Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

΄Εκλεψαν σπέρμα βραβευμένων ταύρων, αξίας χιλιάδων δολαρίων, που ήταν αρκετό για να γονιμοποιήσει 1.000 αγελάδες στην Καλιφόρνια


Καλιφόρνια Sacramento, σπέρμα ταύρου αξίας πάνω από $50,000, έκλεψαν από αγρόκτημα στο Turlock, που ανήκει στον John Azevedo. Το σπέρμα –σε δείγματα- ήταν τοποθετημένο μέσα σε τρία ανοξείδωτα βαρέλια αποθήκευσης μαζί με υγρό άζωτο για να κρατηθεί κατεψυγμένο. (Three tanks and a transfer tank with nearly 3,500 units of the coveted material)
(το σπέρμα ταύρου καταψύχεται σε υγρό άζωτο θερμοκρασίας -320F [320 degrees fahrenheit below zero ή -196οC. ] Για την προστασία του σπέρματος, προστίθενται ειδικές κρυοπροστατευτικές ουσίες )

Το σπέρμα ταύρου προορίζονταν για τεχνητή σπερματέγχυση σε πάνω από 1.000 αγελάδες (μοσχίδες αναπαραγωγής) της κοντινής περιοχής.

(οι αγελάδες πρέπει να μένουν έγκυες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να είναι σε θέση να παράγουν γάλα Η σπερματέγχυση εφαρμόζεται για την βελτίωση της παραγωγής και για λόγους οικονομίας, αφού η εκτροφή του ταύρου αποδεικνύεται πολυδάπανη για τον εκτροφέα)

Τα βαρέλια με το σπέρμα, εκλάπησαν από το πίσω μέρος ενός φορτηγού εργασίας, τα χαράματα, από το αγρόκτημα του John Azevedo, ενώ ξεκινούσε η διανομή σε άλλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε ολόκληρη την πολιτεία.
Τα βαρέλια περιείχαν σπέρμα από βραβευμένους ταύρους, ακόμη, περιείχαν σπέρμα από έναν ταύρο που εκτιμάται ότι είναι ο πέμπτος καλύτερος στον κόσμο, από την άποψη της γενετικής του αξίας.
Ο Anthony Reis, που εργάζεται στη φάρμα πέρασε μήνες, για τη συλλογή του σπέρματος, όπως δήλωσε στο CBS Sacramento «προσπαθείς πολύ για τη βιωσιμότητα της εκμετάλλευσης και στη συνέχεια κάποιος σε κλέβει, χωρίς να έχει ιδέα τι ήταν αυτό που έκλεψε. Όταν έχεις ένα ταύρο που είναι ψηλά στον κατάλογο και το σπέρμα του κλαπεί, αυτό είναι δύσκολο να αντικατασταθεί.»
Ο κ Reis προειδοποίησε επίσης ότι, τα βαρέλια θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο αυτόν που τα έκλεψε, επειδή περιέχουν υγρό άζωτο.
πρόσθεσε: «Αν αυτό το υγρό άζωτο αγγίξει το δέρμα, τα χέρια, τα δάχτυλα ή τα μάτια του, θα μπορούσε να τυφλωθεί ή να υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο προϊόν.»

Η αστυνομία του Turlock ερευνά σε περιοχές ανακύκλωσης και προσπαθεί να εντοπίσει τα βαρέλια.

(
Police said the incident occurred on 18 January when Reis parked his pickup truck on La Sombra Court in Turlock)


Η κλοπή συνέβη καθώς περίπου στο 75 τοις εκατό όλων των βοοειδών στις ΗΠΑ γίνεται τεχνητή σπερματέγχυση.
Και πέρυσι, συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό κλοπής σπέρματος αξίας $ 70.000 από ένα αγρόκτημα στη νότια Μινεσότα


Δημιουργεί απορία ο λόγος της κλοπής αυτού του υλικού, ουσίες από σπέρμα ταύρου χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως πρωτεϊνούχα ροφήματα, αναψυκτικά κλπ

 
Πηγή 25-1-16 http://www.dailymail.co.uk/news/article-3415876/Prize-bull-semen-worth-50-000-stolen-tanks-containing-samples-snatched-truck-California.html

 http://sacramento.cbslocal.com/2016/01/22/nearly-50000-in-bull-semen-stolen-from-turlock-truck/

Δεν υπάρχουν σχόλια: