Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Γουρουνάκι γεννήθηκε με ολοπροσεγκεφαλία και έμοιαζε με μαϊμού, στην Κούβαστην κεντρική Κούβα, στην πόλη της Ciego de Avila, γεννήθηκε ένα γουρουνάκι που έμοιαζε με μαϊμού. Παρουσίαζε μια δυσμορφία προσώπου, είχε σαγόνι πιθήκου, μέτωπο που προεξείχε, μικρό ρύγχος και μάτια σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο ιδιοκτήτης του επισκέφθηκε έναν κτηνίατρο που του είπε ότι το γουρουνάκι γεννήθηκε με μια συγγενή ανωμαλία, που ονομάζεται Ολοπροσεγκεφαλία και προκάλεσε την παράξενη εμφάνισή του και τον πρόωρο θάνατο του (έζησε μόλις τέσσερεις μέρες)
ένα βίντεο που δείχνει τον ιδιοκτήτη του ζώου να το κρατάει - ενώ ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε για να το παρατηρήσει καλύτερα- προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, μόλις παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο.
Oι ειδικοί και χρήστες της κοινωνικής δικτύωσης προβληματίστηκαν για το τι μπορεί να προκάλεσε αυτή την παραμόρφωση.

Η ολοπροσεγκεφαλία στα ανθρώπινα μωρά, εμφανίζεται με συχνότητα 1/10.000 γεννήσεις, αλλά επειδή τα περισσότερα έμβρυα με αυτή τη διαταραχή, αποβάλλονται πριν ακόμη γεννηθούν, η συχνότητα εμφάνισης αυτής της ανωμαλίας είναι μεγαλύτερη.
(η ολοπροσεγκεφαλία είναι μια σπάνια σοβαρή ανωμαλία της διάπλασης του εγκεφάλου στην οποία υπάρχει μερικός διαχωρισμός των κοιλιών και των εγκεφαλικών ημισφαιρίων με ατελή συνένωση των θαλάμων, με αποτέλεσμα κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες)
παρατηρείται μια αύξηση κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό - που γίνονται γνωστά όταν συμβαίνουν στον κόσμο, με τη βοήθεια των social media- που σημαίνει ότι δεν μπορεί να οφείλονται μόνο σε γενετικούς παράγοντες, αλλά και στη συμβολή (μόλυνση) του περιβάλλοντος.
δεν είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο χοίρου γεννήθηκε στον κόσμο με παράξενα χαρακτηριστικά, ενώ τέτοια περιστατικά καταγράφονται σε όλη τη Νότια Αμερική και την Κίνα.
Το 2008, γεννήθηκε ένα γουρουνάκι με παρόμοια χαρακτηριστικά και πρόσωπο πιθήκου, που ανήκε σε μια οικογένεια στο χωριό Fengzhang, Xiping, στην Κίνα
πηγή 11-1-16
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3393653/At-mother-loves-Bizarre-monkey-pig-protruding-forehead-closer-eyes-short-snout-baffles-locals.html
παλαιότερο περιστατικό στις 2-2-15http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/mutant-pig-human-face-penis-5131815


Δεν υπάρχουν σχόλια: