Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Μωρό με σύνδρομο της γοργόνας, γεννήθηκε στην Ινδία. Η μυθολογική ρίζα της Γοργόνας, που επιμένει στο πολιτισμικό μας υποσυνείδητοΗ 23χρονη Muskura Bibi γέννησε με φυσικό τοκετό, μια πραγματική γοργόνα, στο δημόσιο νοσοκομείο Chittaranjan Deva Sadan στην Kolkata της ανατολικής Ινδίας.
Η έλλειψη σωστής διατροφής και η κακή κυκλοφορία του αίματος προς το μωρό μπορεί να δημιουργήσει αυτού του είδους την ανωμαλία. Το σύνδρομο της γοργόνας επηρεάζει ένα μωρό σε κάθε 60.000 έως 100.000 γεννήσεις.
Το μωρό είχε φυσιολογικά σχηματισμένα κορμό αλλά κάτω από την μέση τα πόδια του ήταν ενωμένα ( συγχωνευμένα μαζί) Το κάτω μέρος του δεν είχε σχηματιστεί εντελώς.
Πέθανε, μόλις τέσσερις ώρες αργότερα με τους γιατρούς να μην μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο του.
Οι γονείς του μωρού δεν έκαναν χρήση φαρμάκων κατά την εγκυμοσύνη.
Επίσης, δεν έκαναν υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης και δεν γνώριζαν την κατάσταση του εμβρύου, μέχρι τη γέννηση του.
Η κ. Bibi έμαθε για την κατάσταση του μωρού της, μόνο όταν το είδε για πρώτη φορά μετά τον τοκετό.
Το μωρό (που δεν δόθηκε το όνομα του), του οποίου το φύλο ήταν ασαφές λόγω της υποβαθμισμένης πυέλου και των λιωμένων ποδιών, υπέφερε από μια σπάνια κατάσταση γνωστή ως sirenomelia ή «σύνδρομο της γοργόνας».
Ο Δρ Sudip Saha, με ειδικότητα παιδιάτρου στο νοσοκομείο, δήλωσε: «Οι γονείς είναι ζευγάρι εργατών και δεν είχαν αναζητήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω έλλειψης χρημάτων. Το μωρό υπέφερε από την κατάσταση sirenomelia»
«Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο μωρό πριν. Είναι η δεύτερη περίπτωση συνδρόμου της γοργόνας στη χώρα μας»
«Τον Μάϊο του 2016, μια γυναίκα από το Uttar Pradeash, στη βόρεια Ινδία, γέννησε το πρώτο γνωστό "γοργόνα μωρό" στη χώρα, που έζησε μόνο 10 λεπτά.»
Η 35χρονη Δρ Vandana Arya, γυναικολόγος στο νοσοκομείο που γεννήθηκε το μωρό, δήλωσε ότι
«Το μωρό γεννήθηκε με ένα ψαροειδές σώμα και είχε τα χέρια του εξαπλωμένα σαν πτερύγια, γεγονός που έκανε την περίπτωση ακόμη πιο μοναδική».
πηγή 8-12-17
http://www.dailymail.co.uk/health/article-5159359/Mermaid-baby-tragically-died-just-four-hours-later.html*****************************
σχετικό δημοσίευμα για γέννηση μωρού –γοργόνα ( Mermaid's syndrome ) στην Ταϊλάνδη
Ο μόλις 10 μηνών Jermkwan Krathumnat ή «Kwam» υποφέρει από σπάνια περίπτωση sirenomelia, όπου τα πόδια συγχωνεύονται, είναι επίσης τυφλός στο δεξιό μάτι και έχει παραμορφωμένο πρόσωπο. Γεννήθηκε επίσης με μια σοβαρή σχισμή ουρανίσκου (λυκοστομία) γενετική μορφολογική ανωμαλία που οφείλεται σε ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. (μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε χημικές ουσίες ή ιούς, ενώ το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα)
Η κατάστασή του αντιμετωπίστηκε στο νοσοκομείο Srirat της Μπανγκόκ
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/health/article-4315392/Heartbreaking-images-plight-mermaid-baby.html Η Dr Lindsey Fitzharris (Medical historian που έχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης),
είπε στο MailOnline ότι η κατάσταση sirenomelia, συμβαίνει όταν ο ομφάλιος λώρος αποτυγχάνει να σχηματίσει δύο αρτηρίες.
Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει επαρκής παροχή αίματος που φθάνει στο έμβρυο. Αυτό οδηγεί σε υποσιτισμό, με αποτέλεσμα το αναπτυσσόμενο παιδί να μην γεννιέται με δύο διαφορετικά άκρα.
Η κατάσταση sirenomelia, γνωστή ως σύνδρομο γοργόνας, είναι μια απειλητική για τη ζωή, σπάνια συγγενής παραμόρφωση που προκαλεί αυτό που μοιάζει με διαμόρφωση στη μήτρα, ενός μόνο άκρου, που μοιάζει με ουρά ψαριού.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σπάνια, επηρεάζει ένα στα 100.000 μωρά, αλλά είναι 100 φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί σε πανομοιότυπα δίδυμα.
Τα μωρά που γεννιούνται με αυτή την κατάσταση, σπάνια ζουν πέρα ​​από λίγες μέρες, με περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, να οδηγούν σε θνησιμότητα. ***************
Τα μυθικά πλάσματα και το σύνδρομο της Γοργόνας.
Η ιατρική πάθηση που σχετίζεται με το μύθο

Γοργόνες: είναι αποκύημα της φαντασίας ή υπάρχουν πραγματικά; Για χιλιάδες χρόνια οι γοργόνες έχουν κυρίαρχη θέση στον κόσμο της φαντασίας και στα παραμύθια. Τα εν λόγω πλάσματα πρωτοεμφανίστηκαν στην αρχαιότητα από την Ασσυρία, τη σημερινή Συρία, όταν η θεά Ατάργατης μεταμορφώθηκε σε μια γοργόνα από ντροπή, όταν κατά λάθος σκότωσε τον εραστή της.
Στην ιστορία τα σαγηνευτικά αυτά πλάσματα έχουν συνδεθεί με δυσάρεστα γεγονότα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, συμπεριλαμβανομένων πλημμυρών, καταιγίδων, ναυαγίων και πνιγμών.
Σχετίζονται επίσης με την ελληνική μυθολογία. Ο Όμηρος αναφέρθηκε σε αυτές ως σειρήνες: επικίνδυνα αλλά όμορφα πλάσματα, που γοήτευαν και στη συνέχεια έτρωγαν τους ναυτικούς.
Η πιο γνωστή ωστόσο αναφορά σε γοργόνα είναι το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "η Μικρή Γοργόνα" που έγινε και ταινία της Disney, ενώ απεικονίζεται επίσης σε όπερες, έργα ζωγραφικής, βιβλία, ταινίες και κόμικς.
Αλλά, μήπως η έμπνευσή τους προέρχεται από μια ιατρική πάθηση; Ο λόγος για την "Sirenomelia", γνωστή επίσης και ως "σύνδρομο Γοργόνας". Πρόκειται για μια θανατηφόρα ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από την ένωση των ποδιών του πάσχοντα. Η σπάνια εκ γενετής δυσμορφία κάνει τα πόδια να μοιάζουν με ένα ενιαίο μέλος, σαν ουρά ψαριού.
Η μυθολογική ρίζα της γοργόνας
Η ιστορία μας λέει πως η γοργόνα ήταν η αδερφή του Μεγάλου Αλέξανδρου. Μια μέρα ήπιε το "αθάνατο νερό" του αδερφού της και ο Αλέξανδρος επειδή θύμωσε πάρα πολύ, την πέταξε στην θάλασσα...
λένε ότι εμφανίζεται στους θαλασοπόρους και τους ρωτάει: "Ζει ο Μεγαλέξανδρος;" (δηλαδή ο Ελληνισμός?)
Μια απάντηση μόνο, της είναι αποδεκτή "Ζει και βασιλεύει, και τον κόσμο κυριεύει". εάν της δώσεις άλλη απάντηση, προκαλεί τρικυμία, και πας στον πάτο.
Στο αγιολόγιο της ορθόδοξης Eκκλησίας περιλαμβάνεται μια αγία Γοργονία κι ένας άγιος Γοργόνιος, ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι θανατώθηκε στη θάλασσα!
*****************************
στο περίφημο μυθιστόρημα του Στρατή Mυριβήλη, για την Παναγιά Γοργόνα, αναφέρεται η "παράξενη ζωγραφιά" της Θεοτόκου σ’ ένα ξωκκλήσι:
"Tα μάτια της είναι πράσινα και υπερφυσικά πλατιά. Aπό τη μέση και πέρα είναι ψάρι με γαλάζια λέπια και στα χέρια της βαστά ένα καράβι από τη μια, και από την άλλη ένα τρικράνι σαν κι αυτό που κρατά ο αρχαίος θεός της θάλασσας ο Ποσειδώνας. Tην είπαν «Παναγιά η Γοργόνα» κι έτσι μέχρι σήμερα λένε και την εκκλησιά
********************************************
Σύμφωνα με τον Hσίοδο οι Γοργόνες ήταν μια φυλή γυναικών που κατοικούσαν στην άκρη της γης, πέρα από τον Ωκεανό κοντά στη Νύχτα.
********************************
Ο Διόδωρος Σικελιώτης αναφέρει ότι οι Γοργόνες ήταν ένας πολεμικός λαός, που ζούσαν στο ίδιο μέρος με τους Άτλαντες.Mία από τις Γοργόνες ήταν κ η Mέδουσα Γοργώ (το μοχθηρό τέρας της ελληνικής μυθολογίας) που σκότωσε ο Περσέας..
********************************************
Κάποιοι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στη Νότια Αφρική τον ολόκληρο σκελετό μιας γοργόνας.
Επιστημονικά την ονομάζουν γοργονάλιδα και λένε ότι εμφανίστηκε λίγο πιο νωρίς από τους δεινοσαύρους. Τα πλάσματα αυτά είχαν σώμα σκεπασμένο με λέπια, ένα μεγάλο κεφάλι που έμοιαζε με ανθρώπου και σκύλου, πολύ μεγάλα μάτια και κοφτερά δόντια. Το μήκος τους έφτανε τα 3 μέτρα. Άλλα τμήματα τέτοιων τεράτων έχουν βρεθεί στη Κίνα και τη Ρωσία.
τα gorgonopsida αφανίστηκαν πριν από 250.000.000 χρόνια.
****************************************
οι θεοί των Σουμερίων είχαν επίσης ουρά ψαριού.
Σχεδόν κάθε πολιτισμός στον πλανήτη έχει τη δική του πίστη στις γοργόνες. Ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Όμηρος έγραψε για τις όμορφες γυναίκες της θάλασσας, που ονομάζονταν σειρήνες, που είχαν το κατώτερο σώμα ενός ψαριού.
Στους αρχαίους πολιτισμούς της Ανατολής, οι γοργόνες ήταν σύζυγοι θαλάσσιων δράκων και χρησίμευαν ως αγγελιοφόροι μεταξύ των συζύγων τους και των Αυτοκρατόρων στον ανθρώπινο κόσμο.
Ακόμα και οι aborigines της Αυστραλίας πιστεύουν στις γοργόνες. Τις αποκαλούν yawkyawks. Το ασυνήθιστο όνομα αναφέρεται στα συναρπαστικά τραγούδια που τραγουδούν.
Παρά τη μυθολογική κληρονομιά των γοργόνων, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη βρει στοιχεία γι 'αυτές.
Αλλά μια ριζοσπαστική θεωρία υποδηλώνει ότι η ανθρώπινη ιστορία μπορεί να σχετίζεται περισσότερο επιστημονικά με τις γοργόνες από ό, τι πίστευαν αρχικά. Η θεωρία ονομάζεται «η θεωρία των υδρόβιων πιθήκων», η οποία κέρδισε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του '80, αλλά έχασε την αξιοπιστία της λόγω της έντονης κριτικής.
Η θεωρία υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν εξελίχθηκαν από τους πιθήκους που κατοικούν στην ξηρά, αλλά αντίθετα προέρχονταν από τα προϊστορικά θαλάσσια θηλαστικά.
Η θεωρία προσπαθεί να εξηγήσει ανωμαλίες σχετικά με τα εξελικτικά χαρακτηριστικά.
σε κάθε περίπτωση οι γοργόνες σχετίζονται με συνωμοσιολογικές θεωρίες και επιμένουν στο πολιτισμικό μας υποσυνείδητο.
πηγή
https://www.theepochtimes.com/mythical-creatures-mermaid-mysteries-and-controversial-theories_629700.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: