Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ο Εγκέφαλος του Πενταγώνου, μυστικές στρατιωτικές έρευνες με τσιπαρισμένους υπερστρατιώτες


οι micro-τσιπαρισμένοι  υπερ στρατιώτες των ΗΠΑ, που θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και ανθεκτικοί στις αντίξοες συνθήκες του πολέμου, θα είναι έτοιμοι μέσα σε δύο χρόνια.
Στο νέο βιβλίο με τίτλο "ο εγκέφαλος του πενταγώνου", για τις μυστικές στρατιωτικές έρευνες της Αμερικής, η απόφοιτη στρατιωτικής ακαδημίας Annie Jacobsen αποκαλύπτει ότι, το νέο τσιπ εγκεφάλου για την αντιμετώπιση της διαταραχής
μετα-τραυματικού στρες (PTSD) σε στρατιώτες και βετεράνους, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του μελλοντικού υπερστρατιώτη των ΗΠΑ.

Το βιβλίο με τίτλο «The Pentagon's Brain» αναφέρει ότι, παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι οι δοκιμές των εμφυτευμάτων θα άρχιζαν το 2019, τα εμφυτεύματα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οι τσιπαρισμένοι στρατιώτες θα εμφανιστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η συγγραφέας Annie Jacobsen συγκέντρωσε πληροφορίες, από συνεντεύξεις στρατιωτών που τραυματίστηκαν στον εγκέφαλο και τους χορηγήθηκαν αυτά τα εμφυτεύματα.

Με βάση τα εμφυτεύματα που ήδη χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από Πάρκινσον, το νέο τσιπ εγκεφάλου σχεδιάστηκε για να έχουν οι στρατιώτες τη δυνατότητα να εστιάζουν την προσοχή τους στην πολεμική αποστολή και να αγωνίζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με τη διοχέτευση ηλεκτρικής διέγερσης που θα διορθώνει τα ανώμαλα σχήματα της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας.
Η θεραπεία βασίζεται στη Νευροτεχνολογία και επιτυγχάνεται μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται βαθιά διέγερση του εγκεφάλου (χαμηλές δόσης ηλεκτρικής ενέργειας στέλνονται βαθιά μέσα στον εγκέφαλο-όπως ο απινιδωτής στέλνει ηλεκτρική ενέργεια για να ξεκινήσει μια καρδιά μετά από καρδιακή ανακοπή)

Επίσης αυτά τα εμφυτεύματα, θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τη δημιουργία στρατιωτικών ρομπότ, με τη χρήση δεδομένων από την ανίχνευση της πολύπλοκης λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, με τέτοια ακριβή κλίμακα.
Το καινοτόμο σύστημα διεπαφής εγκεφάλου-μηχανής (Brain-Machine Interface program) είναι η κεντρική ιδέα στην καρδιά του προγράμματος της υπηρεσίας ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού DARPA (the U.S. Defense Advanced Research Projects Agency)

Το σύστημα διεπαφής εγκεφάλου-μηχανής με το πειραματικό πρόγραμμα ρομποτικής υπό την ηγεσία της DAPRA δοκιμάστηκε ήδη στο χειρισμό ρομποτικών μελών με τη σκέψη, αλλά και στην ανακάλυψη του οργανισμού που επιτρέπει τον έλεγχο ενός μαχητικού Jet σε προσομοιωτή χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη (σχετική ενημέρωση έγινε πρόσφατα στο συνέδριο New America Foudation με τίτλο Future of War)

Υπάρχει γενική συναίνεση μεταξύ των στρατιωτικών και των επιστημονικών κοινοτήτων για το ότι, απαιτείται περισσότερη έρευνα για τη διαταραχή μετα-τραυματικού στρες (PTSD)
Τουλάχιστον 300.000 Αμερικανοί στρατιώτες από τα 2,5 εκατομμύρια αυτών που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ έχουν διαγνωστεί με την εξουθενωτική κατάσταση (PTSD)
Αλλά ενώ η επικεφαλής του προγράμματος Dr Justin Sanchez (Program Manager, Biological Technologies Office at DARPA) επιμένει ότι, αυτό το πρόγραμμα είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για να αντιμετωπίσει ο αμερικανικός στρατός το (PTSD), η Annie Jacobsen προειδοποιεί για τον κίνδυνο διολίσθησης και χρησιμοποίησης των επιτευγμάτων του προγράμματος σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Και διερωτάται 'Are hunter-killer robots right around the bend?'

Ο Dr Justin Sanchez δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί στο αίτημα της Daily mail για μια συνέντευξη.
το Φλεβάρη του 2014, αποκαλύφθηκε ότι, στο πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο (UCSF) προχώρησε  το πρόγραμμα ανάπτυξης του τσιπ εγκεφάλου για την αντιμετώπιση του (PTSD) και είναι ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η DARPA συνεργάστηκε με την εταιρεία Medronic που εδρεύει στη Μινεάπολη και ανέπτυξε ένα εμφύτευμα για τους πάσχοντες από τη νόσο Πάρκινσον, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και να αποκαταστήσει τη χαμένη μνήμη.

Επί του παρόντος, οι ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε συνθήκες άγχους και κατάθλιψης, είναι βαριές και συχνά δίνουν αποτελέσματα χωρίς σαφήνεια.
Το «EEG cap» που χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια –μικρούς επίπεδους μεταλλικούς- δίσκους – που συνδέονται με το τριχωτό της κεφαλής και παρακολουθεί την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Τα ηλεκτρόδια είναι συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή που καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα για μία έως τρεις ώρες. Οι ασθενείς καλούνται να ανοίξουν και να κλείσουν τα μάτια τους, να αναγνώσουν προτάσεις, να ανασάνουν γρήγορα (όπως σε κατάσταση στρες) και να κοιτάξουν σε φώτα που αναβοσβήνουν για να διαπιστωθεί πως αντιδρά ο εγκέφαλός τους.
Ωστόσο τα ηλεκτρόδια μπορεί να κουνηθούν και αυτό επηρεάζει την ακρίβεια των αποτελεσμάτων, έτσι οι νευροεπιστήμονες διαμαρτύρονται για το ότι το εγκατεστημένο περιβάλλον δεν είναι ενδεικτικό για την κατάσταση της πραγματικής ζωής. Η καταγραφή της κάθε δραστηριότητας κάτω από τα ανώτερα στρώματα του εγκεφάλου είναι επίσης ατελής.
το μόνο άλλο σύστημα που χρησιμοποιείται από τους νευρολόγους για τη διάγνωση της επιληψίας, του μετατραυματικού στρες και των άλλων ελαττωμάτων του εγκεφάλου είναι το υψηλής ακρίβειας μαγνητοεγκεφαλογράφημα (MEG) ένα μεγάλο κάθισμα όπου ο ασθενής κάθεται άνετα για να παρακολουθηθεί, αλλά με κόστος 4.000.000 δολάρια, λίγα μαγνητοεγκεφαλογραφήματα είναι διαθέσιμα.
Το πρόγραμμα ανάπτυξης του τσιπ εγκεφάλου για την αντιμετώπιση του (PTSD) της DARPA, είναι ένα τμήμα της πρωτοβουλίας «BRAIN initiative» (Brain Research Through Advancing Innovative Neurotechnologies - Έρευνα Εγκεφάλου Μέσω Προωθημένων Καινοτομικών Νευροτεχνολογιών) του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που δημιουργήθηκε για να χρηματοδοτήσει την έρευνα για αντιμετώπιση κοινών διαταραχών του εγκεφάλου.

(το «BRAIN initiative» ξεκίνησε το 2014 και σε αυτό εμπλέκονται εκτός από την DARPA, οι σημαντικότεροι ερευνητικοί φορείς των ΗΠΑ, όπως τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) που θα έχουν και το συντονισμό και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF), οι ερευνητές επιδιώκουν να παράγουν σε πραγματικό χρόνο εικόνες των πολύπλοκων νευρικών κυκλωμάτων)

Τελικά η DARPA, ελπίζει να αναπτύξει μια φορητή και ασύρματη συσκευή που θα ενσωματώνει εμφυτευμένους ανιχνευτές, που θα συμβάλλουν τόσο στην καταγραφή όσο και στην τόνωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα ακολουθεί την ολοκλήρωση του ElectRx ερευνητικού προγράμματος ύψους 78.900.000 δολαρίων για την αντιμετώπιση όλων των ειδών ασθενειών (ρευματοειδή αρθρίτιδα, επιληψία κ.α.) και φυσικών τραυματισμών (αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας με εμφυτεύματα στο ανθρώπινο σώμα, μικροσκοπικά τσιπς που θα εμφυτεύονται με ένεση, θα δίνουν τη δυνατότητα με την κατάλληλη ηλεκτρική διέγερση να ανταποκρίνεται ο ανθρώπινος οργανισμός –σε σύνδεση με τον εγκέφαλο- σε κάθε οργανική δυσλειτουργία )
τα εμφυτεύματα που θα εγχέονται στο σώμα των στρατιωτών θα επιταχύνουν την ανάκτηση από σωματικές βλάβες.

τα τσιπς θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς παλμούς για την παρακολούθηση της υγείας των οργάνων του ατόμου.
όταν ένα όργανο τραυματίζεται, οι συσκευές με ηλεκτρικούς παλμούς θα διεγείρουν τα σχετικά νεύρα και θα επιταχύνεται η διαδικασία επούλωσης.


με το πενταετές Electrical Prescriptions (ElectRx) program, οι στρατιώτες θα τσιπάρονται και θεωρητικά άνδρες και γυναίκες θα γίνονται ισχυρότεροι και πιο ανθεκτικοί.
(DARPA's ElectRx Project: Self-Healing Bodies Through Targeted Stimulation Of The Nerves)

Παράλληλα η Ευρώπη προχωρά επίσης στην χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκέφαλου δια μέσου του προγράμματος « Human Brain Project » προϋπολογισμού 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, με την συμμετοχή περίπου 80 ευρωπαϊκών ερευνητικών φορέων. Το πρόγραμμα Ανθρώπινος εγκέφαλος στοχεύει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια να δημιουργήσει την πληρέστερη προσομοίωση του ανθρώπινου εγκέφαλου.
οι υποδομές του προγράμματος δεν θα βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη αλλά θα συνδέονται μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Τα τέσσερα κέντρα υπερυπολογιστών βρίσκονται σε Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία και Ιταλία. Θα αναπτυχθούν συστήματα υπολογιστών και ρομποτικής εμπνευσμένα από τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου.
ο εγκέφαλος μας δημιουργεί την πραγματικότητα, μέσα στον εγκέφαλο βλέπουμε ηλεκτρικές διατάξεις, βιοχημικές αντιδράσεις και άλλες εκπληκτικές διεργασίες. Με την εγκατάσταση του « Human Brain Project » οι γιατροί θα μπορούν να προτείνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια για την ασθένεια , την ατομική εξειδικευμένη θεραπεία.
Θεωρητικά, με αυτά τα προγράμματα θα δημιουργηθούν ισχυρότεροι και ανθεκτικότεροι άνδρες και γυναίκες.

Πηγή 28-9-15http://www.dailymail.co.uk/news/article-3252239/Micro-chipped-super-soldiers-reality-book-claims-Implants-combat-PTSD-make-military-resilient-warfare-rolled-couple-years.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: