Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Υδάτινο πάρκο απαγόρευσε την είσοδο σε 8χρονη με προσθετικό πόδι, για να μη χαράξει την επιφάνεια της νεροτσουλήθρας


ΗΠΑ, Οκλαχόμα, Η 8χρονη Averie Mitchell με ακρωτηριασμένο πόδι –έχει ένα τεχνητό, προσθετικό πόδι- δεν έγινε δεκτή στο πάρκο με τις νεροτσουλήθρες, (Frontier City’s Wild West Water Works in Oklahoma City) γιατί το προσθετικό μέλος της, θα μπορούσε να χαράξει την επιφάνεια της τσουλήθρας (που έχει τρεις διαφορετικές διαφάνειες, για να πέφτει κάποιος με διαφορετικά δεδομένα)
  Η Averie γεννήθηκε με μια πάθηση, που την ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού της, κάτω από το γόνατο, λίγο μετά τη γέννησή της.

Όταν της αρνήθηκαν την είσοδο, η μικρή άρχισε να κλαίει και οι γονείς της ανέφεραν (στο News Channel 4) ότι αναστατώθηκε πολύ.

Η μητέρα της Kim Mitchell, είπε « Θύμωσα σαν τρελή και λυπήθηκα, το παιδί μου έκλαιγε, νόμιζε ότι είχε κάνει κάτι λάθος»


Η Averie και η οικογένειά της, μετά την απαγόρευση εισόδου, έφυγαν από το πάρκο αλλά αισθάνονται ότι η επιχείρηση με τις νεροτσουλήθρες πρέπει να έχει ξεκάθαρη πολιτική.

ο πατέρας της John πρόσθεσε ότι στο χώρο γίνονται διακρίσεις εις βάρος της κόρης του, αφού επιτρέπουν στους ανθρώπους με κοσμήματα και βραχιόλια να μπαίνουν στο πάρκο.
οι γονείς της μικρής επεσήμαναν ότι ποτέ και πουθενά δεν είχαν υποστεί τέτοια μεταχείριση, το πόδι της μικρής προστατεύεται από μια γυναικεία κάλτσα και η πιθανότητα να προκληθεί βλάβη στην επιφάνεια της νεροτσουλήθρας ήταν μηδαμινή.

Το υδάτινο πάρκο ωστόσο, εμμένει στην απόφασή του και δηλώνει πως «δυστυχώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο σε άτομα με χαλαρά αντικείμενα, μαγιό με εκτεθειμένα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία σε τιράντες κλπ. ή προσθετικές συσκευές. η είσοδος τους μπορεί να επιφέρει βλάβη σε ορισμένες διαφάνειες στα Wild West Water Works»
Μετά την ένσταση της οικογένειας Mitchell, η διοίκηση του πάρκου ανέφερε ότι θα κάνει διορθώσεις και αλλαγές στη πολιτική εισόδου στο πάρκο και θα δημοσιεύσει το κείμενο στην ιστοσελίδα της.
μετά το περιστατικό, η διοίκηση του πάρκου επιθυμεί να επανορθώσει το ψυχολογικό κόστος της πολιτικής του, που υπέστη η μικρούλα.
η Averie Mitchell κάνει πλέον ασκήσεις (όπως a cartwheel on the balance beam) για να εξισορροπήσει την αδυναμία, που προκαλεί η αναπηρία της.

Πηγή 21-7-15
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3170068/Oklahoma-girl-8-leg-amputated-birth-forced-rides-local-water-park-prosthetic-scratch-slides.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: