Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Θανάτωση σκύλων βετεράνων του Βρετανικού στρατού, που έσωσαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές όταν υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν


Δύο σκύλοι βετεράνοι του Βρετανικού στρατού, που έσωσαν χιλιάδες ζωές όταν υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν  πρόκειται να θανατωθούν με θανατηφόρα ένεση την επόμενη βδομάδα, γιατί ανώτεροι αξιωματοούχοι έκριναν ότι δεν μπορούν να επανενταχθούν.
Τα δύο σκυλιά ράτσας Belgian shepherds που ονομάζονται Kevin και Dazz, συνεργάστηκαν με τα στρατεύματα στον εντοπισμό εκρηκτικών στην Helmand Province.
Είναι 9 χρόνων,  συνταξιοδοτήθηκαν πριν από 4 χρόνια και κρίθηκαν ακατάλληλα για επανένταξη.
Βρίσκονται πλέον στο Defence Animal Centre στο Melton Mowbray, Leicestershire -και παρά το γεγονός ότι οι χειριστές στρατιωτικοί που συνεργάστηκαν μαζί τους, ζητούν να τα υιοθετήσουν, το υπουργείο ΄Αμυνας αρνήθηκε να τα δώσει και αποφάσισε να τα θανατώσει.
Την ερχόμενη βδομάδα οι δυο βετεράνοι σκύλοι θα "ευθανατωθούν" μαζί με έναν ακόμη αστυνομικό σκύλο που ονομάζεται Driver
Εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας, δήλωσε ότι : δεν είναι ασφαλές να δοθούν οι σκύλοι σε σπίτια, για υιοθεσία.
Μια αναφορά "petition" από τους στρατιώτες που συνεργάστηκαν με τους σκύλους (former Special Air Service (SAS) soldier Andy McNab)  προς το Defence Animal Centre, γίνεται με συγκέντρωση υπογραφών, για να αποτραπεί η άδικη μεταχείριση και η απάνθρωπη θανάτωση των σκύλων.
όπως αναφέρουν "Θα κάνουμε οτιδήποτε για να σώσουμε αυτά τα σκυλιά. Θα πάμε στο Υπουργό Άμυνας Gavin Williamson αν χρειαστεί. "
το 2012 το MoD προκάλεσε αγανάκτηση στον κόσμο, όταν θανάτωσε δυο σκύλους που προστάτευαν τον πρίγκηπα William, μόλις δυο μέρες μετά την αποχώρησή του.
πηγή 1-12-2017
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5135465/British-Army-dogs-rehomed.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: