Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Νεαρός ταύρος εκπαιδεύτηκε για ιππασία, για να γλιτώσει το σφαγείο στο Μιζούρι


ΗΠΑ, πολιτεία Μιζούρι, ο νεαρός ταύρος Olaf,  είναι ένα μεγάλο γλυκό τεμπέλικο κατοικίδιο ζώο, μόλις ενός έτους, που γεννήθηκε στο ράντσο Eagles Wings Ranch (στο Missouri ) και ανήκει στην 45χρονη Michelle DeLong.

Το πανέμορφο ζώο είναι προσκολλημένο στην ιδιοκτήτριά του και έχει πολύ γλυκό χαρακτήρα.
Τη μέρα που γεννήθηκε, έκανε πολύ κρύο και έτσι τον έφεραν μέσα στο σπίτι, κοντά τη σόμπα για να στεγνώσει και να μη πάθει κρυοπαγήματα.
Έπειτα τον έδωσαν πίσω στη μητέρα του, αλλά μια βδομάδα αργότερα τον βρήκαν αδύναμο, παγωμένο και δεν μπορούσε να σηκώσει ακόμα το κεφάλι του.
Φαίνεται ότι, η μαμά του τον απέρριψε, έτσι η κ. DeLong ξεκίνησε να τον ταΐζει η ίδια, με το μπουκάλι και μερικές βδομάδες αργότερα, όταν ο κτηνίατρος διέγνωσε ότι ο Olaf είχε έλλειψη σελήνιου και ανεπάρκεια βιταμίνης Ε, άρχισε να τον προσέχει ιδιαίτερα μέχρι να αναπτυχθεί και να ανακτήσει την υγεία του, έτσι, δημιουργήθηκε μεταξύ τους ένας δυνατός δεσμός.
Ήταν πολύ υπέρβαρος για να γίνει ταύρος αναπαραγωγής και προορίζονταν για σφαγή καθώς ο 31χρονος Marc, σύζυγος της DeLong, επιτρέπει μόνο το χρήσιμο ζωικό κεφάλαιο στο ράντσο
 
έτσι η κ.DeLong, απεγνωσμένα έπρεπε να σκεφτεί μια δουλειά για τον Olaf που θα του επέτρεπε να μείνει στο ράντσο.
καθώς δεν άντεχε να σκεφτεί ότι ο Olaf θα γίνει μπιφτέκι για κάποιον, και αφού όπως λέει, ο Olaf είναι πολύ ιδιαίτερο παιδί –ήταν από την αρχή διαφορετικός- αγόρασε μια σέλα από το eBay για $125 και τον εκπαίδευσε σαν βόδι ιππασίας.
Εκπαιδεύτηκε γρήγορα και είναι το πρώτο βοοειδές του ράντσου που εκπαιδεύτηκε για ιππασία, είναι ικανός να δουλέψει υπέροχα στο έδαφος που είναι συνηθισμένος να κινείται, έχει ήρεμο χαρακτήρα, καλή ιδιοσυγκρασία και έμαθε –από τη δεύτερη μέρα της εκπαίδευσης- να τραβάει το αμαξίδιο και να κάνει βόλτες με την ιδιοκτήτριά του.
Ο σύζυγος της κ.DeLong έμεινε απόλυτα έκπληκτος, καθώς δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό και τώρα αγαπάει και εκείνος πολύ τον Olaf.

Πηγή 7-1-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3388494/One-year-old-bull-rejected-mother-friendly-hand-reared-lets-owners-rider-like-horse-saddle.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: