Oι κτηνίατροι εκτίμησαν ότι η αρκούδα-σκύλος είναι αρσενικό ζώο περίπου 4 χρόνων και σύντομα θα του δώσουν κάποιο όνομα.
έχει δύσκολο χαρακτήρα, δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους αφού τον εγκατέλειψαν και τώρα κατέχεται από "σοβαρό άγχος" (χτυπιέται και βγάζει κραυγές πόνου), δήλωσε η Polina Kefer, που διαχειρίζεται το καταφύγιο ζώων Nash Dom.
Η συμπεριφορά του επιδεινώθηκε από τη σκληρή μεταχείριση του, όταν πετάχτηκε σαν ανεπιθύμητο χαλασμένο παιχνίδι, στους δρόμους.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του, το αγόρασε από εκτροφείο, όπου σκόπιμα έγινε  εντατική αναπαραγωγή σκύλων, για να έχουν αυτή την εικόνα.
έχει μια ξεχωριστή μπλε γλώσσα που δείχνει ότι είναι διασταύρωση Chow Chow, από τη βόρεια Κίνα (γνωστό ως "puffy lion dog") και ενός  "long nosed" αδέσποτου σκύλου, σύμφωνα με τους The Siberian Times .
στο ζώο δόθηκε το παρατσούκλι Medvebaka - που αποτελείται από τις ρωσικές λέξεις για αρκούδα και σκύλο, medved και sobaka.
έχει τόσο άγχος που μπορεί να χρειαστούν μήνες για να τον κοινωνικοποιήσουν.
πηγή 17-12-17
https://www.thesun.co.uk/news/5158126/mystery-creature-that-baffled-the-world-is-revealed-as-a-dog-deliberately-bred-to-look-like-a-bear/

Δεν υπάρχουν σχόλια: