Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Η τεχνολογία των υπερήχων αλλάζει τον τρόπο που πλένουμε τα ρούχα μας, η συσκευή Dolfi είναι έτοιμη να διατεθεί παγκοσμίως

Η τεχνολογία κρύβεται στην καθημερινότητά μας, (στις μετακινήσεις, στον εξοπλισμό του σπιτιού μας κλπ)
μια οικιακή συσκευή φέρνει σημαντική αλλαγή στον τρόπο που πλένουμε τα ρούχα,  ονομάζεται Dolfi και είναι μια μικρή συσκευή παραγωγής υπερήχων,
καθώς παράγει υπέρηχους δημιουργεί μικροσκοπικές φυσαλίδες υψηλής πίεσης μέσα στο νερό που σκάνε και δημιουργούν ισχυρούς πίδακες νερού, που μαζί με το απορρυπαντικό, απομακρύνουν τη βρωμιά από τα ρούχα χωρίς να χρειάζονται τρίψιμο ή στύψιμο.
Η χρήση της είναι απλή, γεμίζουμε μια λεκάνη ή τον νιπτήρα με νερό, βάζουμε τα λερωμένα ρούχα μέσα, μαζί με το Dolfi -έχει πολύ μικρό μέγεθος, όσο ένα σαπούνι και ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια- προσθέτουμε το ανάλογο απορρυπαντικό και ενεργοποιούμε τη συσκευή. σε περίπου 30 λεπτά τα ρούχα μας θα είναι πλυμένα και μάλιστα πολύ οικονομικά, αφού η κατανάλωση ρεύματος είναι 80 φορές μικρότερη.
Η συσκευή Dolfi κοστίζει 100 δολάρια εντός ΗΠΑ και είναι πιστοποιημένη για χρήση μέσα στο νερό,
περισσότερα στην ιστοσελίδα του προϊόντος στο Indiegogo.
Η καμπάνια συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding) έφτασε σχεδόν στο ένα εκατομμύριο δολάρια και η Dolfi είναι έτοιμη να διατεθεί.
Mετά από μήνες εργασίας και βελτιώσεις στη συσκευή, η εταιρία που την παράγει, είναι πλέον έτοιμη για τις δοκιμές ασφάλειας και λειτουργικότητας και πιστεύει ότι θα περάσει με άριστα.
Η συσκευή Dolfi είναι τόσο μικρή που χωράει σε μια τσάντα για χρήση στο σπίτι, το ξενοδοχείο ή ακόμα και στη δουλειά,
οι δημιουργοί της ισχυρίζονται ότι σε αντίθεση με ένα πλυντήριο ρούχων που μπορεί να βλάψει τα ρούχα, με αυτή τη συσκευή τα ρούχα μπορούν να πλυθούν επανειλλημμένα χωρίς να υποστούν φθορά.
Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε ύφασμα, όπως βαμβακερό , μετάξι, δαντέλες ακόμη και κασμίρι. Η συσκευή είναι το πνευματικό παιδί της Γερμανίδας επιχειρηματία Lena Solis, που εμπνεύστηκε το σχεδιασμό της , όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με το πλύσιμο των ρούχων, ενώ ταξίδευε,

Το προϊόν είναι εμπνευσμένο από τα καταπληκτικά οφέλη των υπερήχων, που χρησιμοποιούνται με επιτυχία εδώ και χρόνια σε πολλές βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές και οι κατασκευαστές του λένε πως "είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τα πλεονεκτήματα των υπερήχων στον λεπτομερή καθαρισμό των ρούχων, για την καθημερινή προσωπική χρήση.
ο Andre Fangueiro, σχεδιαστής του προϊόντος Dolfi, λέει: «Πιστεύω ότι η τεχνολογία των υπερήχων θα αλλάξει τον τρόπο που πλένουμε.»

«Θέλουμε οι άνθρωποι να διασκεδάζουν περισσότερο στα ταξίδια τους χωρίς άγχος για τα λερωμένα ρούχα και τον επιπλέον χώρο στις αποσκευές για περισσότερα καθαρά ρούχα.» «με το Dolfi, τα ταξίδια θα γίνουν πιο εύκολα , το πλύσιμο των ρούχων πιο διασκεδαστικό και εμείς πιο ευτυχισμένοι»

Οι ιθύνοντες της Dolfi θα ξεκινήσουν την προσφορά τους για τη χρηματοδότηση  κατασκευής του προϊόντος και τη διάθεσή του στο Indiegogo, στις 20 Ιανουαρίου.
Με μια δωρεά των $ 109 - περίπου £ 60 - το προϊόν αγοράζεται αμέσως, μετά την κατασκευή του.

Πηγή 31-12-15
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3380595/End-washing-machine-89-Dolfi-uses-ultrasonic-soundwaves-blast-dirt-laundry-inside-SINK.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: